Andreea minunea de la ATI. O poveste despre viaţă şi moarte

Pe 10 februarie, Andreea, fiica cea mare a părintelui Mihai Iordăchescu din Ezăreni, Iași, care are 19 ani și este studentă în anul I la Medicină, a suferit un grav accident. A intrat în comă de gradul IV și a fost internată în Spitalul “Nicolae Oblu” din Iași. A suferit mai multe traumatisme cranio-cerebrale şi pulmonare, respectiv fracturi, iar medicii nu i-au dat inițial șanse de supraviețuire.
Este greu de spus în cuvinte prin ce momente au trecut părinții Andreei și cei doi frați. Imediat după accident, în biserica de la Ezăreni au început rugăciunile. Nu a fost zi în care să nu se facă slujbe pentru vindecarea Andreei, Sfânta Liturghie și Sfântul Maslu. Nu a fost zi în care să nu fie chemată în ajutor Maica Domnului, să nu se ceară mijlocirea Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou, al Sfântului Luca al Crimeei, a Sfinților Rafail, Nicolae și Irina, a Sfintei Cuvioase Parascheva și nu numai… ci a multor prieteni din Cer.
Impresionați de suferința ei au fost şi mulți oameni, cei pentru care și părintele s-a rugat cândva, în momentele lor grele. Și apoi au fost alte câteva mii de suflete care s-au prins în acest lanț tăcut de rugăciune. De peste tot s-au primit mesaje de încurajare pentru familia Andreei, din țară, dar și din străinătate.
Iar minunea nu a întârziat să apară. Pe 5 martie, într-o zi de vineri (vineri înseamnă paraskevi în limba greacă). După multe zile grele, după mai bine de trei săptămâni de comă, miracolul s-a produs. Andreea a fost detubată, din iniţiativa unui medic extraordinar de pe ATI și a început să respire. Mai întâi cu mască de oxigen, apoi… SINGURĂ!
Mai are însă un drum lung de parcurs, pentru că va trebui să ia totul de la zero, să învețe să meargă, să vorbească, să se descurce singură și să-și continue, cu ajutorul lui Dumnezeu visul, acela de-a deveni medic. Acum este nevoie ca ea să fie transferată URGENT într-o clinică de recuperare.
Familia și-ar dori să o transfere într-o clinică din străinătate. Din păcate, nu se poate face acest lucru prin formularul S2 (vechiul E112), deci costurile recuperării trebuie suportate în totalitate de familie. Iar costurile sunt uriașe. Părinții au analizat mai multe variante și ar opta pentru o clinică din Germania, unde s-a recuperat în totalitate și o fetiță din România care a trecut printr-o încercare similară.
Clinica respectivă, Hegau-Jugendwerk a trimis și costurile estimative: 1030 euro pentru fiecare zi de spitalizare + 45 euro pe zi pentru însoţitor (la care se vor adăuga costurile privind translatorii şi eventualele dispozitive ortopedice de care va fi nevoie).
Altfel spus, o lună de recuperare costă aproximativ 33.325 de euro, iar primul deviz este făcut pentru 56 de zile. Acest deviz în valoare de 60.000 de euro trebuie achitat în totalite înaintea plecării în Germania. În plus, pentru a ajunge acolo este nevoie și de circa 15.000 de euro, pentru transportul aerian cu echipament medical adecvat.
Costurile sunt uriașe pentru familie având în vedere că recuperarea în astfel de situații durează între 6 luni și un an sau poate chiar mai mult. Așa că pentru moment, părinții Andreei iau în calcul transferul la o clinică privată din România, cu speranța că vor reuși să strângă bănuții necesari pentru a ajunge la recuperare și în Germania, dar din păcate nu a fost găsită o clinică în ţară care să îşi asume preluarea unui caz atât de grav.
Pagina campaniei va fi actualizată la cererea familiei, de către mine, Fabian Popovici. Personal am găsit în urmă cu mai puțin de doi ani, în biserica de la Ezăreni o a doua casă, iar în părintele Mihai un bun povățuitor care m-a ajutat să trec cu bine prin clipe de încercare. Părintele este un om al rugăciunii care a creat o frumoasă comunitate la Ezăreni și nu a lăsat pe nimeni să plece din biserică nemângâiat.
Să ne rugăm împreună pentru Andreea, pentru ca Bunul Dumnezeu să o redea sănătoasă familiei și să-i sprijinim pe părinți, după putință, pe părintele Mihai și pe doamna preoteasă Valentina pentru ca fiica lor să poată face recuperarea care-i este atât de necesară în aceste clipe grele.
Se pot face donații și în conturile părintelui Mihai Iordăchescu, tatăl Andreei, deschise la Banca Românească.
RO22BRMA0242019710700038 (lei)
RO11BRMA0999100074105959 (euro)
cod SWIFT: BRMAROBUXXX
Titular: Mihai Andi Iordachescu
Mai multe informații despre accidentul Andreei pot fi citite aici:
• stirisuceava.net, 10 februarie
https://www.stirisuceava.net/…/foto-tanara-in-stare…
• Dezvăluirea, 23 februarie
https://bit.ly/3bUdyt6
• Tele M, 12 martie: https://youtu.be/k50PCSgmTtQ
• BZI, 11 martie: https://www.bzi.ro/tanara-din-iasi-care-se-afla-in-stare…
• Basilica, 16 martie: https://basilica.ro/dumnezeu-a-raspuns-la-rugaciuni…/
Vă mulțumim din suflet, tuturor! Bunul Dumnezeu să vă răsplătească!

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu