Mama Maricica are nevoie de ajutor!

Poate pentru mulți dintre noi ziua de luni e o zi mohorâtă în care „trebuie” să mergem la muncă, însă pentru alții este o binecuvântare că mai sunt încă în viață, luptându-se să răzbească prin încercările vieții.

Astăzi, dis-de-dimineață, la ușa bisericuței noastre aștepta o mămică în lacrimi, care abia putea sta în picioare. Am poftit-o înăuntru și deznădăjduită mi-a spus că peste două zile este programată operația pentru hernia de disc, dar nu are cu ce plăti, iar starea de sănătatea este tot mai precară.
Maricica, în vârstă de 45 de ani, este o mamă demnă și muncitoare, de la țară, crescând cu trudă și iubire cei trei copii într-o căsuță de la marginea satului Trifești din Iași.

Andrei, în vârstă de 12 ani, este un băiat curajos și un ajutor de nădejde pentru mama sa, la munca câmpului. Valentina, în vârstă de 11 ani, este o fată pe cât de silitoare, pe atât de muncitoare, stând mereu pe lângă mama sa pentru a-i ușura treburile de zi cu zi, maturizându-se poate mult prea devreme. Și nu în cele din urmă, Marian, în vârstă de 6 ani, mezinul familiei, este cel mai sensibil și se simte neputincios văzând suferința și neputința mamei, care crește de la o zi la alta, dar continuă sa zâmbească când privește în ochii ei.Toți cei trei copii merg la școală pe jos, zi de zi, câte 2 km, prin ploaie, vânt, ger și poate contrar așteptărilor, învață și bine. Cei trei frați au speranță că atunci când vor fi „MARI” îi vor putea răsplăti mamei toată grija, iubirea și truda primite, clipă de clipă, de când au venit în această lume.

În timp ce alți adolescenți fug de la ore și se învârt prin anturaje care nu le fac cinste , alții ar da orice să aibă chiar și o bicicletă pentru a putea ajunge mai repede la școală. Acești copii sunt exemplul viu că- dacă îți dorești cu adevărat să reușești, nimic nu-ți poate sta în cale, iar mama Maricica este sursa acestui curaj. În ultimii doi ani aceasta se confruntă cu dureri apăsătoare în tot corpul, care o împiedică să se ocupe de muncile casnice și gospodărești, iar uneori chiar să se și deplaseze, fapt pentru care a mers din ușă în ușă, prin spitale pentru a căuta cauza, dar nefiind asigurată, a trebuit să scoată bani și din piatră seacă.
Când ai bani, încerci să-ți cumperi sănătatea, dar când nu-i ai, încerci să vinzi și puținul care ți-a mai rămas, iar mama Maricica și-a vândut animalele din bătătură- doi purcei și un vițel, sursa principală de hrană, de altfel, doar pentru a putea avea acces în spital… nu cred că sunt cuvinte care să exprime disperarea unei mame în astfel de momente. Cum-necum, această mamă luptătoare a reușit într-un final să ajungă la control și a aflat că are hernie de disc de ceva timp și că ar trebui să se opereze cât mai curând… doar că au trecut câteva luni pentru ca ziua operației să se apropie, iar mama ne cere disperată ajutorul. Intervenția va avea loc în două zile, dar fără bănuții necesari, mama Maricica va rămâne fără speranță de vindecare.

Noi facem tot ce ne stă în putință să o ajutăm cu cele de trebuință, dar încercările sunt tot mai apăsătoare. Avem nevoie de tot sprijinul celor cu inimă mare pentru ca Andrei, Valentina și Marian să se bucure de prezența nelipsită a mamei lor!

Nu uitați că alături de acești copilași mai sunt alți 8956 din lunga listă de 10233 de copii orfani sau sărmani, care așteaptă să fie ajutați!

mama-maricica-are-nevoie-de-ajutor  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

DĂRUIM LUMINĂ!
MERGEM MAI DEPARTE?!

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu