Vă așteptăm în ECHIPA VIEȚII!

va-asteptam-in-echipa-vietii [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

ANUNȚ
Se dă startul la cea mai mare licitație a Vieții, unde aveți șansa de a câștiga un bilet garantat spre Rai. Glasul Vieții este în căutare de oameni muncitori și cu inimă mare, dornici de a face tot ce le stă în puteri pentru a șterge lacrimile de pe chipul copiilor noștri dragi.
Dacă sunteți măcar puțin la curent cu munca colosală de la asociația noastră, dacă ne-ați fost alături sau ați visat să fiți în spatele miilor de zâmbete de copii ajutați de noi, acum aveți șansa de a veni în față și a lua parte la misiunea noastră.

De ce avem nevoie?

1. Șofer: căutăm un om cu inimă mare, atent și responsabil, dispus să își înceapă ziua pe malul Jijiei sau pe dealurile Cotnariului, ori să prindă apusul prin pădurea din Schitu Duca. Dacă mai știi și puțină mecanică, cât să păstrezi mașina intactă și să te mai întorci cu ea la Depozitul Faptelor Bune, este cu atât mai bine. Îți oferim bonus și un abonament la sala noastră, unde poți lucra toți mușchii corpului și să te antrenezi pentru Maratonul Vieții.

2. Jurist: ei, aici ne-ar trebui un om cu frică de Dumnezeu, dar și de ANAF, care să ne ajute să avem toate aprobările pentru multele noastre proiecte, în special pentru festivalul INIMO, care se apropie cu pași repezi, să ne explice termenii pompoși din Codul Civil și întortocheata legislație. Nu promitem birouri ca în filmele americane, dar garantăm o atmosferă armonioasă și un mediu de lucru plăcut. Ba chiar îți oferim și o mașină cu care poți plimba actele pe la instituții. Să știe și toate chițibușurile din sfera ecommerce-ului, pentru că vrem să-l întrecem pe Jeff Bezos.

3. Administrator-pedagog: bineînțeles că printre atâția elevi și studenți energici, avem nevoie și de lider, un om cald și empatic, care să fie un sprijin pentru bursierii noștri din Tătărași, vreo 90 la număr. Și dacă e cămin cu cazare, e musai să le oferim și de-ale gurii, ceea ce înseamnă multe drumuri la hypermarket-uri și piețe pentru a le oferi ce e mai bun ca să poată învăța și să ia note mari. Mașina o oferim noi, iar permisul trebuie să fie la purtător. Că va avea suflet, știm cu toții, dar n-ar strica rău să aibă și niște corzi mai sensibile la muzică, la desene și meșteșugărit. Un element foarte important este acela clar discriminatoriu că nu poate aparține decât ortodoxiei adevărate. Nu, n-avem nimic cu evreii ori cu musulmanii, doar că în weekend, trebuie să muncească ceva mai mult și n-am vrea să ne-ncurce.

4. Administrator rețea: cu atâtea site-uri și platforme pe care le avem, suntem în căutare de un om competent în tainele ascunse ale internetului, care să fie un gardian, nu al galaxiei, dar al rețelelor noastre de socializare, site-uri, youtube-uri și alte asemenea foarte necesare în munca noastră de zi de zi. Totodată, dacă știi ce-i aia wordpress și cu ce se mănâncă, nu mai sta pe gânduri și hai să te cunoaștem! Și să mă lăsați în pace, că „eu numai pe JAVA lucrez, că dacă mai aud treaba asta, mă duc până la Universitatea din Massachusetts și îi dau toți banii din buzunar ca să schimb programa. Dacă eu am învățat ajutat de omul de serviciu de la școală, când eram preot la țară ce face butonul Enter, apăi după atâta școală, fiecare om din echipa mea trebuie să cunoască operare PC, cel puțin ca mine.

5. Operator filmare: aici se cam precipită lucrurile, doar cei curajoși se vor aventura. Dacă ești un om cu înclinație către frumos și care poate crea „flori din mucigai”, ești empatic și răbdător cu copilașii și stăpânești și tehnici de interviu și comunicare, dar mai ales de adaptare a discursului, suntem nerăbdători să te cunoaștem. Trebuie să îți placă și munca de teren, căci nu putem filma prin videoconferință, ci să mergem pe teren și să căutăm poveștile care trebuie să se facă auzite. Deci și aici un permis de conducere la purtător prezintă un avantaj. Cât de bine trebuie să filmezi și să pozezi? Păi, cu actori moldoveni atât de naturali și cu un regizor ca mine, în asemenea format, vreau să-l batem de să-i sune apa-n cap domnului Spielberg.

De menționat și că misiunea noastră se învârte în jurul Bisericii, deci o vorbă bună de la duhovnicul tău poate constitui un avantaj și răbdarea de a sta la o slujbă, nu foarte lungă, căci la noi mâinile care lucrează, sunt mai sfinte decât gurile care se roagă. Așa că dacă tinzi să crezi că ai toate cele necesare pentru a veni în Echipa Vieții, așteptăm CV-ul tău pe adresa de mail pr.dandamaschin@yahoo.
Mai multe detalii despre cerințele job-urilor regăsiți în imaginile de mai jos.

CRED DOAMNE!AJUTĂ NECREDINȚEI MELE!

cred-doamneajuta-necredintei-mele [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

EVANGHELIA VIEȚII

,,Și i-a răspuns Lui unul din mulţime: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut.
18. Şi oriunde-l apucă, îl aruncă la pământ şi face spume la gură şi scrâşneşte din dinţi şi înţepeneşte. Şi am zis ucenicilor Tăi să-l alunge, dar ei n-au putut.
19. Iar El, răspunzând lor, a zis: O, neam necredincios, până când voi fi cu voi? Până când vă voi răbda pe voi? Aduceţi-l la Mine.
20. Şi l-au adus la El. Şi văzându-L pe Iisus, duhul îndată a zguduit pe copil, şi, căzând la pământ, se zvârcolea spumegând.
21. Şi l-a întrebat pe tatăl lui: Câtă vreme este de când i-a venit aceasta? Iar el a răspuns: din pruncie.
22. Şi de multe ori l-a aruncat şi în foc şi în apă ca să-l piardă. Dar de poţi ceva, ajută-ne, fiindu-Ţi milă de noi.
23. Iar Iisus i-a zis: De poţi crede, toate sunt cu putinţă celui ce crede.
24. Şi îndată strigând tatăl copilului, a zis cu lacrimi: Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele.
25. Iar Iisus, văzând că mulţimea dă năvală, a certat duhul cel necurat, zicându-i: Duh mut şi surd, Eu îţi poruncesc: Ieşi din el şi să nu mai intri în el!
26. Şi răcnind şi zguduindu-l cu putere, duhul a ieşit; iar copilul a rămas ca mort, încât mulţi ziceau că a murit.
27. Dar Iisus, apucându-l de mână, l-a ridicat, şi el s-a sculat în picioare.
28. Iar după ce a intrat în casă, ucenicii Lui L-au întrebat, de o parte: Pentru ce noi n-am putut să-l izgonim?
29. El le-a zis: Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieşi, decât numai cu rugăciune şi cu post.
30. Şi, ieşind ei de acolo, străbăteau Galileea, dar El nu voia să ştie cineva.
31. Căci învăţa pe ucenicii Săi şi le spunea că Fiul Omului se va da în mâinile oamenilor şi-L vor ucide, iar după ce-L vor ucide, a treia zi va învia.
32. Ei însă nu înţelegeau cuvântul şi se temeau să-L întrebe.” (Mc 9,17-32)
Nu una, ci trei videcari a săvârșit Domnul Iisus Hristos în cadrul întâlnirii cu copilul demonizat, adus de tatăl său înaintea Lui.
Mai întâi l-a vindecat pe tatăl acestui copil de deznădejde, de îndoială și de necredință.
Ne imaginăm că nu puțini au fost doctorii la care a fost dus spre vindecare acest copil chinuit de duhul cel rău. Din păcate, trebuie să o știm cu toții, nu doctorul vindecă, ci Dumnezeu prin mâna, prin leacul și prin știința acestuia.
Doar că, atât timp cât sufletul nostru și al celor dragi nouă este stăpânit de duhurile cele potrivnice, Duhul cel Sfânt nu se poate apropia și nu poate izgoni răul, împotriva voinței noastre.
Sunt atât de mulți părinți care, în loc să vadă în bolile copiilor lor calea de a se apropia de Dumnezeu si de a se întări in credință, de a descoperi Rugăciunea , Postul și Sfintele Taine, preferă calea cea scurtă, gândind, în mandria lor, că știința și averea, tot de Dumnezeu daruite, vor putea să le aducă fericirea și nemurirea. Cu cât oamenii se golesc de Dumnezeu, cu atât răul invadează lumea noastră, transformându-ne viața în iad.
Dorința tatălui copilului bolnav de a se înfățișa înaintea Domnului Iisus, rugăciunea sa stăruitoare, lacrimile pocăinței și smerenia prin care își recunoaște puțina credință, au adus înainte de vindecarea copilului vindecarea tatălui de deznădejde, de îndoială și de necredință.
Apostolii, la rândul lor, atât timp cât n-au putut alunga demonul din copil, priveau nu doar stânjeniți la conversația dintre Iisus și tatăl copilului, ci și cu o ușoară îndoială, derutați fiind de modul violent in care demonul îl chinuia pe copil. Mustrarea poporului este adresată în aceeași măsură și tatălui și lor. Trebuiau să învețe acum lămurit că lupta cu duhul cel rău se poate duce decât dacă ne întărim cu post și rugăciune.
Cât de ciudați ni se par în acest context cei de alte credințe care minimalizează importanta postului pentru creștini și cât de înfricoșători sunt cei stăpâniți de patima lăcomiei, care nici nu vor să audă de postul lăsat de Dumnezeu prin sfinții Săi.
Dacă vorbim de vindecarea copilului, atunci trebuie să știm că, cu toate eforturile și rugăciunile tatălui său, fără mila fără de margini a lui Dumnezeu, nu s-ar mai fi vorbit astăzi de o astfel de minune. Spre deosebire de duhul cel rău, nemilos, care îl batjocorea pe acest copil din fragedă pruncie, Domnul, după ce-l aduce la credință pe tatăl lui, va porunci demon să lase în pace, să fugă și să nu se mai întoarcă.
Dacă Domnul Iisus Hristos îl vindecă pe acest copil, o înviază pe fiica lui Iair ori pe fiul văduvei din Nain, dacă El cheamă copiii la Sine,… dacă El s-a făcut prunc, înseamnă că nici un prunc nu trebuie să se teamă în boală, nici un părinte nu trebuie să deznădeăjdui, pentru că iubirea vindecătoare a Domnului este mult mai puternică decât ura demonică și suferința distrugătoare.
Să ne dăruiască Domnul Iisus Hristos tutor credință smerită, iar copiilor sănătate sufletească și trupească!
DĂRUIM LUMINĂ?
MERGEM MAI DEPARTE?

,,CREDINŢĂ ŞI ŞTIINŢĂ – IZVOR DE SĂNĂTATE”

[Dan Damaschin - Glasul Vietii]

În cadrul manifestărilor dedicate Anului omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor şi Anului comemorativ al sfinţilor tămăduitori fără de arginţi am primit cu bucurie invitația de a participa, alături de colegii preoți slujitori în spitalele din România și de importante personalității ale lumii medicale la conferința ,,Credinţă şi ştiinţă – izvor de sănătate”,organizate sub patronajul Patriarhiei Romane. O experiență cu adevărat de folos pentru suflet și trup, cu oameni minunați ce reprezintă cu demnitate Iașul, la cel mai înalt nivel. Felicitări prietenilor noștri dragi de la Antibiotice Iasi , iubitori de fapte bune și de INIMO, pentru minunata organizare!
Să vă dăruiască Domnul Iisus sănătatea sufletească, cea neîmbolnăvitoare!

Bucate alese pentru suflete dragi!

bucate-alese-pentru-suflete-dragi [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

GRĂUNTELE DE LUMINĂ 2024
8558 DE COPII AU NEVOIE DE AJUTOR ȘI DE DRAGOSTEA NOASTRĂ PENTRU A PRIMI LUMINA!
Dacă tot se apropie (pentru unii) vremea prânzului, m-am gândit ca trebuie să fiți informați precis cu privire la stadiul pregătirii produselor pentru cei 10233 de copii minunați din GRĂUNTELE DE LUMINĂ, produse alese atent, pe bază de miros și văz. ????????
Doamna Anca de la Vicov spune ca este în grafic, iar pastrama pregătită cu suflet va fi una de excepție.
O fi având dreptate sau se joacă cu neputințele noastre?
Să vă bucure Domnul Iisus Hristos cu bunătățile cele nepieritoare!
Dăruim Lumină?
Mergem mai departe?

Împreună hrănim copilașii orfani sau sărmani!

impreuna-hranim-copilasii-orfani-sau-sarmani [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Orice copil are dreptul să se încălzească și să se hrănească la pieptul unei mame sănătoase!

Ce te faci atunci când suferința mamei o face neputincioasă, iar copilul născut și el cu probleme, nu știe nici să rabde de foame și e atât de plăpând, încât în afară de a plânge nu știe altceva?

Altfel spus, Alexăndrel al nostru, care a stat 32 de săptămâni în burtica mamei, suferindă de o boală care nu-i permite alăptarea, are nevoie de lapte mult, scump, de calitate și pe deasupra… și greu de găsit!

Mergem mai departe?!

Mama Maricica are nevoie de ajutor!

[Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Poate pentru mulți dintre noi ziua de luni e o zi mohorâtă în care „trebuie” să mergem la muncă, însă pentru alții este o binecuvântare că mai sunt încă în viață, luptându-se să răzbească prin încercările vieții.

Astăzi, dis-de-dimineață, la ușa bisericuței noastre aștepta o mămică în lacrimi, care abia putea sta în picioare. Am poftit-o înăuntru și deznădăjduită mi-a spus că peste două zile este programată operația pentru hernia de disc, dar nu are cu ce plăti, iar starea de sănătatea este tot mai precară.
Maricica, în vârstă de 45 de ani, este o mamă demnă și muncitoare, de la țară, crescând cu trudă și iubire cei trei copii într-o căsuță de la marginea satului Trifești din Iași.

Andrei, în vârstă de 12 ani, este un băiat curajos și un ajutor de nădejde pentru mama sa, la munca câmpului. Valentina, în vârstă de 11 ani, este o fată pe cât de silitoare, pe atât de muncitoare, stând mereu pe lângă mama sa pentru a-i ușura treburile de zi cu zi, maturizându-se poate mult prea devreme. Și nu în cele din urmă, Marian, în vârstă de 6 ani, mezinul familiei, este cel mai sensibil și se simte neputincios văzând suferința și neputința mamei, care crește de la o zi la alta, dar continuă sa zâmbească când privește în ochii ei.Toți cei trei copii merg la școală pe jos, zi de zi, câte 2 km, prin ploaie, vânt, ger și poate contrar așteptărilor, învață și bine. Cei trei frați au speranță că atunci când vor fi „MARI” îi vor putea răsplăti mamei toată grija, iubirea și truda primite, clipă de clipă, de când au venit în această lume.

În timp ce alți adolescenți fug de la ore și se învârt prin anturaje care nu le fac cinste , alții ar da orice să aibă chiar și o bicicletă pentru a putea ajunge mai repede la școală. Acești copii sunt exemplul viu că- dacă îți dorești cu adevărat să reușești, nimic nu-ți poate sta în cale, iar mama Maricica este sursa acestui curaj. În ultimii doi ani aceasta se confruntă cu dureri apăsătoare în tot corpul, care o împiedică să se ocupe de muncile casnice și gospodărești, iar uneori chiar să se și deplaseze, fapt pentru care a mers din ușă în ușă, prin spitale pentru a căuta cauza, dar nefiind asigurată, a trebuit să scoată bani și din piatră seacă.
Când ai bani, încerci să-ți cumperi sănătatea, dar când nu-i ai, încerci să vinzi și puținul care ți-a mai rămas, iar mama Maricica și-a vândut animalele din bătătură- doi purcei și un vițel, sursa principală de hrană, de altfel, doar pentru a putea avea acces în spital… nu cred că sunt cuvinte care să exprime disperarea unei mame în astfel de momente. Cum-necum, această mamă luptătoare a reușit într-un final să ajungă la control și a aflat că are hernie de disc de ceva timp și că ar trebui să se opereze cât mai curând… doar că au trecut câteva luni pentru ca ziua operației să se apropie, iar mama ne cere disperată ajutorul. Intervenția va avea loc în două zile, dar fără bănuții necesari, mama Maricica va rămâne fără speranță de vindecare.

Noi facem tot ce ne stă în putință să o ajutăm cu cele de trebuință, dar încercările sunt tot mai apăsătoare. Avem nevoie de tot sprijinul celor cu inimă mare pentru ca Andrei, Valentina și Marian să se bucure de prezența nelipsită a mamei lor!

Nu uitați că alături de acești copilași mai sunt alți 8956 din lunga listă de 10233 de copii orfani sau sărmani, care așteaptă să fie ajutați!

mama-maricica-are-nevoie-de-ajutor [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

DĂRUIM LUMINĂ!
MERGEM MAI DEPARTE?!

3 MOTIVE PENTRU A NE BUCURA DE PUTEREA CRUCII

3-motive-pentru-a-ne-bucura-de-puterea-crucii [Dan Damaschin - Glasul Vietii]


Cu siguranță, fiecare dintre noi a fost abordat la un moment dat de un ,,binefăcător „, foarte dornic în a ne arată ,,calea către credința cea adevărată”, ca și cum ne-am fi născut în junglă și nu avem cunoștințele necesare pentru a fi buni creștini.
Dacă din bunul simț, care caracterizează mai tot românul nostru, am lasat loc de bună ziua și am primit ,,înțelepciunea întruchipată” în viața și în casa noastră, este aproape imposibil să mai scapi de modul agasant și obraznic prin care încearcă să lovească în credința moștenită de la părinții ori bunicii noștri, mult mai importantă în momentele dificile ale vieții decât orice avere primită de la înaintași.
Una din temele favorite ale ,,salvatorilor” este cea legată de blasfemierea Sfintei Cruci și a Sfintelor Icoane, aruncandu-se praf în ochi prin interpretarea penibilă a Poruncii a II din Decalog -,,Să nu-ți faci chip cioplit! ” (Ieșire 20,4).
Dacă Noul Testament ne cere lămurit să ne raportăm la Crucea Domnului Iisus Hristos cu evlavie și credință în Cel răstignit pe ea -,,Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.” (Mc 8,34);
,,Cuvântul Crucii este… puterea lui Dumnezeu” (1 Corinteni 1,18); „Iar mie, sa nu-mi fie a ma lauda, decat in crucea Domnului nostru Iisus Hristos” (Galateni 6, 14) etc, se pune întrebarea firească de ce totuși Crucea are atât de mulți dușmani printre majoritatea sectelor cunoscute de noi, printre musulmanii care o aruncă din și de pe biserici sau din partea ateilor bolșevici care au însângerat istoria ultimelor două secole cu zeci de milioane de martiri, cinstitorii de Cruce.
Cum nu toată lumea este dispusă sau pregătită să primească argumentele biblice ori dogmatice cu privire la importanța fundamentală a Crucii pentru omenire, trebuie menționate aici cel puțin trei motive logice, raționale și chiar științifice, care demonstrează folosul ei în viața noastră.
1. Crucea este semnul care organizează și dă putere minții și trupului nostru.
Cu vreo zece luni în urmă am ajuns în cabinetul unui specialist în recuperare medicală pentru a-mi trata umărul bolnav. Omul, n-am ce zice, bun pe meseria lui, ,,pacientul”, din păcate, mai neserios. Printre exercițiile pe care le lucram era și unul în care trebuia să apăs cu brațul meu hrăblăgit brațul viguros al terapeutului, privind țintă, alternativ, la două imagini. Prima, compusă simplu din două linii paralele mi s-a părut dea dreptul inutilă. Ce rost avea să apăs eu cu o stângă amărâtă un braț drept viguros al ,,adversarului ” din fața mea? Nici o șansă să mă joc dea skanderbergul în aer cu un om super-antrenat!
Situația s-a schimbat în mod radical atunci când foaia cu liniile paralele a fost înlocuită cu o alta cu un X pe ea, adică o cruce mai stâlcită sau o Cruce a Sfântului Andrei. Așa am început să mă umflu în pene, văzând cum Alex pierde repede teren în fața mea, fapt pentru care l-am și întrebat ce se întâmplă. Răspunsul a fost unul simplu, venit din cărțile lui de medicină, din care am înțeles clar că liniile paralele dezorganizează și obosesc mintea noastră, în timp ce X-ul sau Crucea dau disciplină mintii și putere trupului. Așa-i că sună tare?
2. Mă duc acuma vreo trei ani la Cimitir la Eternitatea să fac o slujbă de nu știu câți ani la mormântul mamei unei doamne, Elena. Cu un soț ateu declarat și doi băieți buni, dar stricați de nemernic, doamna Elena a ajuns singură la locul de veci cu colivele pregătite, dar nu a reușit să ne explice, așa cum era de așteptat, locul unde se afla. Nu-i de mirare, mai ales că tot știința o spune că genul feminin ar avea mici probleme cu orientarea. Primeam prin telefon tot felul de indicii, dar nimic concludent pentru mine, un vechi campion la orientare turistică.
Ba că se află lângă Cimitirul Eroilor, când la Eternitatea sunt vreo trei – patru din acestea, din care vreo două destul de mărișoare, învecinate cu multe, multe parcele. Ba că se află în deal, iar jumate de cimitir este pe deal. Ba că sunt multe cruci, de parcă ar fi și cimitire ortodoxe fără cruci. Cam jumătate de oră s-a scurs până ce am localizat zona posibilă. Aici, altă problemă. Doamna, mică de statură și singură, nu putea fi văzută sub nici o formă, umbrită fiind de pădurea de cruci cenușii și de arbori în plină vegetație. Cu greu a reușit să ne scapăe și un amănunt vital: nu departe de ea se află un tricolor…
Imediat a și sărit în ochi steagul așezat la căpătâiul eroilor jertfiți în primul război mondial, iar la câțiva pași am dat ușurați și de doamna noastră Elena. Mai spre seară, după vecernie, am povestit unui cunoscut întâmplarea și am priceput atunci de ce Crucea Domnului Iisus Hristos a ajuns atât de repede pe steagurile armatelor creștine sau chiar ea a devenit stindard. Păi, dacă semnul crucii ne spune că Domnul Iisus Hristos a biruit puterea diavolească, răstignit fiind pe ea, iar soldatul creștin deznădăjduit, rănit sau obosit, privind la ea, știa că Dumnezeul ce biruie iadul și moartea se afla pe câmpul de luptă lângă căpetenie, vă imaginați cu câtă putere și curaj se hrănea în timpul luptelor care durau ore în șir, străduindu-se din răsputeri să nu-și părăsească poziția, să nu se depărteze de Cruce sau să nu o lase să cadă pradă inamicilor? Cum să nu biruie Sfântul Constantin cel Mare pe Maxențiu la intrare în Roma sau Sfântul Ștefan al nostru pe turci, când soldații erau tot timpul însoțiți de așa prezență ,,motivațională”? Iar dacă mai adăugăm aici și X-ul lui Alex, ca amplificare a puterii brațului de creștin, este clar ca bună ziua cum oștenii noștri biruiau armate mult mai numeroase și mult mai bine pregătite, dar fără Cruce lângă ei.
3. M-a măcinat tot timpul adolescenței și chiar al studenției la teologie sintagma ,,Domnul Iisus Hristos a biruit diavolul pe Cruce!”.
Iuțimea firii a sabotat argumentele dogmatice, ce nu au putut lămuri pe deplin omul pragmatic din mine.
Dacă Fiul lui Dumnezeu a fost ucis, înseamnă că a piedut lupta, nu așa vi se pare?
Dacă evreii au obținut crucificarea lui Iisus, înseamnă că au fost și inteligenți și mult prea șireți în fața lui Pilat. Deci nu au avut ei câștig de cauză? Și o dată cu ei și diavolul?
Doar că aceasta este o logică mult prea rudimentară, pentru că o dată ce privești dincolo de piroanele și de insultele celor prezenți la momentul de pe Golgota, vezi că adevărata biruință este a Domnului. Cum se face asta?
Nici nu a închis bine ochii Mântuitorul că sutașul mărturisește dumnezeirea Domnului Iisus, în timp ce tâlharul pocăit se afla deja în Rai. Dacă Fiul lui Dumnezeu nu și-ar fi revărsat dragostea și smerenia asupra acestora, diavolul ar fi sufocat din fașă creștinismul, primii doi ucenici ai săi putrezind mult și bine în urâciunea iadului. Dar împotriva iubirii și a smereniei nu există arme sau tehnici, mai ales atunci când ele vin direct de la Dumnezeu. Prin această primă și capitală biruință Domnul nu face nimic altceva decât să fundamenteze faptul că iubirea smerită și jertfelnică este esența lumii. Fără ea nici mamele, nici soțiile, nici dascălii și nici chiar medicii nu ar putea umple lumea de frumusețe și de bine, iar dacă totuși această lume ar exista ea s-ar distruge de la sine, așa cum și bolșevismul s-a auto – distrus. Ce model mai bun poate avea omul în necazurile sau ispitele sale, dacă nu Crucea Domnului Iisus Hristos? O simplă cruce făcută corect la frunte, la mijloc și la umeri, este demonstrat de miliarde de creștini, alungă gândul spurcat, teama sau deznădejdea. Și culmea, nu costă nimic.
Fără îndoială o astfel de expunere ar putea continua mult și bine,dar, dacă tot se cere și o concluzie, s-ar cuveni pusă, mai degrabă sub formă de întrebare.
De ce vor oare ,,salvatorii ” să ne lipsească de Crucea Domnului Iisus Hristos? Or fi vrând să ne transforme în omeni confuzi și ușor de prostit? În rătăciți în Casa Părintelui nostru drag? În lași, în fricoși sau deznădăjduiți?
Eu cred că de astfel de oameni este plin iadul, iar noi creștinii ortodocși, purtători și închinători ai Crucii Domnului Iisus Hristos chiar nu am avea de ce să ajungem acolo.

BURSELE GRĂUNTELE DE IUBIRE

si-tu-poti-adopta-un-copil-la-distanta [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Și TU poți adopta un copil la distanță!

CAMPANIA GRĂUNTELE DE LUMINĂ 2024

Copiii sunt în această listă:  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nrG6CV5CN8pV4NPFj_3hJpGVhF_QkTwj60Y3kVavCCM/edit#gid=0

Oameni dragi, iubitori de fapte bune,

Din mila Domnului Iisus Hristos, lucrarea filantropică desfășurată de slujitorii, voluntarii și donatorii Asociației Glasul Vieții a ajuns să sprijine nu mai puțin de 10.233 de copii orfani ori sărmani, din cele mai sărace și uitate cătune ale României sau Republica Moldova.

Pentru toți aceștia ne străduim zi și noapte să le oferim cele trebuincioase pentru a merge fericiți, curați și demni la școală, îmbrăcându-i  de 3 ori pe an: la începutul anului școlar, de Crăciun și de Paște. Mai mult decât atât, începând cu luna decembrie 2023 aceste campanii umanitare s-au transformat în proiectul ,,Bursele GRĂUNTELE DE IUBIRE”, prin care ne-am angajat în fața lui Dumnezeu ca fiecare copil să primească pe lângă hăinuțe și rechizite, toate cele necesare  traiului zilnic – alimente, articole de igienă și de curățenie (distribuite lunar la Centrul Social Sfântul Arhidiacon Ștefan din Țicău – Drumul Speranței) , asistență medicală (Clinica Veronica), vacanțe gratuite (Tabăra Marea Vieții) etc.

În acest proiect oamenii cu suflet mare, harnici și darnici, pot  ,,adopta’ la distanță un copil sărman, ce poate fi sprijinit cu suma de 100 lei lunar, 400 la fiecare campanie (Grăuntele de muștar, de iubire și de lumină) sau 1200 pe an, noi urmând a îmbrăca toți acești copii de trei ori pe an și de a le oferi toate cele menționate mai sus. Contribuția Asociației Glasul Vieții  la îngrijirea ,,grăuntelui” va dubla sau chiar va tripla darul ,,îngerului păzitor” (donatorului), care a  ,,adoptat” la distanță copilul sărman.

Suntem încredințați că în urma eforturilor cumulate ale ostenitorilor Asociației Glasul Vieții cu cele ale donatorilor jertfelnici, toți copii noștri dragi vor primi șansa la o nouă viață, de a ajunge oameni mari, fericiți și de folos tuturor.

Cine și de unde sunt acești 10.233 de copii?

Dacă ar fi să ne oprim asupra câtorva dintre ei, ar trebui să o cunoaștem mai întâi pe Carla, prințesa blondă cu ochi albaștri, o pruncă de doar 3 anișori, a cărei mamă, Dana, se luptă cu un cancer de sân. Zilele trecute Dana a fost externată de la Paleație, colectivul medical considerând că s-a făcut ,,tot ceea ce s-a putut” pentru ea. Din fericire Carla și ceilalți patru frățiori – Denis, 8 ani, Mario și Miruna, 5 ani  și Măriuca de 6 lunițe, nu înțeleg ce se întâmplă, singura lor grijă fiind aceea de a se juca în jurul mamei și de a adormi lângă trupul ei neputincios. Pentru Carla și pentru familia ei am pus la dispoziție în regim de urgență o locuință corespunzătoare în Cartierul Vieții de la Găureni, dar nevoile lor rămân uriașe și pentru a le oferi ajutorul avem nevoie mare de dumneavoastră.

Sebastian nu a împlinit încă 6 anișori. Are 7 frați mai mari, iar mama lor, Ana Maria, este operată de cancer pulmonar de aproape 5 ani. Locuind în condiții inumane am decis să le construim și lor o Casă a Vieții. Trudim alături de copii, încredințați că bunul Dumnezeu o ajută pe Ana Maria să suporte mai ușor durerile, iar noi vom reuși să le terminăm căsuța mult visată. Este însă mult de muncă, în timp ce noi ne străduim să le facem pe toate așa cum se cuvine.

Daria are o casă a ei, alături de cei 7 frățiori. Le-am dăruit-o în urmă cu câțiva ani. Are un tată iubitor si harnic, dar nu mai are… mamă, pentru că aceasta a ales să – i părăsească pentru a-și  ,,trăi ” viața. E incredibil, nu? Doar că pe noi nu ne ajută cu nimic întrebările ori mirarea tuturor, după prezentarea cazului la PRO TV, ci doar iubirea și dărnicia semenilor, concretizate în sprijin real pentru a le procura toate cele necesare, atât timp cât tatăl, un meseriaș tare priceput, nu mai poate aduce un ban în casă, fiind tot timpul ocupat cu îngrijirea copiilor.

Bineînțeles că șirul poveștilor triste cu copii greu încercați poate continua până la 10.233. Și pentru ei se apropie sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos, doar că fără ajutor, lumina din făclia ținută în mâini nu va putea împrăștia tristețea, foamea sau durerea din sufletele și trupurile lor.

De fapt Carla, Sebastian, Daria și toți cei 10233 de copii sărmani ori orfani ne oferă șansa de a ne pregăti cu adevărat pentru Sfintele Paști. Dăruind din tot ceea ce ne-a dăruit Dumnezeu, noi ne vom putea încălzi sufletele, gătindu-le frumos pentru a putea primi LUMINA.

Nu aceasta înseamnă, oare, a trăi Paștele? Cu Hristos în mijlocul nostru, cu dragostea Sa arzând și topind toată întristarea și durerea unei lumi pe care Domnul o înviază prin bunătate?

Haideți să ajutăm un copil din cei 10233 care au cu adevărat nevoie de noi pentru a primi lumina și în suflet!

Haideți să Dăruim Lumină!

Mergem mai departe?

Un înger are nevoie de ajutorul nostru!

un-inger-are-nevoie-de-ajutorul-nostru [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dragilor, o mamă aflată în suferință ne cere ajutorul pentru al ei copilaș, Stefan Nectarie, care suferă de hidrocefalie- o disfuncționalitate la nivel cranian, ce poate avea efecte crunte pe termen lung. Această veste dureroasă vine după alte lupte cu viața pe care pruncul le duce de când s-a născut. Pe cât de mic este, pe atât de mare este puterea acestui îngeraș, de doar 8 luni, care a răzbit deja două operații de craniostenoză și care luptă cu fiecare bucățică din trupușorul firav pentru a avea o viață normală, în sânul familiei.
După multe căutări, familia a reușit să găsească, prin intermediul altor oameni cu suflet mare, medici specialiști pentru tratarea acestei afecțiuni în Turcia, unde au pornit cu toată încrederea și credința că al lor copilaș pur se va vindeca. Lupta e grea și nesfârșită, iar părinții au nevoie de resurse pentru a putea susține tratamentul și drenajul, prin prisma cărora micuțul Ștefan va putea să stea în funduleț și chiar să meargă, putând să se joace alături de alți copilași. Cheltuielile sunt considerabile, în valoare de 13.000 de euro, iar familia nu și le poate permite.
Pentru unii poate părea o sumă mare, dar ce poate fi mai prețios ca viața unui copil?
Ce valoare are banul pentru o mamă care își privește neputincioasă copilașul chinuit de boală?
Bănuț cu bănuț reușim să-i oferim șansa la o viață normală micuțului Stefan Nectarie.
Știm că ne sunteți aproape și că ne sprijiniți în misiunea noastră de ajutorare a mamelor și copilașilor aflați în nevoie și suntem siguri că veți răspunde apelului nostru și de această dată!
Haideți să-l ajutăm pe Ștefan Nectarie să se bucure de viață!
Pentru toți iubitorii de fapte bune care doresc să ofere din puținul avut pentru acest prunc binecuvântat, îi rugăm să doneze în conturile Asociației „Glasul Vieții”:
1. CONT BCR
COD SWIFT: RNCBROBU
RO41RNCB0178156773130001 (LEI)
RO14RNCB0178156773130002 (EUR)
RO84RNCB0178156773130003 (USD)
Merge foarte simplu și cu aplicația GEORGE
2. BANCA TRANSILVANIA
COD SWIFT: BTRLRO 22
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (LEI)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EUR)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)
Acum avem și BT PAY- 0744798610
Există subconturi în toate valutele.
3. PAYPAL pr.dandamaschin@yahoo.com
4. WESTERN UNION sau MONEY GRAM – vă rog, cereți detalii
5. REVOLUT:
V. Andrei – 0757333711
IBAN Lei – RO05BREL0005529173560100
IBAN EUR – LT463250061136956414
BIC: REVOLT21
6. POȘTĂ
Biserica Maternității „Cuza-Vodă”, str. Cuza-Vodă, nr. 34, Iași, Dănuț Damaschin – 0744.798.610
7. DONEAZĂ direct la
Cutia Milei – BISERICA MATERNITĂȚII CUZA VODĂ IAȘI
8. SMS CU TEXTUL „Veronica” la numarul 8845 (doar 2 euro)

DĂRUIM SĂNĂTATE ȘI BUCURIE?!

DĂRUIEȘTE LUMINĂ!

[Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Ce poate câștiga în plus omul de afaceri, administratorul sau contabilul unei firme atunci cand sponsorizează cei 10.233 de copii sărmani de la Glasul Vieții, mamele bolnăvioare cu mulți copii de la Clinica Veronica și orice zâmbet a unui suflet flămând, îndurerat sau întristat?
Câștigă, mai întâi, bucuria de a fi redat fericirea și demnitatea unor copii sărmani ori orfani, precum și speranța mamelor greu încercate, dar mai ales binecuvântarea Bunului Dumnezeu, pentru că da, înmulțim darurile Sale și din ele alinăm foamea și durerea fraților mai mici ai Domnului.
Acum, între noi fie vorba, nu-i puțin avantajul de a semna un contract de sponsorizare în schimbul jertfei Mântuitorului Iisus Hristos pe Cruce!
Link în primul comentariu!

DĂRUIM LUMINĂ?!
Mergem mai departe?

SEBASTIAN, PRINȚUL CUTEZĂTOR

sebastian-printul-cutezator [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dăruiește, distribuie și ajută-ne să ajungem la cei ce vor să ne ajute!
GRĂUNTELE DE LUMINĂ 2024

…9.417 DIN CEI 10.233 DE COPII SĂRMANI ORI ORFANI AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU PENTRU A PRIMI LUMINĂ!

Poveștile continuă, iar o nouă filă din volumul „Grăuntele de lumină” se așterne astăzi.
Cum basmele cu prințeșe nu s-ar scrie dacă nu s-ar găsi prinți curajoși care să le sară în ajutor, de această dată ne oprim în calea unui prinț viteaz și încrezător în propriile forțe – Sebastian. Poate că vârsta spune prea puțin despre curajul care renaște din inima sa pură.
Sebastian are doar 6 ani, dar duce lupte nebănuite, cu care puțini copii se confruntă. El este cel mai mic dintre cei 7 copii ai mamei Ana-Maria, dar este și cel mai mămos, fiind sprijin pentru a sa mamă, care singură se chinuie zi de zi să le ofere o masa caldă și să-i educe frumos și armonios, să le dea o educație de care ea însăși nu a avut parte.
Vă puteți închipui cât de greu îi este unei mame să hrănească și să îmbrace 7 copii?
Într-adevăr, putem spune că este o mamă eroină!
Pe Ana-Maria o știm de mult. Acum mai bine de 6 ani o veste cruntă a adus nori negri asupra întregii familii: un cancer pulmonar a îngenunchiat-o în fața lui Dumnezeu, iar copiii au fost martorii acestei suferințe. Intervenindu-se la timp, mama a fost operată în regim de urgență. După zile lungi de durere, a revenit acasă pentru a se îngriji de dragii ei copilași. Sebastian a devenit raza de speranță din ochii mamei și alinarea sa. Merge la grădiniță zi de zi, cu zâmbetul pe buze și așteaptă cu nerăbdare să ajungă curând la școală. Atât el, cât și frățiorii se străduiesc să învețe bine și să-i poată răsplăti mamei toată grija pe care au primit-o în fiecare clipă de neputință.
Până de curând, întreaga familie locuia în casa bătrânească în care rămăsese mama, în condiții precare și vitrege dezvoltării celor 7 copii. Pentru că nu există clipă din zi în care să nu veghem asupra mamelor și copiilor sărmani, nu puteam sta nici acum cu mâinile în sân și cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, am pus mână de la mână și ne-am apucat de treabă, pentru ca Sebastian și ai lui frați să aibă o casă în care să se simtă cu adevărat „acasă” și să-i readucă zâmbetul pe chip mamei lipsite de speranță. Lucrările sunt în toi, dar avem nevoie de ajutor pentru a le putea finaliza. Din păcate, însă, mama nu s-a vindecat întru totul, iar durerile par să fie necruțătoare cu trupul acesteia, împiedicând-o să-și ducă treburile casnice la bun sfârșit. Cei 7 copii privesc neputincioși în ochii mamei, dar și cu apreciere pentru puterea de care dă dovadă, dedicându-se cu totul creșterii lor.
Sebastian speră că o va putea salva pe mama sa din ghearele monstrului necruțător, care-i rănește trupul și că vor locui fericiți cu toții în noua casă, cu care Dumnezeu i-a binecuvântat, însă totodată, știe că șansele de reușită ar crește dacă în această luptă li s-ar alătura cavaleri bravi, cu inimă bună.
Surle și trâmbițe anunță sosirea celor mai mărinimoși cavaleri, care se alătură luptei pentru viață!
Pentru că în fiecare basm binele iese mereu învingător, haideți să ne unim în fapte bune, pentru ca binele să primeze și de această data!
Nu uitaţi că în lunga listă a Campaniei „GRĂUNTELE DE LUMINĂ”, alături de Sebastian și cei 6 frățiori ai săi, mai sunt 9.417 de copii, care așteaptă o rază de speranță!

Haideți să Dăruim Lumină!

Mergem mai departe?

DARIA ȘI A EI PĂPUȘĂ

daria-si-a-ei-papusa [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dăruiește, distribuie și ajută-ne să ajungem la cei ce vor să ne ajute!

GRĂUNTELE DE LUMINĂ

10233 DE COPII ORFANI ORI SĂRMANI AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU PENTRU A PRIMI LUMINA!


Puțini din cei ce urmăresc și susțin misiunea noastră își mai aduc aminte de toate poveștile noastre amestecate cu lacrimi, de toate șantierele și proiectele luate de la zero ori de toți copiii ajutați de noi.
Ar fi culmea să încapă în memoria noastră 10233 și mai bine de povești, cât despre memoria net-ului, nici ea nu-i ceea ce ar fi trebuit sau putut să fie.
Zilele acestea am primit câteva telefoane de la oameni dornici să ajute un copil anume, așa cum doresc ei. Dacă nu aș fi întâlnit in ultimii ani mii de oameni, care doreau să ajute ,,cu mâna lor” și n-aș fi fost martorul atâtor drame cu copii îngropați în munți de boarfe inutile, trimise unor copii flămânzi și înfrigurați, doar pentru că ,, așa vor ei”, nu aș fi fost reticent la a le da adresa copilei căutate. Până la urmă, cu un motor bun de căutare și cu câteva telefoane poți fenta toate GDPR-urile posibile.
Dar, dacă tot ajutam copii sărmani de o viață și nu ne jucăm dea pozele și caritatea de sezon, vă spun sus si tare, că nu voi mai deveni ,,complice” cu tot felul de teribiliști și influenceri, aflați mereu în căutare de imagine și, probabil, de câștig pe durerea și pe munca altora.
Acum, că vorbim totuși de o poveste si căutând prin ,,vechituri”, m-a ajutat Dumnezeu să dau și de niște poze date uitării cu copila mult căutată.
Cine – i ea?
Daria a intrat in Familia Vieții de cativa ani buni, de când am găsit-o alături de frățiori într-o casă veche și friguroasă, din care au fost și izgoniți, îmbrăcată sumar cu hăinuțe ponosite ce nici nu erau ale ei. În vara ce a urmat, în condiții și cu sacrificii din partea noastră greu de imaginat, fără nici un sprijin de la autorități, le-am cumpărat un teren și le-am facut o casă încăpătoare pentru întreaga familie.
La scurt timp, după cât am muncit pentru a le fi copiilor bine, familia a fost cutremurată de abandonul din partea mamei, care, brusc, a decis să-și ,,trăiască” viața, departe de copii. Costel, om priceput la construcții și foarte harnic, a fost nevoit să renunțe la muncă și să rămână mai mult cu copiii, mai ales că cel mic de abea începea să meargă. În toți acești ani, cât am putut, ne-am straduit să le oferim copiilor tot ajutorul: hăinuțe, alimente, scutece, detergenți, capre, vacă, tabără la mare, lemne electrocasnice etc. Iar într-o astfel de casă nevoie este de orice, tot timpul. Dacă oamenii buni de la ProTV nu le-ar fi filmat și publicat drama, pentru noi ar fi rămas un caz din cele peste 3000, care sună zilnic sau bat la ușa Bisericii Maternității Cuza Vodă după ajutor.
Dar, o dată cu ,,celebritatea” Dariei s-au oferit și câțiva oameni să ajute. Pentru noi, însă, ajutorul oferit Dariei trebuie să vină la pachet cu cel pentru toți cei 8 copii crescuți de Costel, și chiar dacă pare enorm de mult, cu ajutorul pentru toti cei 10233 de copii cu povești de viață asemeni ei.
Daria, așa cum ați și auzit în film, vrea o păpușă. Speră că adormind cu ea în brațe îi va mai stinge dorul după mama, deși știu bine că un astfel de dor va arde în sufletul copilei toată viața.
Dar, dacă tot credem că Învierea Domnului Iisus Hristos, de peste șase săptămâni, ne aduce lumină și bucuria cea nepieritoare, ce-ar fi ca până atunci, cu jerfa fiecăruia dintre noi,să facem ca lumina și bucuria să coboare și în sufletul ei și, ajută – ne Doamne, la toți copii noștri dragi?!
Un lucru e clar: nu există pe pământ păpuși ce pot înlocui mama, dar în sufletele noastre a pus Dumnezeu atât de mută iubire încât să încălzească inimile tuturor copiilor noștri sărmani ori orfani.
Haideți să Dăruim Lumină!
Mergem mai departe?
Să ne miluiască și să ne fericească Mântuitorul Iisus Hristos!
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/parasit-de-sotie-un-roman-de-40-de-ani-este-eroul-celor-8-copii-ai-sai-ne-ajuta-la-teme-face-mancare-face-curat.html
Iar de vreți să ajutați, intrați și pe site-ul glasulvietii.ro, că aici vad că au început să ne cam blocheze pe la comentarii.
Copiii sunt în această listă: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nrG6CV5CN8pV4NPFj_3hJpGVhF_QkTwj60Y3kVavCCM/edit#gid=0

???????????? ????????????????????̦???? ????????????????????:
1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare sau un mesaj privat cu CODUL copilului, iar noi vă trecem în dreptul celui ales.
2. De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Toate, cu 400 de lei, 80 și ceva de euro, 70 lire, 85 dolari (americani, ceva mai mulți canadieni), cu precizarea „DĂRUIM LUMINĂ”.
3. Adevărul este, dragii mei, că noi am comandat tot ceea ce este necesar pentru o desagă plină cu de toate – pantofi INIMO de cea mai bună calitate, produse la noi în țară, hăinuțe (geacă, blug/pantaloni de trening, bluză, șosete și lenjerie de corp), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pastă de dinți, detergent), trăistuța cu merinde, dulciuri și, poate… chiar o jucarie.
4. Donatorul are, bine-nțeles, posibilitatea de a prelua coșul plin cu de toate de la Depozitul Faptelor Bune și să o ofere personal copilașului ales. Pe lângă desaga noastră, nu ne supărăm, ba chiar vă încurajăm să veniți și dumneavoastră cu daruri după putința fiecăruia.
5. Aveți în continuare posibilitatea de a sprijini copilașul ales în toate cele trei mari campanii (GRĂUNTELE DE IUBIRE, GRĂUNTELE DE LUMINĂ, GRĂUNTELE DE MUȘTAR), adică pentru un an întreg. De aceea, venim către dumneavoastră, oferindu-vă posibilitatea de a dona, în rate lunare. La un simplu calcul matematic, costul ar fi de fix 100 de lei. Aveți, așadar, șansa de a vă face rate către rai.
6. Toți cei care ați ales să ne sprijiniți în proiectul BURSELE „GRĂUNTELE DE IUBIRE” din campania precedentă, veți regăsi în listă copilașul pe care ați ales să-l fericiți. Pentru o mai bună gestionare a „listuței fără de sfârșit”, rugămintea noastră ar fi ca fiecare dintre dumneavoastră să confirmați că sunteți în continuare îngerul copilașului pe care l-ați ales.
7. Ca noutate, fiecare donator va fi pomenit cu toți cei dragi pe tot parcursul Postului Mare. Cum puteți face asta? Alături de codul copilașului ales, trimiteți către noi și un pomelnic pentru Sfântul Altar.
Variante de susținere a proiectului:
1. CONT BCR
Asociația ,,Glasul Vieții”
COD SWIFT: RNCBROBU
RO41RNCB0178156773130001 (LEI)
RO14RNCB0178156773130002 (EUR)
RO84RNCB0178156773130003 (USD)
Merge foarte simplu și cu aplicația GEORGE
2. BANCA TRANSILVANIA
Asociația ,,Glasul Vieții”
COD SWIFT: BTRLRO 22
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (LEI)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EUR)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)
Acum avem și BT PAY- 0744798610
Există subconturi în toate valutele.
3. PAYPAL pr.dandamaschin@yahoo.com
4. WESTERN UNION sau MONEY GRAM – vă rog, cereți detalii
5. REVOLUT:
V. Andrei – 0757333711
IBAN Lei – RO05BREL0005529173560100
IBAN EUR – LT463250061136956414
BIC: REVOLT21
6. POȘTĂ
Biserica Maternității „Cuza-Vodă”, str. Cuza-Vodă, nr. 34, Iași, Dănuț Damaschin – 0744.798.610
7. DONEAZĂ direct la
Cutia Milei – BISERICA MATERNITĂȚII CUZA VODĂ IAȘI
8. SMS CU TEXTUL „Veronica” la numarul 8845 (doar 2 euro)
DISTRIBUIE ȘI URMĂREȘTE
– Site-ul „Glasul Vieții” : https://glasulvietii.ro/
-Canalul de YouTube – Dan Damaschin ( https://www.youtube.com/@DanDamaschin ), prin abonare gratuită. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe clopoțel pentru a primi notificările cu noile postări ale canalului, emisiunile în direct, toate slujbele transmise de la Biserica Maternității Cuza Vodă și Asociația Glasul Vieții.
– Facebook: https://www.facebook.com/preot.dandamaschin/
– Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/GlasulVietiiRomania/
– Instagram: https://www.instagram.com/pr.damaschin/
– Tiktok: https://www.tiktok.com/@pr.dandamaschin
Mergem mai departe?
Dăruim Lumină?

DARUL VIEȚII-acceptare și doar atât?!

darul-vietii-acceptare-si-doar-atat [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Iubiți ardeleni, joi – 28 martie 2024, ora 18:00, tinerii frumoși și credincioși din ASCOR-ul Alba Iuliei ne cheamă să le vorbim despre „Darul Vieții” și ce trebuie să facem pentru a ne bucura în mod binecuvântat de el. Vă aștept cu mic, cu mare și sfinți și păcătoși, să ne odihnim sufletește, la umbra crucii sale, mângâiați de Preasfânta Fecioara Maria, Maica noastră, a tuturor. Mulțumesc ASCOR Alba Iulia și Razvan Brudiu, părinte drag, pentru invitație! Aștept cu nerăbdare să ne vedem la cuvântare!

BUNA VESTIRE – ZIUA MAMEI ȘI A PRUNCULUI NENĂSCUT ȘI NĂSCUT

buna-vestire-ziua-mamei-si-a-pruncului-nenascut-si-nascut [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ocrotește pe toate mamele din sălile de naștere și din sălile de operație cu pruncii lor, pe toate gravidele cu pruncii lor nenăscuți, pe toate mamele bolnave și pe toți pruncii aflați in suferință!
Ani mulți și fericiți să vă dăruiască bunul Dumnezeu, dragi mame și minunați prunci!

,, L-am aflat pe Acela despre Care au scris Moise în lege şi profeţii, pe Iisus…”

l-am-aflat-pe-acela-despre-care-au-scris-moise-in-lege-si-profetii-pe-iisus [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

EVANGHELIA VIEȚII
DUMINICA ÎNTÂIA A SFÂNTULUI ŞI MARELUI POST

„În vremea aceea a vrut Iisus să meargă în Galileea şi a găsit pe Filip şi i-a zis: vino după Mine. Iar Filip era din Betsaida, din cetatea lui Andrei şi a lui Petru. Filip l-a găsit pe Natanael şi i-a zis: „ L-am aflat pe Acela despre Care au scris Moise în lege şi profeţii, pe Iisus, fiul lui Iosif din Nazaret“. Şi i-a zis Natanael: „Din Nazaret poate fi ceva bun?…“. Filip i-a zis: „Vino şi vezi!“ Iisus l-a văzut pe Natanael venind către Dânsul şi a zis despre el: „Iată într’adevăr israelit întru care nu este vicleşug!“ Natanael I-a zis: „De unde mă cunoşti?“ A răspuns Iisus şi i-a zis: „Mai înainte ca Filip să te fi chemat, te-am văzut când erai sub smochin“. Răspunsu-I-a Natanael: „Rabbi, Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, Tu eşti Regele lui Israel!“ Răspuns-a Iisus şi i-a zis: „Pentru că ţi-am spus că te-am văzut sub smochin, de aceea crezi? Mai mari decât acestea vei vedea“. Şi i-a zis: „Adevăr, adevăr vă spun: De acum veţi vedea cerul deschizându-se şi pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se şi pogorându-se peste Fiul Omului!“ (Evanghelia de la Ioan
(I, 44-51)
Iubiți frați și surori întru Domnul Iisus Hristos, am parcurs împreună, duhovnicește, cu sufletul și cu inima, această primă săptămână a Postului Mare, o săptămână care începe mai anevoios, cu un post foarte aspru, dar care este îndulcit în Biserica noastră Ortodoxă, în special de slujbele la care suntem chemați : citirea Canonului celui Mare, iar la noi în Biserică, slujirea Sfintei Liturghii, în mod neîntrerupt, zi de zi, la Sfântul Altar.
Înainte de a vorbi despre ziua de astăzi, Duminica Ortodoxiei, țin mulțumesc pentru modul frumos în care v-ați manifestat credința, și aici la Biserica Sfântului Arhidiacon Ștefan și la Biserica Cuza Vodă. Iată, ieri, în sâmbata Sfântului Teodor, bucurie mare a fost pentru Hristos în Cer și pentru cei care sunt plecați dincolo, cei dragi ai noștri, care tare multă pace și lumină au mai primit prin rugăciunile noastre în Biserică, prin slujirea Sfintei Liturghii, dar și prin darurile pe care le-am împărțit celor sărmani, sute și sute de copii bucurându-se și îmbrăcându-i în lumină, în har și în recunoștința lor, pe cei dragi ai noștri.
Bucurie multă a venit în Biserica noastră și prin venirea multor oameni dragi aici la Festivalul Vieții. De Ziua Bunei Vestiri este hramul principal al Bisericii noastre, rânduit la slujba de sfințire. Și cum să nu tresalte sufletul când vezi că în aceste zile de Festival al Vieții, se umple curtea de copii, de viață, de părinți, oameni care dau slavă Domnului nostru Iisus Hristos pentru locul frumos pe care-l pregătim aici și asta doar cu jertfa oamenilor dragi dornici de a ajuta mamele și copiii sărmani.
Trecând peste această scurtă introducere, vă cer să ne oprim puțin asupra cuvântului din Evanghelia de astăzi, de la Sfântul Ioan Evanghelistul, unde aflăm că domnul Hristos, la începutul misiunii sale evanghelice și – a ales în ceata de Apostoli, oameni care nu aveau foarte multă carte, care nici nu știau foarte multă teologie a legii celei vechi, dar care primiseră din moși strămoși, în credința lor ebraică, vestea că va veni pe Pământ Mesia, adică Cel Uns și Sfințit de Dumnezeu, Acela care va aduce oamenilor bucurie fără de sfârșit, care-i va scăpa de boală, de sărăcie, de foame și de moarte.
În acest context Domnul Hristos își cheamă la apostolie primi săi ucenici. Nu vedem astăzi nici o minune cutremurătoare, nici un mort înviat, nu-l vedem pe Iisus a se impune ca fiind Fiul lui Dumnezeu, într-o formă sau alta. Totuși, Sfinții Părinți au pus acest fragment la începutul Postului Mare, în prima duminică, a Ortodoxiei astăzi când creștinii cinstesc icoanele, Crucea, sfinții și moaștele lor. În această duminică, de fapt, ne bucurăm de cei care l-au văzut pe Dumnezeu. Credința ortodoxă ne învață permanent că scopul omului în lumea aceasta este acela de a-l vedea pe Dumnezeu, de a se întâlni cu El.
De ce venim la Biserică?
Să ne întâlnim cu Dumnezeu în icoane, atunci când le sărutăm, când dăm față în față, ochi în ochi cu Dumnezeu, când ascultăm cuvântul Evangheliei și ne hrănim auzul cu glasul Lui, dar mai ales ne întâlnim cu Dumnezeu când ne împărtășim cu Sfintele Taine. În acest fel creștinul ortodox se unește cu Dumnezeu, devine copilul lui Dumnezeu încă din lumea aceasta, chiar dacă noi știm că ne vom uni cu El desăvârșit și vom fi adevărați moștenitori ai împărăției Sale, atunci când vom pleca din lumea aceasta.
Pentru a ajunge la această credință, că noi ne unim, îl auzim și – l vedem pe Dumnezeu trebuie știut că Biserica noastră a avut multe lupte și multe războaie de-a lungul istoriei. În această idee, în afară de împărații romani, care îi persecutau pe creștini, care spuneau că îl văd pe Dumnezeul cel adevărat și doar Lui se închină, trebuie știut că o mare prigoană a fost și la jumătatea secolului al 8-lea, în timpul lui Leon al III-lea Isaurul, tributar islamismului, de unde aflase că Dumnezeu nu poate fi văzut. El a și impus prin lege să fie distruse toate icoanele, să fie aruncate și profanate moaștele sfinților, iar Sfânta Cruce să fie data jos de pe biserici, ceea ce a dus la o prigoană înfricoșătoare. Foarte mulți preoți, foarte mulți creștini și foarte mulți monahi au fost uciși pentru credință, iar Biserica a pierdut atunci o bună parte a patrimoniului de care ea se bucura, în ceea ce privește minunata icoană, care s-a pictat în Biserică, încă din primii ani ai Creștinismului. Pe lângă acesta, istoria este plină de de împărați ori lideri ce au luptat împotriva vederii lui Dumnezeu.
Ce este protestantismul? Ce sunt sectele de care auzim? Oameni care refuză să gândească că Dumnezeu revarsă sfințenie în lumea aceasta și că poate fi văzut. Protestanții și neoprotestanții au fost și sunt în continuare mari dușmani ai sfințeniei. Mai mult, au fost chiar și războaie religioase de zeci de ani, inițiate de aceștia., care au dus la moartea multor oameni și la mult pârjol peste bisericile noastre. Ce-au făcut bolșevicii lui Lenin sau ai lui Stalin și mulți alții ca ei, care au distrus nenumărate biserici, obligând creștinii să – și îngroape icoanele sau să le zidească în pereți?
Așadar, Ortodoxia, credința noastră cea adevărată este singura Biserică care proclamă că noi îl putem vedea pe Dumnezeu, în trup fiind, prin modul nostru de viață duhovnicească. Și, da, fiecare creștin se poate numi ortodox, doar dacă se străduiește zi de zi să-L poată vedea, să-L poată afla, să-L poată cunoaște pe Dumnezeu.
De aceea, dragilor, duminica aceasta, de la începutul Postului Mare, vine să sublinieze cât de importantă este lupta creștinului cu răutatea lumească, cu patimile noastre, pentru a ne înfrâna de la cele rele, pentru a ne ruga cât de mult, pentru a face multe fapte bune și a primi Sfintele Taine, pentru a-L putea avea pe Dumnezeu cât mai aproape de noi.
Cu siguranță, fiecare știe în ce relație este cu Dumnezeu, unii mai apropiați, alții mai îndepărtați, mai curajoși sau mai timizi, dar trebuie să înțelegem din învățătura acestei duminici, că da, postul acesta nu este doar pentru a ne curăți de păcate sau a face o dietă vegană de primăvară, nu este doar pentru a ne înnoi viața noastra și a începe să fim ceva mai buni, ci este în primul și primul rând, pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu, spre a-L vedea și a trăi mereu cu El. Un creștin care se roagă în această perioadă cu smerenie, care fuge de mâncarea care aduce desfătarea trupului, mâncând doar mâncare vegetală și cu măsură, care fuge de patimi și face fapte bune, va aduna în inima sa lumina lui Dumnezeu. În acest fel, noi creștinii ni-L aducem în viața noastră pe Hristos înainte de Înviere prin lumina ce p adunăm în suflet și o răspândim în jurul nostru.
Să păstrăm viu chipul – icoana Domnului Iisus Hristos în sufletele noastre, așa cum purtăm mereu la piept fotografiile celor dragi.
Îl rog pe Domnul să ne întărească în credință, să ne dea un post cu sfânt și frumos folos, să avem parte de sănătate și de toate cele bune! Amin!

SÂMBĂTA SFÂNTULUI TEODOR – ZI DE ZÂMBET ȘI LUMINĂ PENTRU CEI ADORMIȚI

sambata-sfantului-teodor-zi-de-zambet-si-lumina-pentru-cei-adormiti [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Astăzi am dat merinde de pomană pentru cei dragi ai noștri plecați la Domnul.
La ce o fi bună și pomana asta sau cum pot mânca morții bucatele nostre, zic unii?
Simplu!
Fiecare burtică plină și fiecare zâmbet de copil sătul se înalță către Cer, iar cei dragi se satură numai din priviri. Când e mai sătulă și fericită mama? Atunci când puii ei sunt sătui, nu-i așa? Cam așa e treaba și cu coliva și cu pomana noastră. Ne ospătăm cu zâmbet și lumină pe cei dragii noștri ce numai sunt printre noi prin osteneala și bucuriile dăruite celor sărmani.
Mulțumim din suflet tuturor fraților și surorilor din mai toate bisericile din Iași, care ne-au oferit prinoasele pentru cei peste 1600 de copii sarmani la care au ajuns astăzi voluntarii noștri!
Slavă Domnului Iisus Hristos, care ne-a dăruit în orașul Iași așa păstori vrednici, ce au deschis ușile bisericilor si sufletele creștinilor pentru a se revărsa către copiii noștri dragi fluviu de bunătate!
Să vă răsplătească bunul Dumnezeu în Cereasca-I Împărăție!

APEL DE SUFLET PENTRU VIAȚĂ ȘI NEMURIRE

[Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Clinica Veronica te invită să ajuți copiii și mamele noastre dragi cu știința și lucrarea darului sănătății încredințat de Dumnezeu!

În atenția tuturor oamenilor în halate albe, roșii, albastre sau ce se mai poartă, pasionați de viață și dornici să contribuie la sănătatea copiilor, a mamelor noastre dragi și tuturor celor sărmani și îndurerați:

1. Clinica Veronica este pregătită să primească primii beneficiari! Cine sunt ei? Avem deja câțiva așteptând în listele noastre „Grăuntele de Lumină” – aproximativ 10.233 de copilași și mămicile lor, alături de mulți alți sărmani, care nu au bani să-și caute de sănătate, fiecare având propria luptă, acută sau cronicizată în ani de nevoi. Dar toți sunt egali în fața lui Dumnezeu și a celor care le oferă șansa mult-dorită la sănătate!

2. La Clinica Veronica, se cristalizează repejor acea ,,Echipă pentru Viață”, puternică și dedicată, prezentă mereu la datorie, pentru care va trebui să ne luptăm să o păstrăm alături de copiii și mamele noastre dragi.

Se compune deja din medici tehnicieni, asistenți, infirmieri, personal administrativ, cu pregătire de excepție. Va fi una redusă ca număr, dar vrednică din cale afară. Pentru asta, așa cum ne-am obișnuit, vom avea nevoie de sprijinul vostru!

3. Ne vom baza într-o bună măsură, în funcție de timpul pe care fiecare specialist va fi dispus să-l sacrifice în numele Domnului Iisus Hristos, pe mulți medici voluntari, recunoscuți la nivel național pentru cunoștințele și experiența de excepție.

4. Pentru a completa echipa noastră de profesioniști, este nevoie să angajăm și specialiști din următoarele domenii:

a) Medici

– Radiologie RMN – CT

– Ginecologie

– Diabetologie, Boli de Nutriție și Metabolism

– ORL

– Oftalmologie

– Balneologie

– Nefrologie

– Reumatologie

– Endocrinologie

– Stomatologie

– Oncologie

b) Asistenți și lucrători sociali

5. Pentru voluntari lista va fi deschisă mereu, faptele bune fiind absolut necesare la Clinica Veronica, pentru noi și pentru veșnicie.

6. Dacă sunteți interesați, vă rugăm să trimiteți CV-ul la adresa de e-mail: pr.dandamaschin@yahoo.com sau administrativ@clinicaveronica.ro. Vă așteptăm cu brațele deschise!

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0771622882 (Adnana) sau vizitați-ne la adresa: Str. Ciurchi nr. 30, Iași.

Să vă binecuvânteze Bunul Dumnezeu și să vă dăruiască multă sănătate! ! !

GRĂUNTELE DE LUMINĂ 2024

grauntele-de-lumina-2024 [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

CARLA, PRINȚESA BLONDĂ CU OCHI ALBAȘTRI ȘI ZÂMBET ANGELIC, O VREA PE MAMA!
… ALĂTURI DE EA, FRĂȚIORII DENIS, MIRUNA, MARIO, MĂRIUCA ȘI TOȚI CEI 10.233 DE COPII, ORFANI ORI SĂRMANI, AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU PENTRU A PRIMI LUMINA!


Dragilor, vă scriu astăzi o primă filă din noul volum al „Grăuntelui de lumină”, în care cu gând curat și cu mâini tremurânde, aștern povestea tristă a mamei Dana, ce nu poate fi trecută cu vederea atât de ușor…
Cu câteva zile în urmă, Dumnezeu m-a binecuvântat să o pot ține în brațe pe Carla, prințesa cu ochi albaștri și zâmbet angelic. Ne-am întâlnit și m-a cucerit iremediabil în fața celui de-al treilea apartament, ce a trebuit dat de urgență în folosință la Cartierul Vieții de la Găureni.
Am ținut mulți copii în brațe, unii mai frumoși și mai zâmbitori decât ceilalți. Vă imaginați, desigur, că zâmbetul tuturor izvorăște atât din bucuria darurilor aduse de „părintele”, dar mai cu seamă din liniștea oferită de privirea mamei, ce nu-i scapă din ochi nici o clipă.
Vinerea ce a trecut, însă, Carla, foarte entuziasmată de invitația de a-și vedea căsuța nouă din Cartierul Vieții, a ținut să-mi șoptească la ureche că este foarte fericită că „Mama vine acasă!”. Interesant, nu, că în sufletul ei de doar 3 anișori toate jucăriile și toate bunătățile din lume nu pot să înlocuiască privirea drăgăstoasă a mamei, de unde a și furat zâmbetul?
Dana are doar 35 de ani și cinci copii extraordinari. Ca toate mamele eroine este grijulie, atentă, iubitoare, mereu de veghe, dispusă oricând să se sacrifice, ca niciun pui de-al ei să nu pățească ceva… cu toate că, de 8 ani se luptă cu un cumplit cancer. În toți acești ani, a dat naștere ultimilor patru copii și a câștigat multe bătălii. Din păcate, de la nașterea Măriucăi, mezina casei, cancerul a mușcat din ce în ce mai adânc din trupul ei, până când boala s-a răspândit în corp, paralizându-i mai întâi mâna dreaptă, apoi piciorul drept, imobilizând-o la pat. Pentru că starea mamei s-a agravat, acum câteva luni a fost necesar ca Dana să fie internată, pentru a putea fi îngrijită și a rămas în spital, departe de copii, fără ca tratamentul să-i aducă o amelioarare a durerii. Doar soțul a vizitat-o când și cum a putut, din păcate fără să-și poată lua și copiii cu el, sărăcuții de ei, topindu-se de dorul mamei. Nici o clipă nu a trecut fără ca cei mici să nu amintească de plecarea mamei, de iubirea care le-a lipsit atât de mult… pentru că nici un loc din lume nu e mai cald și mai primitor decât brațele mamei.
Toţi frăţiorii sunt asemenea unor îngeri pe Pământ, sănătoși, frumoși și binecuvântați de Domnul cu daruri nemărginite! Denis, băiatul cel mare, este pasionat de matematică, a adunat și medalii de la concursuri și are grijă de frații săi încă de pe-acum, fiind un ajutor de nădejde pentru tatăl său. Gemenii, Mario și Miruna, în vârstă de 5 ani, sunt pe cât de veseli, pe atât de vorbăreți și isteți din cale-afară. Carla, în vârstă de 3 ani, este o mică prințesă, după cum vă spuneam, căreia îi place să se joace și să cânte. În ceea ce o privește pe Măriuca, de numai 5 luni, este încă prea plăpândă, dar tare luminoasă și blândă, chiar dacă nu a stat decât câteva săptămâni la pieptul mamei, iar tatăl încearcă din răsputeri să-i dăruiască din căldura și iubirea ei.
Câte nopți de suferință poate îndura o mamă? Pe holurile reci ale spitalului, printre privirile rătăcite și de neclintit, dar fără a primi nici un răspuns la întrebările fără de sfârșit: Își va mai revedea copiii? Va mai privi o șansă la viață? Se va mai întoarce acasă?
… Fără a primi vreo șansă de vindecare, mamei i s-a spus că nu va mai putea sta în spital, fiind nevoită să se întoarcă acasă într-o stare mai gravă decât cum ajunsese.
Un răspuns l-am oferit noi: o căsuță numai a lor, în Cartierul Vieții! Acum copiii se pot bucura de o baie, de o bucătărie utilată, de paturi confortabile și de un spațiu în care își pot face temele în liniște. Nimic, însă, nu se poate compara cu revenirea mamei în sânul familiei. O revedere fără de preț!
În sfârșit, mama va fi din nou în acasă, iar zâmbetul va înflori pe chipul Carlei, va primi și oferi iubire, iar Dumnezeu le va încununa bucuria!
Noi am reușit să facem cele lumești, atât cât am putut și ne-am priceput, dar Dana, o femeie atât de puternică, încă se luptă cu apriga boală. Misiunea noastră nu se oprește aici!

Dragilor, suntem în prima săptămână din Postul Paștelui, cu prilejul căreia deschidem un alt capitol al BURSELOR „GRĂUNTELE DE IUBIRE”- Campania „GRĂUNTELE DE LUMINĂ”. Începem în forță și trudim neîncetat pentru a aduce bucurie în sufletele tuturor celor 10.233 de copii, sărmani ori orfani asemeni Carlei.
Este cel mai nimerit moment și cel mai bun mod de a pune în lucrare porunca Mântuitorului de a ne iubi unul pe altul așa cum El ne iubește pe noi. Pentru a păstra zâmbetul angelic în obrăjorii Carlei, avem nevoie de mult ajutor și de multă rugăciune pentru mămicuța ei! De fapt, mai toți copiii noștri au nevoie de noi!
Haideți să plecăm genunchii pentru mama Dana și pentru toate mamele ca ea, atât de greu încercate.
Haideți să ajutăm fiecare din cei 10.233 de copii să zâmbească!
HAIDEȚI SĂ DĂRUIM LUMINĂ!

Cum poți ajuta?

Copiii sunt în această listă: https://docs.google.com/…/1nrG6CV5CN8pV4NPFj…/edit…

1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare sau un mesaj privat cu CODUL copilului, iar noi vă trecem în dreptul celui ales.

2. De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Toate, cu 400 de lei, 80 și ceva de euro, 70 lire, 85 dolari (americani, ceva mai mulți canadieni), cu precizarea „DĂRUIM LUMINĂ”.

3. Adevărul este, dragii mei, că noi am comandat tot ceea ce este necesar pentru o desagă plină cu de toate – pantofi INIMO de cea mai bună calitate, produse la noi în țară, hăinuțe (geacă, blug/pantaloni de trening, bluză, șosete și lenjerie de corp), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pastă de dinți, detergent), trăistuța cu merinde, dulciuri și, poate… chiar o jucarie.

4. Donatorul are, bine-nțeles, posibilitatea de a prelua coșul plin cu de toate de la Depozitul Faptelor Bune și să o ofere personal copilașului ales. Pe lângă desaga noastră, nu ne supărăm, ba chiar vă încurajăm să veniți și dumneavoastră cu daruri după putința fiecăruia.

5. Aveți în continuare posibilitatea de a sprijini copilașul ales în toate cele trei mari campanii (GRĂUNTELE DE IUBIRE, GRĂUNTELE DE LUMINĂ, GRĂUNTELE DE MUȘTAR), adică pentru un an întreg. De aceea, venim către dumneavoastră, oferindu-vă posibilitatea de a dona, în rate lunare. La un simplu calcul matematic, costul ar fi de fix 100 de lei. Aveți, așadar, șansa de a vă face rate către rai.

6. Toți cei care ați ales să ne sprijiniți în proiectul BURSELE „GRĂUNTELE DE IUBIRE” din campania precedentă, veți regăsi în listă copilașul pe care ați ales să-l fericiți. Pentru o mai bună gestionare a „listuței fără de sfârșit”, rugămintea noastră ar fi ca fiecare dintre dumneavoastră să confirmați că sunteți în continuare îngerul copilașului pe care l-ați ales.

7. Ca noutate, fiecare donator va fi pomenit cu toți cei dragi pe tot parcursul Postului Mare. Cum puteți face asta? Alături de codul copilașului ales, trimiteți către noi și un pomelnic pentru Sfântul Altar.

Variante de susținere a proiectului:

1. CONT BCR

Asociația ,,Glasul Vieții”

COD SWIFT: RNCBROBU

RO41RNCB0178156773130001 (LEI)

RO14RNCB0178156773130002 (EUR)

RO84RNCB0178156773130003 (USD)

Merge foarte simplu și cu aplicația GEORGE

2. BANCA TRANSILVANIA

Asociația ,,Glasul Vieții”

COD SWIFT: BTRLRO 22

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (LEI)

RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EUR)

RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)

RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

Acum avem și BT PAY- 0744798610

Există subconturi în toate valutele.

3. PAYPAL pr.dandamaschin@yahoo.com

4. WESTERN UNION sau MONEY GRAM – vă rog, cereți detalii

5. REVOLUT:

V. Andrei – 0757333711

IBAN Lei – RO05BREL0005529173560100

IBAN EUR – LT463250061136956414

BIC: REVOLT21

6. POȘTĂ

Biserica Maternității „Cuza-Vodă”, str. Cuza-Vodă, nr. 34, Iași, Dănuț Damaschin – 0744.798.610

7. DONEAZĂ direct la

Cutia Milei – BISERICA MATERNITĂȚII CUZA VODĂ IAȘI

8. SMS CU TEXTUL „Veronica” la numarul 8845 (doar 2 euro)

DISTRIBUIE ȘI URMĂREȘTE

– Site-ul „Glasul Vieții” : https://glasulvietii.ro/

-Canalul de YouTube – Dan Damaschin ( https://www.youtube.com/@DanDamaschin ), prin abonare gratuită. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe clopoțel pentru a primi notificările cu noile postări ale canalului, emisiunile în direct, toate slujbele transmise de la Biserica Maternității Cuza Vodă și Asociația Glasul Vieții.

– Facebook: https://www.facebook.com/preot.dandamaschin/

– Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/GlasulVietiiRomania/

– Instagram: https://www.instagram.com/pr.damaschin/

– Tiktok: https://www.tiktok.com/@pr.dandamaschin

Mergem mai departe?

Dăruim Lumină?

Grăunte cu grăunte…

graunte-cu-graunte [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Oameni dragi, tocmai ce am intrat cu pași smeriți în Postul Paștelui și ne dorim să încununăm acest drum presărat cu nevoință și rugăciune, prin a fi aproape de copilașii care așteaptă cu nerăbdare să primească o rază de speranță!
Timpul trece fără oprire, iar noi trebuie să ținem pasul. Numai mâine nu-i poimâine și nu ne dorim ca marea sărbătoare a Învierii Domnului să ne prindă nepregătiți, pentru că de noi depinde să aducem zâmbete pe chipurile brăzdate de frig și hrană trupurilor firave și flămânde.
Peste tot, prin birouri, prin depozite și prin fiecare colțișor, se trudește de zor, se actualizează listele și se pregătesc pachețele cu de toate, pentru că în curând vom da startul campaniei „GRĂUNTELE DE LUMINĂ”.
Postim, dar și muncim…cu drag și cu spor, pentru ca ai noștri dragi copii să aibă mâncare pe masă, căldură în casă și hăinuțe pentru a merge la școală.
Dragilor, suntem încredințați că veți fi alături de noi și de această dată și împreună vom face tot mai multe fapte bune. Domnul să vă dăruiască post cu folos duhovnicesc, gând curat și pace în suflet!
Haideți să oferim bucurie celor 10.233 de copii!
În curând…
DĂRUIM LUMINĂ❓❗️

Echipa Vieții în Finală!

echipa-vietii-in-finala [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Echipa Vieții, după o misiune îndelungată în slujba copiilor sărmani și a mamelor greu încercate, este apreciată în această seară la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială, organizată de Colegiul National al Asistentilor Sociali, la cel mai înalt nivel – în finală.

Asta înseamnă că ne aflăm pe drumul cel bun, cel puțin din punct de vedere al specialiștilor.

Să dea Dumnezeu să ne vedem și la Gala Cerească, în Împărăția Sa!

Bucuria copiilor este tot ce contează pentru noi!

bucuria-copiilor-este-tot-ce-conteaza [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Oameni buni, sâmbăta aceasta care a trecut, am fost vizitați de copilașii din Parohia „Sfinții Voievozi” din Icușeni, care au fost însoțiți de Părintele Paroh Marius Stângaciu, în contextul anului omagial al pastorației, an comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți.
În Casa și sub paza lui Dumnezeu, aceștia au aflat informații despre misiunea noastră și despre ajutorul pe care ne străduim să-l oferim mamelor și copilașilor sărmani, zi de zi, astfel încât să nu ducă lipsă de nimic. De altfel, mare parte dintre copiii care au călcat pragul Bisericii Maternității Cuza Vodă, se află în grija noastră și ne dorim să le fim aproape la nevoie.
Pentru că ne-au făcut o surpriză plăcută și au învățat lucuri noi și cu folos, noi i-am răsfățat cu dulciuri și cu o masă caldă.

Ce zi! Cât de multă bucurie s-a revărsat pe chipurile acestor copilași!
ÎMPREUNĂ DĂRUIM IUBIRE?!

De ce trebuie să postim?

de-ce-trebuie-sa-postim [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Ca să nu mai murim!

De ce postesc?

Ca să învăț să iubesc!

Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză) Matei 6, 14-21

„Zis-a Domnul: Dacă veţi ierta oamenilor greşelile lor, va ierta şi vouă Tatăl vostru Cel ceresc; iar dacă nu veţi ierta oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre. Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii; că ei îşi întunecă feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor. Tu însă, când posteşti, unge capul tău şi faţa ta o spală, ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti, ci Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie. Nu vă adunaţi comori pe pământ, unde molia şi rugina le strică şi unde furii le sapă şi le fură, ci adunaţi-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică şi unde furii nu le sapă şi nu le fură. Căci unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.”

Iubiții mei,

Ne aflăm astăzi în Duminica dinaintea Postului Mare, duminică ce este cunoscută de creștinii noștri, care citesc în cărțile sfinte și se mai uită și în calendare, fie ca Duminica izgonirii lui Adam din Rai, fie ca Duminica lăsatului sec la Postul Mare sau Duminica lăsatului sec la brânză. Toate acele denumiri sunt binevenite, pentru că fiecare definiție a duminicii de astăzi, ne reamintește faptul că acest Post Mare are și o foarte mare importanță în viața noastră, un rost bine așezat de Dumnezeu și de sfinții noștri, în așa fel încât, dacă plecăm serios în această călătorie, fără să mimăm nu știu ce atitudine ortodoxă, atunci avem tare mult de câștigat.

Mi-ar plăcea ca astăzi când plecăm din biserică cu toții să înțelegem de ce postim. Sunt atâtea și atâtea învățături despre Post, se vorbește atât de mult despre importanța postului în biserică, iar noi, într-o lume creștină, pe care am moștenit-o frumos de la înaintașii noștri, aproape că nu mai știm cum să postim și de ce trebuie să postim, mai ales că mai și auzim anumiți semeni rătăciți, care au învățat câteva cuvințele în engleză, cum că ei fac „fasting”, în timp ce alți „open mind” spun că nu contează ce intră în gură, ci ce iese din gură, iar șirul aberațiilor legate de postire poate continua la nesfârșit.

Cert este că postul acesta ortodox nu este chiar opțional, cum ar spune unii, mai ales pentru că este o poruncă mare în Scriptura noastră, dată de Dumnezeu în Grădina Raiului strămoșilor Adam și Eva, de a nu mânca din fructul oprit, călcarea acestei porunci ducând la neascultarea de Dumnezeu și alungarea din Paradis. Așadar, prima poruncă din Grădina Raiului ne îndeamnă să fugim, să ne abținem, să postim de la tot ceea ce nouă ni se pare bun, dar nu este neapărat indispensabil sau de la tot ce este rău, dar nouă ni se pare că este bun.

Reținem faptul că postul nu este doar un post de stomac, de esofag, de gură ori de papile gustative, ci postul este renunțarea la tot ceea ce nouă ni se pare bun cu mintea, cu ochii, cu gura, cu auzul, cu inima, cu sufletul si cu tot trupul nostru întreg, deci și cu stomăcelul, chiar dacă mâncarea vegetală din acest post nu este baza acestuia.

Putem spune chiar că Postul Mare ne cheamă pe toți creștinii ortodocși să ne schimbăm viața, pentru că Dumnezeu, în marea lui înțelepciune, în atotștiința lui, știe cât de slabi suntem noi, oamenii, cât de neputincioși, și încearcă să ne ofere aceste mijloace, aceste prilejuri ca noi oamenii să călcăm peste răutatea lumească sau peste limitele noastre, pentru a ne înălța și a ne apropia de El, de sfințenie.

Evanghelia citită astăzi, din capitolul 6 de la Sfântul Matei, versetele 14-21, este parte integrantă din cea mai frumoasă predică a Mântuitorului – Predica de pe munte, cu cele trei capitole (5, 6 și 7), în care Hristos Domnul ne spune în linii mari cam tot ceea ce trebuie să facem pentru a fi oameni buni și ca să ne mântuim.

Întâlnim în acest text evanghelic elementele de bază pe care noi trebuie să le avem în vedere în această călătorie a postului. Și dacă facem legătura acestui fragment evanghelic în această Duminică a izgonirii lui Adam din Rai cu celelalte 3 duminici, pe care le citim în această perioadă a Triodului înainte de Postul Mare, vom vedea că intrând în Postul Mare cu smerenie, cu duh de pocăință autentică, cu iubire jertfelnică fața de aproapele, atunci vom putea și să-l iertăm pe aproapele nostru și să facem multă, multă, multă milostenie, aducătoare de iertare a multor păcate.

Cam acestea sunt cele 5 arme pe care trebuie să le avem la noi în perioada postului: trebuie să fim smeriți, trebuie să ne plângem păcatele și să avem în noi acest duh al pocăinței celei bune, trebuie să-l iubim pe aproapele din toate puterea noastră, ca pe noi înșine, pentru ca mai apoi trebuie să iertăm tuturor toate, dăruind din tot ceea ce ne dă Dumnezeu celor lipsiți, adică renunțând ka confortul oamantesc pentru bucuria întâlnirii cu Dumnezeu. Astfel, Dumnezeu trebuie să vadă în noi lucrarea iubirii, nu doar un simulacru de milă creștină pe care o facem pentru că trebuie făcută și ea sau ca să vadă vecinii că suntem și noi buni acolo unde locuim.

Trebuie să reținem, așadar, câteva lucruri foarte importante la acest început de călătorie duhovnicească.

Mai întâi, să nu ne limităm la mâncare. Chiar dacă pentru cei care nu sunt obișnuiți și au o viață superficială, mâncarea este o mare provocare pentru că postul de mâncare, care începe astăzi, nu se poate chema post.

Să luăm drept pildă învățătura Bisericii, pe care o sublinia în Pelerinul român Părintele Cleopa.

În Postul cel Mare noi ar trebui să postim luni, miercuri și vineri până la apusul soarelui, mâncând doar mâncare uscată și puțină apă, marți și joi mâncare fiartă, fără ulei. Deci nu vorbim de îmbuibare cu iahnii de fasole, cartofi prăjiți sau tocănițe cu nu știu ce hribi, ci de mâncare fiartă fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica mâncare gătită cu untdelemn și dezlegare la un pahar de vin.

Postul alimentar este doar un mic element pe care, daca vrem să-l ținem, să-l ținem după rânduială Bisericii, nu după modelul vedetelor. Până la urmă nici nu este mare lucru acest post, dacă ne gândim că in lunea asta largă, din cele 8 miliarde de suflete o mare parte postesc de nevoie.

Da, o mare parte a lumii în care populația este foarte săracă, se bucură nespus să aibă în farfurie un cartof , o lingură fasole, un orez sau o bucată de pâine.

Ce facem noi în plus față de ei? Deci, fără a pune accent pe postul alimentar, postul înseamnă, de fapt, să încercăm să alungăm răul din viața noastră.

Cum vom alunga răul din viața noastră?

În primul rând mintea să o țintuim la câteva aspecte: Crucea Domnului Iisus Hristos, pe care își dă viața pentru noi, la Măicuța Sfântă care se roagă mereu în genunchi pentru păcatele noastre, la viețile Sfinților dragi.

Mai apoi să citim zilnic cu multă râvnă și smerenie din Noul Testament, nu doar o dată, ci de cât msi multe ori, iar seara, obligatoriu, rugăciunea după randuuală, cu un Acatist al zilei sau al Sfântului ocrotitor, cu o catimă din Psaltire.

Se înțelege că pentru avea timpul necesar spre a ne ține mintea și sufletul curate este necesar sa lăsăm deoparte mai butonatul pe telefoane și cu televizoarele, pentru că nu o să fim mai puțin informați daca ne distanțăm un pic de filme și de minciunile care ne vin câteodată prin televizor.

Fiți oameni corecți și în această perioadă încercați să vă țineți mintea curată și ochișorii frumoși.

Trăim într-o perioadă în care toată lumea vrea confort. Nu mai este nimeni care să se jertfească pentru cel de lângă el. Sunt întrebat constant dacă pot recomanda persoane care să aibă grijă de părinții, de bunici, de oameni bolnavi, rudele celor plecați în străinătate, iar lucrul acesta este foarte grav. Astfel, mulți oameni, dacă au ajuns la un statut material, financiar și social, nu vor să se mai întoarcă la a sluji pe cei căzuți la pat. Le este bine și vor să plătească pe alții. Câștigă atât de mult, încât nu mai vor să schimbe scutecul mamei sau tatălui care sunt paralizați de boală, vor să plătească pe cineva care să facă treaba aceasta, ori să-l duc3 la un azil, pentru ca ei să fie fericiți, să aibă confort. Nu este post dacă nu dai din confortul tău, atât din cel alimentar, cât și din confortul odihnei. Nu știm oare că Dumnezeu nu are odihnă, ci în fiecare zi ne slujește, ne hrănește cu har și binecuvântare?

Nu ne macină, nu ne mustră acest gând?

De aceea, vă rog iubiții mei, să vă puneți în lucrare spre milostenie, să fugim cât putem de setea de confort.

Domnul Hristos ne spune: „nu vă adunați comori pe pământ”, ci mergeți și ajutați-vă aproapele, că altfel degeaba postim.

Să ne vedem cu toții în biserică la Sfânta Taină a Spovedaniei și la Sfânta Taină a Împărtășaniei. Ele ne călăuzesc să-L iubim pe Dumnezeu, din toată inima noastră, curățindu-ne de păcate și să ne umplem de Harul Său.

Altfel, călătoria noastră se va opri mult mai jos de vârful muntelui și, chiar de ne-am ostenit, nu vom avea bucuria vederii și păcii divine, așa cum o găsesc iubitorii de urcuș pe munte, sărutând și odihnindu-se sub Crucea din vârf.

Dacă nu trecem prin aceste etape ale Postului, nu ne putem bucura cu adevărat de Înviere.

Să postiți, să vă rugați, să faceți fapte bune, să dați dovadă de bunătate și de iubire oriunde vă veți duce!

Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască un post binecuvântat cu sfânt folos!

GÂNDURI DE RECUNOȘTINȚĂ

[Dan Damaschin - Glasul Vietii]

CU SUFLETUL LA CEI CE IUBESC, GRĂIESC ȘI VESTESC BINELE

Prieteni dragi, știți deja că pe 8 martie, de „Ziua mamei”, a avut loc sfințirea Clinicii Veronica-Centrul medical de caritate pentru mame și copii. A fost un eveniment mult așteptat de toată lumea, la care au luat parte oameni de seamă, iar întreg spitalul s-a umplut de viață. Ușile s-au deschis larg de am poftit oameni cu inimă mare, care au contribuit „gram cu gram” la realizarea acestui unic proiect.
Împreună facem ca visele să devină realitate. Mamele și copiii sărmani, dimpreună cu toți semenii aflați în nevoie, vor primi, în sfârșit, îngrijirea de care au nevoie, ba chiar și o masă caldă sau o vorbă bună. Oamenii nevoiași își vor recâștiga astfel sănătatea, fericirea și demnitatea prin simplul fapt că vor avea dreptul la tratamente și controale de specialiate gratuite oferite cu multă omenie.
Da, am reușit să punem pe picioare acest proiect de suflet, care va rămâne o emblemă a luptei pentru viață, nu numai în orașul nostru, ci și în țară.
Se cade, însă, a mă înclina în fața donatorilor, a tuturor celor care cu multă iubire de aproapele, reușesc să săvârșească cele bineplăcute lui Dumnezeu, fără ajutorul cărora nu am fi reușit ca acest loc minunat- Clinica Veronica, să se transforme într-un colț de Rai, dedicat sălvării de vieți!
Dincolo de toate, strigătele noastre de ajutor nu ar fi avut ecou și nu ar fi ajuns atât de departe, dacă nu ar fi fost alături de noi prietenii minunați și dragi din media. Dăm slavă lui Dumnezeu, pentru că am reușit să aducem aproape oameni din toate colțurile țării și ale lumii, cu ajutorul iubitorilor de fapte bune de la:
-posturile de televiziune: TRINITAS TV, PRO TV, TVR1, TVR INFO, Antena1, Antena 3, Antena Stars TV, Digi24, Prima TV, Kanal D, Euronews Romania, Etno, TVR Iasi, Iasi TV Life, Tele M Iasi, Apollonia TV, Prima News;
-posturile de radio: Radio TRINITAS, Europa FM, Radio ZU, Radio Iaşi, RadioHit Iasi, Viva FM Iasi , Radio Dobrogea, Itsy Bitsy, Impact Fm;
-presa scrisă/online: Doxologia, Agenția de știri Basilica, Ziarul de Iasi, Stirea De Iasi, Curierul de Iasi, Jurnalul de IASI, BZI Iași, Evenimentul, Adevărul, AGERPRES, Mediafax.ro, Esti de la Iasi – Grup Oficial, Esti din Iasi daca…✅, Calea Spre Mântuire – Grup Oficial, ZiareLive.ro, Alo,Iasi, 24Iasi, Revista TIMPUL Medical, 7 IASI, OK!Magazin , Ziarul Lumina, AZnews.ro, WOW Iași, Europa Liberă România, G4Media,R3Media, ActiveNews, MagnaNews.ro, Cotidianul, DCNews, Info IASI, Newsmoldova.ro, Ziare.com, Ortodoxia.RO, Actualitate.org, Medicalmanager.ro, Jurnalul, stiripesurse.ro, ABC Ortodox, 7est.ro, DoctorulZilei, Bugetul.ro.
… Și poate au mai fost mult mai mulți, de Dumnezeu și de o lume întreagă știuți, dar de noi nevăzuți.
Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă dea mereu vorba, gândul și chipul cel bun!
Mergem mai departe?
DĂRUIM SĂNĂTATE ȘI BUCURIE?

Am mai încheiat un capitol din „Floarea Vieții”

am-mai-incheiat-un-capitol-din-floarea-vietii [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dragi creștini harnici și darnici, cu ajutorul Bunului Dumnezeu am dus la bun sfârșit proiectul „Floarea Vieții” din acest an, iar acest lucru se datorează, în special, contribuției și bunăvoinței voastre, a tuturor credincioșilor, care s-au implicat și au oferit, atât cât au putut, din mărinimia lor.

Dar din dar, puțin cu puțin, facem ca binele să se împrăștie peste tot în jur. Flori am dăruit, bănuți am agonisit și scutecele am luat pentru nou-născuții, care abia pășesc în această lume. Suntem și vom fi mereu aproape de mamele sărmane, lipsite de orice sprijin, care se îngrijesc în fiecare ceas de sănătatea și creșterea pruncilor.
În acest proiect, dincolo de ajutorul primit pentru mamele și copiii sărmani, ne-am dorit să ajungem la toate bisericile, pentru a vă vorbi, chiar și printr-o floare, de sfințenia vieții și de datoria fundamentală, pe care o avem în fața lui Dumnezeu, de a salva, de a apăra și de a sluji viața copiilor născuți și nenăscuți.

Dau slavă lui Dumnezeu pentru că avem atâția păstori minunați în Iașul Sfintei Parascheva, care se jertfesc pentru pruncii noștri sărmani și sunt prin noi alături de mamele atât de greu încercate.
Pentru toată deschiderea și bunăvoința cu care au luat parte la proiectul nostru, țin să le mulțumesc din suflet tuturor Preacucernicilor Părinți, care ne-au primit cu căldură în mijlocul Bisericilor și Mănăstirilor pe care le păstoresc.
Într-o anumită măsură, fiecare creștin ce dăruiește o floare, salvează viața unui copil de la avort.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească bunătatea!

Împreună reușim să salvăm vieți!

Ziua mamelor noastre

ziua-mamelor-noastre [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Cele mai frumoase mame care merită cu desăvârșire să fie sărbătorite astăzi, sunt fără îndoială mamele din Maternitatea Cuza Vodă!
Dragi mame, vă mulțumim din suflet pentru că ne umpleți inima și viața cu dragostea voastră!
Mulțumim pentru sprijin Antibiotice Iasi și prietenului nostru cu suflet mare Filimon Marius și colaboratorii săi!

DĂRUIM BUCURIE ȘI IUBIRE?!
#contribuielavindecare

O vizită neașteptat de plăcută!

o-vizita-neasteptat-de-placuta [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Tinerii din anul I de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae”, Specializarea „Asistență Socială”, coordonați de Preacucernicul Părinte Prof. Ilarion Mâță, au furat startul cu succes pentru ZIUA MAMEI! Au adus daruri pentru mamele din maternitate, oferind mai departe iubire, sentimentul cel mai de preț care aduce împreună mamele, copiii și oamenii de pretutindeni!

Mâine vom celebra MAMA și vom păși prin saloanele Maternității Cuza Vodă pentru a le aduce un zâmbet pe chip celor care sunt sursă de viață!

Va urma…

DĂRUIM BUCURIE ȘI IUBIRE?!

Împreună pentru Clinica Veronica!

impreuna-pentru-clinica-veronica [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Oameni buni, prietenii noștri de la Europa Liberă România ne-au urmat pașii prin fiecare cabinet din interiorul Clinicii Veronica, pentru a surprinde ultimele noutăți și retușuri, care prind contur acum, când a început și numărătoarea inversă, înainte de MAREA DESCHIDERE. Țin să mulțumesc echipei Europa Liberă România pentru că ne sprijină să ajungem la inimile celor care își doresc să ajute.
Din păcate, pentru mama Veronica nu s-a mai putut face nimic, însă vom putea fi alături de alte mame bolnave, care duc această povară în tăcere și neputință.Asemenea Veronicăi, mama care ne-a insiprat să dăm viață acestui proiect, sunt mii de mame care pot fi salvate.
Sărăcia aduce oamenilor nevoiași nu numai lipsuri, dar și neputință în fața ușilor închise. Lipsa banilor îi lasă pe cei săraci în voia sorții deloc blânde. Ne propunem să le oferim acestora șansa la o viață sănătoasă și demnă, iar pentru asta avem nevoie de voi toți!

Haideți să oferim din puținul nostru pentru o lume mai bună!

Împreună oferim speranță și vindecare!

Clinica Veronica are nevoie de susținere!

clinica-veronica-are-nevoie-de-sustinere [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Oameni dragi, am fost bucuros să fiu invitat în platoul emisiunii Jurnal Trinitas și astfel am purtat o discuție antrenantă cu prietenul nostru Dragoș Ianoși, din care veți afla noi detalii despre proiectul nostru de suflet-Clinica Veronica. Mulțumesc echipei TRINITAS TV că ne este alături, mai ales că ne aflăm pe ultima sută de metri cu pregătirile, iar în curând vom da startul activității medicale la Clinica Veronica.

Nu uitați că pe 8 martie va avea loc sfințirea și totodată, inaugurarea Clinicii Veronica, care își va deschide, în sfârșit, ușile pentru viață!

Toată lumea așteaptă cu nerăbdare marele moment!
Mult a fost, puțin a mai rămas până când vom începe lupta cu bolile necruțătoare, fiind în slujba mamelor și copiilor sărmani, dar și a fiecărei persoane care se află în necaz.

Avem nevoie de ajutorul vostru mai mult ca niciodată!

Haideți să fim umani și să contribuim la binele aproapelui!
Doar împreună reușim să salvăm vieți!

Link în primul comentariu!

DĂRUIM SĂNĂTATE ȘI BUCURIE❓❗️

Evenimentul mult așteptat-„Veronica pentru viață” se apropie!

evenimentul-mult-asteptat-veronica-pentru-viata-se-apropie [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Se apropie cel mai așteptat moment: Conferința „Veronica pentru viață”, care va fi îmbogățită și de alte momente artistice, ce ne vor alina auzul şi ne vor atinge sufletele.

Nu uitați să fixați în calendar data de 10 martie 2024- o zi memorabilă, în care celebrăm femeia și mai presus de toate, mama-sursa eternă de viață.
Evenimentul va avea loc la ora 16:00, în sala Magnum Ballroom, din cadrul Hotelului Internațional Iași, unde vom antrena atmosfera cu doamne ale căror povești ne inspiră și sunt un exemplu prin ceea ce creează și realizează în viața de zi cu zi.
Nume de renume ne vor călca pragul și ne vor face inimile să tresalte, precum: îndrăgitele artiste Corina Chiriac, Elisabeta Turcu Juverdeanu și Carmen Macovei, dar și Anca Serea OfficialPage- mamă și om de televiziune și Prof. Dr. Carmen Diana Cimpoesu, o doamnă cu o reală experiență în ajutorarea oamenilor. Vom asculta povești de viață pline de sens și ne vom uni forțele pentru a ajuta mamele nevoiașe, care și-au dedicat întreaga viață creșterii și educării copiilor.

Intrarea la eveniment se va face pe bază de donație, suma minima fiind de 100 RON, deoarece ne propunem să facem fapte bune, să oferim un zâmbet pe chip copilașilor și să aducem o rază de speranță în viețile mamelor, încercate de griji și nevoi. Cele mai îndrăgite și apreciate doamne s-au unit pentru a fi alături de mamele care luptă zi de zi cu lipsurile vieții pentru a oferi copiilor o creștere armonioasă. Doar de noi depinde dacă vom răspunde acestei chemări.

Dacă am reușit să vă atragem atenția, cu siguranță vă întrebați: unde pot fi găsite biletele?

Ei bine, biletele pot fi achizițioante fizic, atât de la cortul din curtea Catedralei Mitropolitane, cât și de la Biserica Maternității Cuza Vodă din Iași, până pe data de 10 martie 2024, inclusiv. În ambele locaţii voluntarii vă vor întâmpina cu brațele deschise, pentru ca împreună să realizăm lucruri mărețe.

Vă așteptăm cu multă căldură și bucurie!

Împreună luptăm pentru viață și pentru o lume mai bună!

Dăruim sănătate și iubire❓❗

Dacă o poveste simplă ar fi o poveste WOW…

daca-o-poveste-simpla-ar-fi-o-poveste-wow [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dragii mei, am fost încântat să discut cu prietena noastră Diana Ciobanu, care a fost și este alături de noi în proiectele noastre și ne sprijină în a face cât mai multe fapte bune!Țin să mulțumesc echipei WOW că ne urmăresc activitatea îndeaproape.

Am vorbit cu tâlc și ne-am perindat printre amintiri, o discuție care surprinde povestea din spatele marii povești „Glasul Vieții”. Dacă veți fi curioși să ne urmăriți, veți afla lucuri știute și mai puțin știute, dar mai ales veți putea surprinde faptul că doar prin muncă și credință veți putea realiza ceea ce vă este cu adevărat de folos!

Am ales cu smerenie să fiu în slujba mamelor și copiilor nevoiași, dar și a oamenilor aflați în nevoie, fiind încredințat că Dumnezeu îmi va da putere la orice pas și lucrurile s-au îmtâmplat întocmai. Să nu uităm că Domnul ne este mereu nădejde și ne răsplătește după mărinimia fiecăruia în parte.

Nu există bucurie mai mare ca zâmbetul unui copil sărman când primește de mâncare sau când își poate strânge în brațe mama, sursa veșnică de iubire și ocrotire. Fie că oferim șansa la viață nou-născuților, fie că investim în educația copiilor-îi îmbrăcăm, îi încălțăm și le oferim toate cele de trebuință, fie suntem sprijin permanent mamelor cu mulți copii, care se nevoiesc în lipsuri, noi suntem mereu pe poziții și alegem să ne continuăm misiunea, fiind încredințați că binele va naște și mai mult bine!

Haideți să ne unim forțele pentru a face fapte bune!

DĂRUIM SĂNĂTATE ȘI IUBIRE?!

Suntem ÎMPREUNĂ la IMPERATIV!

suntem-impreuna-la-imperativ [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dragilor, m-am bucurat să fiu invitat în cadrul emisiunii IMPERATIV de la RADIO Iasi, moderată de către doamna Maria Nedelcu, cu care am purtat o discuție înfloritoare și care, printre alte subiecte interesante, surprinde povestea celui mai iubit proiect: Clinica Veronica- Centrul medical de caritate pentru mame și copii.

Vă invit să ascultați cu atenție și să ne fiți alături, pentru că în curând vom intra din plin pe câmpul de luptă împotriva bolilor nimicitoare, odată cu deschiderea Clinicii. S-au cheltuit sume uriașe pentru facilitarea cabinetelor cu aparatură medicală performantă, însă mai avem datorii și greul abia de acum începe.Fiecare bănuț donat va putea contribui la salvarea unei vieți!

Haideți să fim alături de copilașii nou-născuți! Doar împreună reușim să aducem sănătate și bucurie!

Primăvara începe cu fapte bune!

Primăvara va trece pragul CLINICII VERONICA!

primavara-va-trece-pragul-clinicii-veronica [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Clinica Veronica își deschide ușile larg de 8 martie, zi dedicată femeii de pretutindeni, dar mai ales mamei, care se jertfește pentru ai săi copii în detrimentul propriei sale vieți!

Mulțumim prietenilor noștri de la Doxologia, pentru că ne sprijină în proiectul nostru și cu ajutorul lui Dumnezeu suntem încredințați că vom ajunge la cât mai mulți oameni dispuși să ne ofere ajutorul!

Pe 8 martie va avea loc sfințirea Clinicii Veronica, un centru medical de caritate, care este mult așteptat de întreaga comunitate, nu numai de oamenii sărmani și bolnavi.
În cadrul spitalului vor putea fi tratate și prevenite boli și afecțiuni, care sunt adesea trecute cu vederea de multe persoane, care nu-și permit să aibă grijă de propria sănătate, dar care ajung în ultimul stadiu, fără a se mai putea salva. Știm cu toții cât de greu avem acces la sistemul de sănătate și la servicii de calitate, noi, cei sănătoși, în timp ce mame și copii sărmani se lovesc de uși închise și de neputința zilei de mâine.
Ne dorim să oferim șansa la o viață sănătoasă oamenilor și așa chinuiți de lipsurile vieții, dar mai ales ne propunem să-i tratăm cu demnitatea pe care orice om o merită cu desăvârșire.

Împreună salvăm vieți!

Dăruim sănătate și bucurie❓❗️

MAMA-De la iubire la jertfă

mama-de-la-iubire-la-jertfa [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

A început numărătoare inversă!

Mai e foarte puțin până la deschiderea Clinicii Veronica- Centrul medical de caritate pentru mame și copii. Numărăm zilele până când vom începe adevărata luptă pentru salvarea vieților mamelor, copiilor și a tuturor persoanelor aflate în nevoie.
Vă așteptăm cu mic cu mare la ceas de sărbătoare, în data de 10 martie 2024, ora 16:00, la Hotel International Iasi, sala Magnum Ballroom, unde ne vom întâlni pentru a povesti cu prieteni dragi, oameni care au răzbit în viață și care ne inspiră și ne sprijină în drumul nostru anevoios, dar plin de mulțumire, de ajutorare a mamelor și copiilor nevoiași, sursa nesfârșită a vieții.
Printre invitații noștri de seamă se numără: Prof. Dr. Carmen Diana Cimpoesu, o doamnă a cărei experiență personală și profesională ne va îmbogăți, Anca Serea OfficialPage- o femeie de succes, dar înainte de toate o mamă dedicată creșterii copiilor și bineînțeles, vom avea parte și de momente artistice, ne vor încânta cele mai îndrăgite doamne și artiste din România, precum: Corina Chiriac, Elisabeta Turcu Juverdeanu, și Carmen Macovei. Nume mari, nume cu greutate, femei care au adus și aduc în continuare valoare și bogăție sufletească în această țară.

Intrarea la eveniment se va face pe bază de donație, pentru că nu ne oprim nicicând din a face fapte bune!

Celebrăm femeia, dar mai ales de toate sărbătorim MAMA, care în chinuri și durere se jertfește pe masa de operație, pentru ca ai săi copii să se nască și să aibă șansa la o viață luminoasă!
Viitorul depinde de mamele noastre!
Vă așteptăm cu drag, să povestim, să ne îmbogățim, să ne destindem în acorduri muzicale, dar mai ales de toate, ne propunem să ne fiți alături pentru a oferi o rază de speranță și un zâmbet pe buze mamelor și copiilor sărmani, în slujba cărora ne-am angajat să fim.
Nu uitați că cei 10.233 de copii așteaptă să-i sprijinim în fiecare clipă!
Împreună luptăm pentru viață și pentru o lume mai bună!
Dăruim sănătate și iubire ❓❗️

Cât de mare poate fi durerea unei mame?

cat-de-mare-poate-fi-durerea-unei-mame [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Suntem mereu alături de mame și de copilașii sărmani în fiecare ceas, însă necazurile cu care se confruntă aceștia adesea ne zdrobesc sufletele și ne lasă neputincioși.Atâtea povești cutremurătoare…

 Povestea Danei este una tristă, aceasta fiind o femeie tânără, în vârstă de 34 ani, mamă a cinci copii minunați și atent îngrijiți, care însă trece prin clipe foarte grele.

În urmă cu opt ani, după nașterea primului copil, Denis, după multe stări de amețeală și de durere fizică, în urma controlului medical, mama a primit vestea tristă că este disgnosticată cu cancer mamar. Au început tratamentele, chimioterapia, radioterapia și după ceva timp a fost nevoie chiar de extirparea sânului drept.Ulterior, medicii au anunțat-o că pericolul a trecut și nu sunt șanse ca această groznică boală să evolueze. A urmat sarcina cu gemenii, Mario și Miruna și ulterior a fost născută și Carla. Mama Dana mai mers la control de mai multe ori, i s-a transmis că este bine, însă cancerul a recidivat.

După nașterea fetiței celei mici, Măriuca, în luna septembrie a anului 2023, au început durerile tot mai crunt, mâna dreaptă nu a mai putut să o folosească, descurcându-se tot mai greu cu treburile casei. După toate acestea, boala s-a extins și i-a afectat și piciorul drept, iar acum nu se mai poate deplasa.

În prezent este internată la IRO-Centrul metodologic de îngrijiri paliative din Iași, țintuită într-un pat, așteptând o rază de speranță de la specialiști. S-au făcut mai bine de două luni de când Dana este în spital, departe de copii, fără a primi vreun tratament care să-i amelioreze suferința. Doar soțul o vizitează cât și când poate, pentru că nu i se permite să poată lua și copiii cu el, pentru a vedea măcar chipul mamei, iar ei trebuie să rămână în grija cumetrei, singura care le este aproape. Copiii, cu vârste cuprinde între 8 ani și 5 luni, cu greu înțeleg plecarea mamei, care era mereu lângă ei și le veghea somnul… și în fiecare clipă aceștia întreabă de mama lor dragă și așteaptă ca aceasta să se arate în prag.

Tatăl, în schimb încearcă din răsputeri să aibă grijă de copii și de multe ori se simte neputincios privindu-și copiii în ochi. A preluat atribuțiile mamei și se dedică cu totul copiilor, dar și soția are nevoie de el. Casa bătrânească în care locuiește familia greu încercată de probleme, este cea în care a crescut tatăl copiilor, având doar două camere despărțite de un hol, însă doar una este încălzită pentru a nu risipi lemnele cu greu adunate. El și soția sa și-au dorit să construiască o nouă casă pentru copii, au ridicat temelia casei, dar nu au putut continua lucrările, pentru că problemele s-au ținut lanț și nevoile de bază ale copiilor au rămas prioritare.

Mama Dana este pe cât de îndurerată, pe atât de puternică și demonstrează zi de zi că luptă, în durere, pentru a putea fi alături de pruncii ei. Vă imaginați cum se poate simți o mama care nu și-a mai privit copiii de atât de mult timp? Care nu îi poate prinde de mână, nu îi poate îmbrățișa, nu le poate fi aproape când au cea mai mare nevoie?

Atâta suferință doar o mamă poate duce!

Zilele sunt lungi, nopțile fără de sfârșit, fără somn și fără vești bune. Medicii ridică din umeri, nu se pronunță în pivința unei posibile vindecări. Și când ne gândim că nici reapariția cancerului nu era posibilă… si totuși, a fost! Însă veștile rele nu se opresc, în curând mama va trebui să se reîntoarcă acasa, într-o stare mult mai gravă, pentru că nu mai poate beneficia de găzduire în spital.

Cine îi poate oferi un răspuns unei mame, care luptă din rasputeri să se facă bine, dar nu i se dă nicio șansă? Chiar și fără a se putea mișca, Dana se roagă și crede că Dumnezeu îi va oferi șansa să se întoarcă pe propriile picioare la copiii săi.

Dumnezeu este singura nădejde!

Haideți să o ajutăm pe mama Dana să meargă acasă la copiii săi!

Haideți să readucem zâmbetul pe buze copilașilor!

Împreună putem aduce vindecare mamei aflate în nevoie!

EVANGHELIA VIEȚII:,,ORICINE SE ÎNALȚĂ PE SINE SE VA SMERI, IAR CEL CE SE SMEREȘTE PE SINE SE VA ÎNĂLȚA!”

evanghelia-vietiioricine-se-inalta-pe-sine-se-va-smeri-iar-cel-ce-se-smereste-pe-sine-se-va-inalta [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

„Zis-a Domnul pilda aceasta: Doi oameni s-au suit la templu ca să se roage: unul era fariseu și celălalt vameș. Fariseul, stând drept, așa se ruga în sine: Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, prea desfrânați, sau ca și acest vameș. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig. Iar vameșul, departe stând, nu voia nici ochii să-și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului! Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa decât acela. Fiindcă oricine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța.” Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului) Luca 18, 10-14

Iubiți credincioși, în ultima duminică a iernii, Biserica ne invită să luăm aminte la un fragment evanghelic, de la Sfântul Luca Evanghelistul, fragment ce ne prezintă o pildă, care, dacă e să citim de la cap la coada Scripturile, în special Noul Testament, nu ne atrage atenția în mod special, mai ales dacă e să o privim cu ochii noștri omenești, fără a încerca să căutăm în scriptură, acea semnificație esențială, duhovnicească.
Pilda aceasta, aparent simplă, ne prezintă doi oameni veniți să se roage în biserică – un fariseu și un vameș.
Privind în calendar, vedem că astăzi este și prima duminică a Triodului, perioada specială de zece săptămâni, care ne pregătește de marea sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos.
Iată, deci, că la începutul Triodului drept binecuvântare, sprijin și călăuză, stă Pilda vameșului și a fariseului, care ne prezintă două categorii de oamenii în rugăciune, unii ce nouă ni se par buni și unii ce ni se par răi, doar că această Evanghelie ne arată că la Dumnezeu nu e ca la noi. Dacă mergem în lumea aceasta aspră, vedem că cel care bate mai tare cu pumnul în masă, cu bomba sau cu tancul, cel care dă mai tare cu șutul la poartă sau cel care are mai mulți bani, câștigă.
Doar că în fața lui Dumnezeu nu este așa. Fariseii, rețineți, erau lideri culturali și spirituali, fiind considerați cei mai buni oameni pe care îi avea poporul. Vameșii, în schimb, erau agenții vamali ai Imperiului Roman, racolați din rândul evreilor, care, pe deoparte, își vindeau sufletul dușmanului pentru bani, iar pe de altă parte, lacomi fiind, luau mai mult decât se cuvenea, făcând averi din furat.
Două rugăciuni… cu care simpatizăm noi astăzi? Pentru că ceea ce spune Iisus în final ne șochează.
Trebuie, însă, să luăm aminte că această pildă este pusă înaintea ochilor noștri, pentru că vrea să ne învețe să ne schimbăm, iar schimbarea noastră nu se face niciodată privind în josul nostru. Niciodată nu vei putea merge înainte privind în spatele tău, ci trebuie să privești în față.
Ce face astăzi fariseul și greșește?Se mândrește și nu se roagă Domnului spre a deveni mai bun,
ratând șansa de a rosti o rugăciune perfectă. În schimb, el se întoarce și se raportează la vameș, când trebuia să se raporteze la îngeri, la sfinți,… la Dumnezeu.
Păcătosul și ,,ticălosul” de vameș, venind în biserică, așa cum era, încărcat de păcate, asemeni tâlharului pe cruce, îngenunchind și privind la Dumnezeu doar cu mintea, nu cu ochii, pentru că privirea-i înecată în lacrimi era pironită în pământ, își mărturisește toate păcatele sale, se vede cel mai rău om de pe pământ. Este strigătul unui om care știe că doar Dumnezeu îl poate scăpa.
Învățăm că fiecare dintre noi ar trebui să schimbe în viața sa ceva. Poate că mulți spun că „lumea este rea”, însă trebuie să fim atenți că nu este rea de la poluare, de la stres, de la politică ori de la stăpânii lumii, ci mai presus de toate, este rea de la mândrie.
Omul nostru, în loc să privească la Cer, unde Hristos îl așteaptă, că de acolo vine sufletul și viața noastră, privește în urmă. Ni se strâmbă gâtul și sufletul privind la ceilalți și vrem să renunțăm la invidie și la disprețul celor mai din urma noastră.
Dragilor, noi suntem făcuți după chipul lui Dumnezeu, noi trebuie să căutăm în viața aceasta, cu întreaga ființă, să ne asemănăm Lui și sfinților, lucru care dacă nu-l facem, înseamnă că nu avem ce căuta în Împărăția Sa.
Cel care privește la Dumnezeu este mereu câștigat! Modul în care Dumnezeu face selecția și.,, nivelează ” valorile din lumea aceasta pentru veșnicie este smerenia, pentru că nici generalul, nici doctorul, nici preotul nu sunt mai presus decât ceilalți, pentru că tot ceea ce deținem este de la Dumnezeu. Dacă vii la biserică, vii să mulțumești pentru daruri, vii să te smerești pentru păcate și nicidecum să-i judeci pe ceilalți pentru ceea ce fac sau nu vor să facă.
Să nu uitați că smerenia este cea mai simplă cale de a câștiga. Cu cât ne micșorăm noi, cu atât Dumnezeu ne înalță!
Vă mulțumesc că ați arătat răbdarea unui cuvânt foarte greu și vă îndemn să încercați fiecare acasă, să căutați această schimbare, care începe cu smerenia . Fiecare avem ceva de reparat și adăugat: mai multă rugăciune, mai mult post, mai multe fapte bune, dar toți avem de lucrat la smerenie.

Să ne ocrotească Bunul Dumnezeu, să ne dea smerenie, sănătate și mântuire!

Clinica Veronica are ecou la Prima NEWS!

clinica-veronica-are-ecou-la-prima-news [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Tehnologia are adesea însemnătate, când ne asigurăm că luăm doar ce e cu folos din ceea ce cu prisosință ni se oferă în fiecare secundă. Tot ea este cea care ne apropie de oameni, din diferite colțuri ale lumii și ne poate uni în a face cât mai mult bine celor aflați în nevoie.

Chiar dacă nu am reușit să ne întâlnim în persoană, asta nu m-a împiedicat să port o discutie cu folos alături de oameni dragi, iubitori de fapte bune și de adevăr, ba mai mult decât atât, m-am simțit provocat, în sensul cel bun al cuvântului, firește și îndrăznesc să spun că m-am ridicat la nivelul așteptărilor.Țin să mulțumesc pe această cale doamnei Raluca AI Haddad și domnul Cătălin Dosca, oameni dedicați și bine pregătiți în munca lor, care vor să prezinte adevărul fără nici un fel de de menajamente.

Mulțumesc din suflet echipei de la Prima News!

Deschiderea Clinicii Veronica se apropie cu pași repezi și dorim să ne asigurăm că ultimele retușuri sunt realizate: se fac teste, probe și ne propunem să aducem aproape de noi, medici și specialiști pricepuți în tratarea bolilor, care îngenunghează deseori oamenii sărmani.

Să nu uitați că ne putem uni cu toții, oameni cu stare, oameni sărmani, oameni din presă sau din alte domenii de mare impact, în Grădina Faptelor Bune este loc pentru toată lumea!

Vă invit să ne urmăriți și să ne fiți aproape!

DĂRUIM UN GRAM DE SĂNĂTATE?

P.S. Mai avem multe datorii, mare nevoie de ajutor și încă nu am început cu adevărat lupta cu bolile și indiferența, odată cu marea deschidere.

Faptele bune nu au niciodată liber!

Să vă dăruiască Domnul Iisus Hristos multă sănătate și ajutor în toate!

Celebrăm facerea de bine!

celebram-facerea-de-bine [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dragii mei, iată că eforturile pe care le facem zi de zi pentru copiii sărmani ori orfani și mamele greu încercate de sărăcie din zona Moldovei, dar și din restul țării, nu au rămas necunoscute în fața profesioniștilor din domeniul asistenței sociale.
Sunt onorat să fiu nominalizat la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială, ediția a X-a, la categoria „Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenței sociale”, care se va desfășura pe data de 19 martie 2024. Pentru mine, această nominalizare nu face decât să aducă un motiv în plus de a continua această activitate începută acum aproape trei decenii, pentru a veni în sprijinul copiilor și mamelor și pentru a le oferi șansa la o nouă viață.

Țin să mulțumesc celor de la Colegiul National al Asistentilor Sociali din România, în special doamnei Asistent Social Roxana Necula, Președintele Sucursalei Teritoriale a CNASR Iași, pentru încrederea și sprijinul neîncetat pe care ni-l oferă misiunii și proiectelor noastre.

Mulțumesc tuturor celor care sunt cu adevărat prietenii mamelor și copiilor sărmani și ne sprijină pentru a continua șirul faptelor bune!

Haideți să oferim un gram de bucurie!

CLINICA VERONICA în prim-plan la PRO TV!

clinica-veronica-in-prim-plan-la-pro-tv [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Toata lumea așteaptă cu nerăbdare deschiderea Clinicii Veronica și sunt tot mai multe persoane care doresc să ne treacă pragul.

Stiți deja că acest lucru se va întampla după 8 martie, doar că, pentru oamenii dragi si iubitori de fapte bune din PRO TV, ne-am permis să furăm startul și chiar să „băgăm pilele” în față.

Multumim, oameni minunați, Iulia Ciuhu și Florin Andrian! Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă lumineze!

Dăruim sănătate și bucurie!

#contribuielavindecare

8 MARTIE CU SĂNĂTATE!

8-martie-cu-sanatate [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

8 MARTIE, zi dedicată în special mamei, va fi celebrată la Clinica Veronica, în memoria mamelor răpuse de boală, care și-au predat viața în mâinile lui Dumnezeu, mult prea devreme, dar care ne-au dat imboldul de a salva viețile altor mame, de care depind dezvoltarea și creșterea armonioasă a mii de copii nevoiași.

Mulțumesc tuturor, care din puținul lor, bănuț cu bănuț, au contribuit la realizarea acestui proiect de suflet și pot oferi în continuare șansa unui trai decent mamelor și copiilor sărmani!
Prietenii noștri de la Iasi TV Life ne sunt alături pentru a putea ajunge cât mai aproape de cei care vor să ajute!

Haideți să oferim un gram de sănătate și bucurie!

Suntem încă la începutul drumului și avem nevoie de sprijinul tuturor, pentru a putea continua șirul faptelor bune!

Ziua bună se cunoaște de dimineață!

ziua-buna-se-cunoaste-de-dimineata [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

O dimineață bună și o zi minunată să vă dăruiască Domnul Iisus Hristos!
,,Cu ce vă putem fi de folos?”
În curând…
Pe 8 martie, cu mila Domnului Iisus Hristos, ne vom ruga împreună cu ÎPS Teofan pentru binecuvântarea lucrărilor cu Harul Duhului Sfânt și pentru ocrotirea ostenitorilor, donatorilor și fraților ori surorilor aflați în suferință, ce ne vor călca pragul.
Până atunci mai avem mult de lucru și încă mare nevoie de ajutorul oamenilor minunati, iubitori de fapte bune.
Datoriile la RMN și CT, pentru dotarea fiecarui cabinet din cele… 42, nu prea ne lasă să ne plictisim, dar nici să ne culcăm pe o ureche.
Mergem mai departe?
DĂRUIM IUBIRE ȘI SĂNĂTATE?

#contribuielavindecare

Ne apropiem cu pași repezi de MAREA DESCHIDERE!

ne-apropiem-cu-pasi-repezi-de-marea-deschidere [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Motoarele au fost încălzite la cote maxime la Clinica Veronica, singurul centru medical de caritate pentru mame și copii din România.
Pe ultima sută de metri, munca e în toi și ne adunăm toate forțele pentru a obține rezultatele mult așteptate. Suntem nerăbdători să oferim șansa la servicii medicale gratuite unui număr cât mai mare de persoane nevoiașe, în special mamelor și copiilor sărmani, care adesea se lovesc de uși închise și probleme nerezolvate.
Mulțumim prietenilor noștri de la BZI Iași, pentru implicare și pentru sprijinul oferit în orice moment, pentru a putea ajunge cât mai aproape de oamenii care doresc cu adevărat să ajute!

https://www.bzi.ro/primul-spital-social-din-romania-clinica-veronica-din-iasi-urmeaza-sa-isi-deschida-portile-in-curand-dorim-sa-dam-tuturor-sansa-la-o-analiza-si-o-reteta-gratuita-galerie-foto-4916636?utm_source=NIC&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-POST&fbclid=IwAR3KLg7JBmTwpnGGJ1VoVvLcsFA1P2vMLLkSnbI4szUUgkB2QUwW6zWD4jk

DĂRUIM SĂNĂTATE ȘI BUCURIE!
#contribuielavindecare
https://glasulvietii.ro/formular-230/

Hai la INIMO!

hai-la-inimo [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Evadez și eu ca tot omul cu pretenții în capitală, preț de câteva ceasuri și mă scap la ,,shopping”. Probez mii de perechi de papuci, sute de geci și de pantaloni, văd o infinitate de materiale, mai, mai să mă deprind cu turca și cu chineza, toate ca să fiu și eu în ,,rând” cu lumea bună, mai ales că după iarnă vine primăvara, iar copiii noștri, cei 10233 la număr din Familia Vieții, trebuie neapărat să fie cei mai țanțoși și frumoși.
Dacă tot sunt pe aici, mai văd și eu câteva ceva pentru Clinica Veronica, că doar nu o să veniți în cateva zile de casă nouă în casa goală.
Afară se încălzește simțitor, semn că vine acuși și… vara, deci nu trebuie scăpată ocazia de a schimba niște vorbe cu cei fără de care nu se poate vorbi de… INIMO – Festivalul Internațional al Familiei, al Vieții și al Faptelor Bune, deloc puțini la număr.
Încă puțin și scap cu viață și de data asta.
Totul se schimbă, însă, când îl întâlnesc pe Alex Dima, omul care te odihnește instant cu tot ceea spune, gândește și face.
… Și-n loc să mă plâng și să mărturisesc că nu mai pot, că vreau acasă, că sunt plin de datorii, că le las pe toate baltă, mă umple de speranță, de curaj, de dorința de a birui răul și nepăsarea. Așa e el. Un om cum altul nu-i. Și e prietenul copiilor noștri sărmani și al mamelor greu încercate.
Când ai alături un astfel de om, este imposibil să nu poți și să nu vrei să mergi mai departe.
HAI LA INIMO! Acuși, acuși… 15, 16,17 și 18 August.
DĂRUIM IUBIRE?

CLINICA VERONICA SE VEDE BINE DE LA ANTENA 1

clinica-veronica-se-vede-bine-de-la-antena-1 [Dan Damaschin - Glasul Vietii]


Clinica Veronica va oferi în curând șansa la o nouă viață miilor de copii orfani ori sărmani si mamelor greu încercate.
Mulțumim, oameni dragi de la Observator, mai cu seamă Clara Maria și Mihai Bordeianu, fără de care binele nu ar putea ajunge atât de departe!
HAIDEȚI SĂ DĂRUIM UN GRAM DE SĂNĂTATE!

#contribuielavindecare
Să ne dăruiască Domnul Iisus Hristos multă sănătate, că-i mai bună decât toate!

IARTĂ – NE, ALEXANDRA!… ȘI NU ÎNGĂDUI SĂ TE LĂSĂM ÎN UITARE!

iarta-ne-alexandra-si-nu-ingadui-sa-te-lasam-in-uitare [Dan Damaschin - Glasul Vietii]


Alexandra, cu siguranță nu a apărut și nici nu mai are de ce să apară la știri sau pe prima pagină a ziarelor.
Nu se trage din viță regească, nici nu a făcut ceva prin care să uimească sau să sperie lumea și nu-și petrecea vacanțe în Zanzibare, chiar dacă prin jertfa ei, dându-și viața pentru nașterea și creșterea copiilor, a câștigat palate și cinste de la îngeri în Împărăția cea fără de asemănare.
Alexandra nu a primit niciodată adevărata iubire. Nici de la părinți, care au lăsat-o să crească în orfelinate, nici de la cei cu care a împărțit bucata de pâine sau colțul de pat, care au uitat-o, nici de la tatăl copiilor, care a preferat să o abuzeze, să se joace cu legea și s-o lase să – și crească singură pruncii, deși toată scurta ei viață a dăruit numai zâmbet și bunătate.
Alexandra nu a avut la prohod, nici onoruri și nici impunătoare coroane, dar cei ce au suferit alături de ea și cei ce știu ce e greul, au avut grijă să o jelească și s-o îngroape creștinește, chiar dacă au trebuit să meargă într-un cimitir uitat de la marginea lumii.
Din păcate, aici pe pământ am mai pierdut o mamă, dar Cerul a câștigat UN ÎNGER!
Inechitatea socială, indiferența, lipsa de fonduri, sistemul de sănătate deficitar?
Să găsim cauze?
Să căutăm vinovați?
Nimeni și nimic nu o va readuce lângă îngerașii, care au rămas pe Pământ, în suferință.
Vestea morții Alexandrei ne-a dărâmat! Nu am reușit să o salvăm…
Atâtea întrebări… și un singur răspuns…
E prea târziu!
Alexandra nu mai e printre noi!
O vedeam aievea cum venea spre biserică, ținându-și copilașii de mână, strâns, pășind cu capul plecat și mulțumind lui Dumnezeu că atât ea, cât și copiii sunt sănătoși.
Mamă a trei copii, plini de lumină și poftă de viață, Alexandra, în vârsră de 38 de ani, era o prezență discretă, demnă, mereu optimistă, deși viața ei era de departe a fi una liniștită. Crescută la stat, abuzată, hăituită la tot pasul, tot timpul s-a luptat să aibă o familie.
Nu puține au fost momentele când Alexandra ne cerea ajutorul, când simțea că e copleșită de lipsuri. De multe ori ofeream alimente, produse de igienă, haine, medicamente pentru prunci și câte o butelie pentru a avea cu ce să gătească. Mititica de ea se lupta să fie o adevărată gospodină și mereu grijulie cu ai săi copii. Îmbrăcam cu mult drag copiii, care erau atent îngrijiți și cuminți. Doar Dumnezeu știe de ce nu a acceptat să se mute într-o căsuță de pe la noi, iar noi nu ne vom liniști curând conștiința pentru că nu am reușit să o convingem că i-ar fi fost mai bine alături de noi.
La sfârșitul lunii octombrie, anul trecut, aveam să o vedem pe Alexandra, pășind pragul bisericii, puțin îngrijorată că avea gâtul umflat. S-a gândit că poate fi din cauza răcelii, care nu-i dădea pace sau că ar putea avea amigdalită. Ulterior, a primit doar antibiotic, ca remediu pentru „răceala” sa. După tratament, simțindu-se mai bine, era atât de bucuroasă, pentru că se se putea ocupa din nou de copilașii săi…
Fără investigații corespunzătoare, fără bani și fără asigurare, avea să afle prea târziu, că ceea ce medicii considerau a fi răceală, era, de fapt, o boală cumplită ce prinsese rădăcini mult prea adânci în trupului ei firav. Răpusă de boală, când ea credea că se însănătoșise…
Ce ironie!
Câtă neputință!
Și totuși, atâtea mame mor, fără ca măcar să cunoască cauza, iar în urma lor rămân copiii, care plâng neputincioși până rămân fără de lacrimi, fără să poată înțelege că vor trăi doar cu amintirea mamei.
Probabil vă întrebați: aceasta a fost voia lui Dumnezeu?
Nuuuu!
Pentru că noi oamenii nu am reușit să-i oferim creșterea, educația și fericirea pe care o merită fiecare om între oamenii, pentru că nu am reușit să o ajutăm într-atât cât ar fi avut nevoie, El, Domnul, a luat-o la Cer.
Nu știu câte mame sărmane ori tați vor mai trebui să piară până când lumea întreagă va înțelege de ce e nevoie să punem umărul cu toții la Clinica Veronica, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.
Clinica Veronica își va deschide ușile în curând, iar pentru asta avem nevoie de sprijinul vostru pentru a oferi șansa la viață la cât mai multe mame și copii sărmani!
Haideți să venim în ajutorul mamelor răpuse de boală și de griji!
Haideți să dăruim bucurie și sănătate!
Să ne rugăm pentru sufletul luminos al Alexandrei, o altă mamă eroină, care s-a dedicat cu totul creșterii copiilor până în ultima sa clipă!
Iartă-ne, dragă Alexandra și Dumnezeu să te ierte, dar te mai rog să nu ne ierți dacă lumea te va uita!

La Clinica Veronica încălzim motoarele și facem reglajele pentru marele START din Cursa Vieții!

la-clinica-veronica-incalzim-motoarele-si-facem-reglajele-pentru-marele-start-din-cursa-vietii [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Astăzi am pornit de dimineață spre Clinica Veronica, unde munca este în toi, pentru a ne asigura că fiecare lucru va fi la locul lui, în bună stare de funcționare. De asemenea, au venit și câtiva prieteni buni de-ai noștri, din presă, care doresc să primească informații proaspete despre evoluția proiectului nostru de suflet, iar noi i-am întâmpinat cu toată inima.

A început numărătoare inversă, sunt realizate ultimele pregătiri înainte de a-i primi cu ușile larg deschise pe mamele și copiii sărmani, dar și pe alte persoane, care din diferite pricini nu beneficiază de ajutor medical. Împreună cu o echipă bine pregătită și mărinimoasă ne propunem să vindecăm atât trupul, cât și sufletul mamelor nevoiașe, împovărate de griji și durere.

Ce bucurie fără margini vor simți mii de mame bolnave, care primesc o nouă șansă la viață, putând fi alături de copiii lor?

Câte poveri își vor putea lua de pe suflet mamele, care nu dorm nopțile, veghind asupra copiilor bolnavi, care suspină de durere?

Nu numai că, atât mamele, cât și copiii vor beneficia de investigații medicale și tratamente gratuite, dar vor primi oricând hrana necesară supraviețuirii, precum și hrană nelipsită sufletului, prin dezvelirea acestuia de necazuri și nevoi în fața preotului, aflat mereu aproape de bolnavi. Dumnezeu ne vrea buni și săritori spre ajutorarea aproapelui, lăsând preoții pe Pământ pentru grabnica mântuire a sufletului.

 Cu toate că până acum au fost investite sume uriașe de bani, pe aparatură medicală de specialitate (RMN, CT, ecografe și radiografe), pe lucrările de instalații și alte elemente necesare, conform normelor de securitate moderne, cheltuielile sunt departe de a fi acoperite. Urmează să fie montat și liftul, de altfel o altă achiziție semnificativă, care a ajuns la noi de curând și va fi pus în funcțiune zilele următoare. În acest moment, ultimele retușuri sunt făcute la etajul patru, unde se finalizează rețeaua de instalații. În continuare, vor trebui plătite ultima rata la RMN, în valoare de 700.000 euro și suma de 200.000 de euro pentru ecografe, indispensabile unei bune funcționări, asigurare și servicii medicale pentru un număr cât mai mare de sărmani, la care se va adăuga și suma necesară pentru mobilier.

Ne propunem să realizăm sfințirea Centrului medical până în luna martie, imediat ce oamenii noștri vor putea finaliza demersurile pentru autorizarea clădirii și a cabintelor, pentru ca toate motoarele Clinicii să funționeze în parametri optimi.Țelul nostru este ca un număr cât mai mare de mame și copii să ne treacă pragul, să găsească rezolvare și alinare, putând păși vindecate spre ieșire, mulțumind și dând slavă lui Dumnezeu pentru ajutorul primit!

Avem nevoie de sprijinul vostru constant, pentru ca visul nostru să se materializeze și să aducă vindecare oamenilor sărmani!

Haideți să ne manifestăm iubirea de aproapele prin puținul pe care îl putem oferi!

Dăruim sanătate și iubire?!

#contribuielavindecare

Dar din dar se face Rai!

Domnul nostru Iisus Hristos să ne vegheze și să ne binecuvânteze cu a Sa iubire de oameni!

ANDREI ȘI PETRU AU NEVOIE DE SPRIJINUL NOSTRU! DRAMA UNEI FAMILII GREU ÎNCERCATE DE BOALĂ❗

andrei-si-petru-au-nevoie-de-sprijinul-nostru-drama-unei-familii-greu-incercate-de-boala [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Ramona este o mamă încă tânără. A adus pe lume doi copii și, deși are doar 32 de ani, ne mărturisește că a ajuns la capătul puterilor.
Acum un an de zile, într-o singură zi, i s-au năruit toate visele și a început să piardă orice urmă de speranță.
Ca și cum nu ar fi fost suficiente încercările cu băiatul cel mare, Petru, care de 11 ani duce cu mare greutate povara unei grave boli congenitale, spina bifida, pentru care nu se poate face mai nimic, cu o mulțime de complicații – hidrocefalie, tulburări de mers și de echilibru, tulburări de memorie și incontinența urinară, cu cheltuieli uriașe pentru îngrijire și medicație, fără a putea merge la grădiniță sau la școală, Andrei, mezinul, pe atunci de doar 4 anișori, începuse să slăbească și să se simtă teribil de rău.
Rezultatul analizelor a căzut ca un trăsnet peste inima Ramonei: Andrei suferea de cea mai înfricoșătoare boală de care poate suferi vreun copil – LEUCEMIA.
Din acel moment lupta grea pentru salvarea vieții lui Andrei și pentru păstrarea celei a lui Petru a secătuit nu doar de lacrimi ochii Ramonei, dar și de orice sursă de venit indispensabilă supraviețuirii.
Mai mult decât atât, spitalizările interminabile, ședințele de chimioterapie atât de greu de tolerat, drumurile pe la medici ori prin farmacii pentru a găsi medicamentele din ce în ce mai rare și mai scumpe, l-au adus pe soț în situația de a nu putea lucra și aduce un bănuț acasă. De fapt, nici ,,acasă” nu prea există, în clipa de față, împărțind cu toții o cămăruță închiriată într-un apartament în care se îngrămădesc mult prea multe persoane.
Cât de dificil trebuie să-i fie Ramonei, care trebuie să-și privească neputincioasă ambii copii, mereu sub tratament, zi de zi coplesiți de durere…
Câtă durere poate îndura o inimă de mamă, care a ales să nu doarmă, să nu mănânce ori să nu se plângă de oboseala brațelor în care își cară copiii bolnavi, numai pentru a le fi lor bine…
Desigur, compasiunea noastră exprimată prin acoperirea nevoilor urgente, prin consiliere și ajutor sufletesc, nu s-a lăsat așteptată.
Pentru a merge mai departe, însă, avem nevoie de mult sprijin și de multă rugăciune.
Iar dumneavoastră, oamenii buni de pretutindeni, puteți dărui Ramonei și copiilor ei o nouă șansă la viață, puterea de a-și recâștiga speranța.
Mulțumim pe această cale celor care împrăștie iubirea de aproapele de la BZI Iași .

HAIDEȚI SĂ DĂRUIM IUBIRE ȘI SPERANȚĂ!

Liderul anului 2023 în implicare socială

liderul-anului-2023-in-implicare-sociala [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dragilor, sunt onorat că m-am regăsit anul trecut printre „Liderii anului 2023 în implicare socială” alături de alți oameni minunați și mă bucur că împreună cu voluntarii Asociației Glasul Vieții am reușit să continuăm proiectele noastre și să deschidem noi orizonturi către fapta cea bună.
Țin să mulțumesc pe această cale organizatorilor „Galei Itsy Bitsy Lideri pentru Liderași 2024”, care se va desfășura pe 13 februarie 2024, și întregii echipe Itsy Bitsy, pentru susținere și recunoaștere!


Să ne miluiască Domnul Iisus Hristos cu a Sa iubire fără de margini!

„VERONICA” – o șansă la sănătate pentru mamele sărmane!

centru-medico-social-veronica [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Dragilor, așa cum stă bine omului gospodar și necertat cu legea, ne apucăm de lucru la Centrul medico-social VERONICA, sigurul loc din Iași, Moldova și chiar din România, unde mamele și pruncii vor avea parte de îngrijiri medicale gratuite de cea mai bună calitate.

VERONICA este șansa noastră de a reda sănătatea, fericirea și demnitatea tuturor celor sărmani, abandonați, uitați ori ignorați de o lume întreagă!

Haideți să DĂRUIM IUBIRE!

ROMANIA, TE IUBESC! – Povestea omului cu o misiune uriașă

binecuvantata-fii-romanie [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Preotul Dan Damaschin vindecă şi salvează o bucată din România, cu zâmbetul pe buze. Povestea Omului cu o misiune uriașă.

Un părinte cu 10.000 de copii. Sună incredibil, dar acest om există. În Iași, preotul Dan Damaschin a devenit o adevărată instituție care poartă de grijă copiilor, se ocupă de educația lor, oferă case părinților, le apară pe mamele abuzate.

Sursa: PRO TV

Între miile de cazuri pe care le ajută, preotul aleargă tot timpul cu credință, că efortul său și al omenilor care îl susțin, salvează o bucata de Românie.

În inima Moldovei, un preot îşi inoadă poalele reverendei şi pătrunde cu daruri prin locuri neştiute de lume, contruieste case vopsite în tricolor pentru oamenii sărmani, susţine copiii în şcoală, le dă de munca părinţilor, alină suferinţe.

La prima vedere, poate ai zice că asta trebuie să facă un preot.

Doar că, în cifre, activitatea părinteleui Dan Damaschin e ameţitoare. Are grijă de peste 2.200 de mame, a dat până acum 116 case, are grijă de familiile din ele şi duce daruri la 10 mii de copii.

Dan Damaschin, preot: „Toţi copiii trebuie îmbrăcaţi măcar de trei ori pe an. Toamna, Crăciun, de iarnă, Paște de primăvară vară, să meargă la şcoală ca şi copiii mei. Haine de calitate, încălţăminte de calitate, igienă, curăţenie, rechizite. Faceţi un calcul, că nu e greu, ca să nu zică lumea că suntem lipsiţi de transparență. 60 de euro este pachetul unui copil”.

Adică 600.000 de euro, de trei ori pe an.

Părintele Damaschin este preot de 24 de ani

 

Ora şase dimineaţa, biserica maternităţii din Iaşi. Aici slujeşte de 16 ani. E preot de 24 de ani.

Dan Damaschin: „M-am imaginat în altar, la slujbă, în genunchi. Dacă Dumnezeu m-a pus într-un loc în care zilnic vin două-trei mame care se plâng nu am cu ce pleca acasă, nu am ce da de mâncare copilulu, nu am haine, nu am aia, nu am aia, cât timp să o bat pe umăr, lasă mamă, că o să fie bine, o să fie, stai fără grijă, o să fie bine? Am văzut că nu merge. Asta e realitatea din Moldova, dragilor”.

În fiecare vineri, la poarta maternităţii se strâng aproape 300 de mame pentru a primi mâncare şi cele necesare traiului.

Pandemia a oprit accesul în curtea spitalului, aşa că preotul le căra pe mame cu voluntari într-o altă biserică din oraş. Aici, înainte de a primi ajutorul, fiecare mamă este spovedita şi consiliata de preoţi.

Preotul Damaschin a devenit o adevărată instituție acolo unde statul a eșuat

 

Toată povestea se învârte în jurul familiilor aflate la marginea societăţii, o Românie pe care autorităţile şi oamenii în general o ignoră, dar ea există.

Pentru ea, preotul a devenit o adevărată instituţie care face lucruri pe care într-o lume normală ar trebui să le facă statul.

Dan Damaschin: „În clipa de faţă cred că am preluat 50% din ce înseamnă asistență socială în judeţul Iaşi, fără a exagera. Suntem sunaţi, avem o mamă, ce facem cu ea? Ce să facem? O luăm”.

La marginea Iaşiului e depozitul central.

Dan Damaschin: „Aici e depozitul de haine second hand. Primim, sortăm, pleacă zilnic două-trei maşini pe teren”.

Un tir cu produse de igienă tocmai a ajuns. Preotul îşi înoadă din nou poalele şi se pune pe treabă.

Pentru a duce toată această activitate, a înfiinţat Asociaţia Glasul Vieţii. 12 angajaţi şi o armată de voluntari îi sunt alături. Comanda produse în ţară şi din China pentru copii.

E prezent pe tot ce înseamnă comunicare online, unde vorbeşte despre cazurile care îi ies în cale. Pe site-urile de socializare a creat un tabel cu cei 10 mii de copii pe care îi ajută, cu vârsta, înălţime, greutate, numărul de la pantofi. Cine vrea să ajute îşi alege de aici un copil sau mai mulţi.

La marginea unui sat a ridicat o casă. Două familii, 14 suflete, şi-au găsit adăpost în ea.

Pe un panou în biserica ţine evidenţa caselor. Pe altul sunt următoarele proiecte. Într-o strană, după o copertină, Ana Maria, membră în asociaţie, preia cazuri, e în legătură cu donatorii, pentru că tot ajutorul vine din donaţii. Telefonul părintelui sună non-stop.

Dan Damaschin: „Auziţi, vrem să vă trimitem şi noi nişte bănuţi, dar nu ştim contul. Nu ştiţi contul? Ei, Doamne, daţi pe Google „preotul Damaschin. La câtă nebunie am eu în cap şi la cât am nevoie, nu îmi ajute bugetul României la cât aş putea să cheltui cu mamele şi copiii mei”.

Fiecare caz, preluat după ce se face o anchetă socială

 

Fiecare bănuţ e gestionat la virgulă şi fiecare caz este preluat după ce se face o anchetă socială, pentru a nu fi păcăliţi. Famiile sunt în permanenţă monitorizate şi consiliate de voluntari. Peste tot încearcă în primul rând să-i salveze pe copii, să-i educe.

Dan Damaschin: „Am mers acasă la ele şi le-am aprovizionat cu ce au nevoie, în prima fază. În loc de un copil, au cinci acasă. Copilul trebuie să meargă la şcoală. Ce faci cu el dacă nu merge la şcoală? Copiii abandonează şi se sălbăticesc. Ajung să se transforme în viitori cerșetori sau infractori. Și atunci am dezvoltat treaba cu şcoala”.

Dan Damaschin: „Aici a fost o casă, locuia o familie cu un copil. Am luat-o şi am stricat tot ce era în ea şi am făcut internat. Hai să vă arăt. Ăsta e dormitorul cel mare. Era dormitorul familiei. Aici era un jacuzzi şi am făcut baie pentru zece fete”.

Acolo locuiesc şi învaţă 40 de fete. Peste drum, într-o altă clădire, sunt 30 de băieţi.

Fată: „Ne duce la şcoală, ne aduce, ne dă să mâncăm, adică ce face un tată. Iar noi mulţumim pentru asta”.
Reporter: „V-aţi fi permis să veniţi la şcoală la Iaşi dacă nu era acest ajutor?”
Fată: „Nu, era imposibil”.

În oraş mai sunt alţi 30 de copii susţinuţi în gazdă, iar lor li se adăugă mulţi alţii care primesc o bursă pentru a putea studia.

Dan Damaschin: „Și am ajuns la studenţi la Medicină, acum termina anul şase. Copii în care dacă bagi în ei, dar nu două milioane pe lună, cresc oameni mari”.

În curte, cineva a donat un porc. Imediat e pârlit, tranşat şi pregătit pentru a fi împrăştiat la familii.

Preotul achită facturile, se ocupă de educaţia copiilor, le cauta părinţilor de muncă

Unei familii întoarsă din Spania în plină pandemie, fără un leu, cu șase copii, i-a dat o casă. Perete în perete, o altă altă familie, cu un tată bolnav, a primit alta. Şi astfel de situaţii, de familii puse într-o casă, sunt peste 120. Preotul achita facturile, se ocupă de educaţia copiilor, le caută părinţilor de muncă. În patru case sunt aşezate mamele cu probleme.

Dan Damaschin: „Pe Corina o bătea soţul de faţă cu poliţia şi zicea că nu poate să intervină. Şi aici e sufrageria. Are șapte copii, să aibă copiii unde să stea, să nu fie bătuţi”.

La marginea Iaşiului, a cumpărat de curând două hectare de teren pe care vrea să ridice 100 de case. Primele două, în care vor locui opt familii, sunt în lucru.

Dan Damaschin: „O viaţă de calitate, din ei să nu mai iasă. Am făcut o radiografie a vieţii infracţionale, mare parte a acestor oameni care ratează viaţa o ratează pentru că de acasă, neavând educaţie, sprijin în perioada adolescenţei, a fost foarte uşor de sedus de adevăraţii infractori. Aşa ajung oamenii să cerșească, sa dea în cap. Pentru că ei sunt flămânzi. Minte puţină, carte puţină. Și atunci, dacă copiii merg la școală, acolo e unul din cele mai amri complexe, acolo este zona industrială, practic orice părinte poate lucra, acolo e Iașiul”.

De curând, a cumpărat un hotel pe care vrea să-l transforme în policlinică.

Dan Damaschin: „În fapt, un centru social, complex, unde să am un CT gratuit. Să vină lumea şi să nu mai aud că sunt oameni care n-au făcut operaţii la timp, n-au făcut analize la timp, pentru că n-au avut acei amărâţi de 10 milione, 6 milioane care trebuie unei persoane neasigurate să îşi facă RMN. Vii în spital şi aştepţi șase luni să îți facă ăştia un RMN. Eşti mort de trei ori”.

A intrat într-un adevărat vârtej al binelui. Zilnic vin noi cazuri, aşa care-l obligă să caute soluţii pentru a funcţiona. Pomenile sunt ţinute în internat pentru a hrăni copiii, cu resturile de mâncare creşte porcii, reciclează.

Dan Damaschin: „E foarte scump gunoiul. Ar trebui să dăm câteva mii de lei pe lună, la câte case avem. Și atunci încercăm să luăm bani pe el. Cartonul luăm bani. Folia o vindem şi pe asta”.

Dan Damaschin: „Cum poţi să ţii copiii ăştia aproape? Îi plimbi. Îi duci la un meci de fotbal, i duci la… Și am plecat de la cinci copii şi în vara asta am cu 300 de copii la mare. 250 de copii”. Reporter: „Vă duceţi cu ei?”
Dan Damaschin: „Totdeauna. Eu urăsc marea ca şi loc de recreere, e obositaore, e… Pentru că niciodată la noi nu e vacanţă la mare. Nu poţi să te odihneşti când mergi cu o armată de copii. Nu există noapte să nu fie o urgenţă, o problemă. De la insolaţie, prima menstruaţie şi ăla care se scapă în pat până la idile şi tot felul de probleme. Pleacă unu că îi e dor de mama”.

Dan Damaschin: „Din experienţa mea, sunt de 24 de ani preot. Am am învăţat un lcuru. Fără jertfă, în sensul real al cuvântului, nu iese nimica bun”.

De 33 de ani se lupta cu diabetul. Se opreşte pentru a-şi face tratamentul şi o ia de la capăt.

Într-o casă trăiesc o familie cu cinci copii, pe care i-a scos dintr-un bordei. Aici, între copii, râde şi se bucură, uita de toate grijile care-l apasa, de aici îşi ia energia, din familii salvate. Un perete e plin cu diplomele copiilor, dovada că aici a reuşit.

Dan Damaschin: „Dacă Dumnezeu pe mine, 46 de ani, şi 33 de ani de diabet, teoretic la vârsta mea de boala jumate din cei ca mine sunt fie orbi, fie la dializă. Dumnezeu mă ţine în formula asta. Mă gândesc că are şi un plan cu mine. Se învârte roata din ce în ce mai mare, că aşa trebuie. M-a lăsat să coagulez nişte energii, să adun nişte oameni, să ajutăm la salvarea vieţii unor oameni şi în felul ăsta să nu mai fie atât de negre”.

Târziu, reporterul Pro TV și părintele Dan Damaschin au pornit la drum către un cătun ascuns după dealuri. Aici trăieşte o familie cu șase copii. Unul dintre ei i-a transmis că vrea fidea cu lapte.

E o familie de care a aflat de curând. Trăieşte într-un casă care stă să se prăbuşească. Pentru preot e următorul proiect. Încă unul. Seara târziu se întoarce în biserica din curtea maternităţii.

Îl aşteaptă soţia şi doi dintre cei patru copii pe care îi are. Cel mare tocmai a terminat facultatea de medicină.

Zâmbeşte tot timpul. Mâine urmează o altă zi. Aici, în Iaşi şi judeţele din jur, preotul Dan Damaschin vindecă şi salvează o bucată din România, îi şcoleşte copii, îi oblojeşte rănile şi o învăţa cum să iasă la liman, o salvează, o învaţă prin puterea exemplului ce înseamnă muncă şi empatia.

O misiune uriaşă pe care o duce cu zâmbetul pe buze. El şi copiii pe care îi salvează, multe mii, sunt dovada că se poate.

Sursa PROTV

O cocioaba + doua zile = o casa


397de copilași din tabelul nostru nu și-au găsit încă donator și mai sunt doar 11 zile până la Paște. Noi am comandat colete pentru toti, dar nu stiu cum ne vom descurca cu plata acestora. Printre cele 397 de suflețele se numără și cei opt copilași ai Florentinei. V-am povestit noi despre ei și căsuța lor pe care, cu multa trudă și bănuți am pus-o la punct în două zile. Acum, când mai avem doar un pas până la tăierea panglicii, pare că am dat de cea mai grea parte. Căminul lor are multe nevoi: un aragaz, o butelie, cărămidă pentru sobă, ba chiar și de un meșter care să ne monteze mobila la fața locului, mai bine zis sa ne facă un dulap încăpător, la zece suflete se adună ceva haine de ordonat în șifonier. Dacă știți pe cineva care ne poate ajuta cu toate acestea, dați-ne de veste. Noi vă vom fi veșnic recunoscători și cu siguranță vă veți câștiga și un loc în inima unor oameni greu incercați de viață.