CALL US NOW 0744.798.610
DONEAZĂ

Dăruim speranță – program de adopție la distanță

Completand activitatile din proiectele in derulare, am lansat un nou proiect de suflet – “Daruim speranță”, prin care, cu ajutorul dragilor noștri prieteni si iubitori de bine, dorim sa aducem speranță în sufletul a peste 250 de copii din 60 de familii, din cele mai sarace zone ale judetului Iasi.

Proiectul a debutat din dorinta de a face ca acești copii copii sa creada cu adevarat ca una dintre cele mai mari bucurii ale crestinilor  este Nasterea Domnului si ca  aceasta minune se repeta pentru fiecare dintre ei.

Cum fericirea unui copil n-ar trebui sa astepte o singura zi in an, ne-am dorit sa aducem o masa calda, haine, jucarii si multa bucurie acestor copii, si la Marea Sarbatoare a Invierii Domnului, lista initiala a celor 400 de copii largindu-se la 550, pentru ca saracia copleseste multe familii.

Vazand ca oamenii sunt buni si isi doresc sa dea din ce au si celor mai incercati de nevoi, ne-am propus sa extindem acest proiect pe durata intregului an, pe o perioada de 5 ani.  Experienta noastra bogata in aceasta zona, ne-a invatat ca numai investind pe termen lung in educatia si bunastarea copiilor, putem cu adevarat sa-i ajutam sa aiba un viitor mai bun.

O lume educata, este o lume mai buna, iar pentu copiii nostri educatia este singura sansa de a trece barierele create de mediul in care se dezvolta acum. Mai mult decat atat, nivelul de educatie este un indicator al nivelului de dezvoltare al unei societati, ceea ce ne demonstreaza ca nivelul scazut de dezvoltare al Romaniei si in mod deosebit al regiunei noastre, este strans legat de nivelul extem de scazut al educatiei populatiei zonei. Desi invatamantul in Romania este gratuit si obligatoriu, rata analfabetismului, abandonului  si al mediocritatii este inca foarte ridicata, exemplul parintilor care nu au urmat nicio forma de invatamant fiind copiat mai departe de catre copii acestora, saracia fiind principala cauza.

Pentru a-i sustine pe copii sa duca o viata cat mai normala, sa ajunga adulti responsabili si baza a societatii noastre, sa-i facem OAMENI MARI – la propriu si la figurat, ne dorim sa-i sprijinim pe parcusul anului, prin a le oferi:

 • imbracaminte si incaltaminte, adaptate fiecarui sezon;
 • rechizite, care sa-i ajute sa-si duca de la inceput, pana la sfarsit, anul scolar;
 • material pentru activități vocaționale, (de exemplu, materiale de pictura, pentru cei cu pasiune si aptitudini in artele plastice, sau instrumente muzicale, pentru cei cu aptitudini in aceasta directie, articole sportive de calitate, );
 • burse pentru continuarea studiilor, celor care termina ciclul gimnazial si liceal;
 • programe de tip “Scoala dupa scoala”, cu o gustare si ajutor in efecturea temelor, dupa terminarea orelor de curs;
 • mediatatii suplimentare cu profesori de specialitate;
 • rezidenta de tip internat pentru copiii cu rezultate bune la invatatura, care doresc sa-si continue studiile;
 • pachete cu jucarii, alimente si dulciuri, la marile sarbatori de peste an, zi aniversara, 1 Iunie;
 • excursii, tabere, drumeții;
 • evaluare medicala si investigatii de specialitate (consult oftalmologic, cardiologic, pediatric, etc.);
 • interventii in caz de urgenta si nevoi speciale (reparatii locuinte, achizitii de animale domestice, ajutor in caz de calamitati);
 • Îmbunătățirea condițiilor de viață prin achizitionarea de mobilier și electrocasnice.

Ce inseamna sa fii donator in Proiectul “Daruim speranta”?

Pentru a-i proteja pe copii de eventualele derapaje ale familiei precum si din partea unor persoane rau intentionate, pe baza experientei noastre, ne simtim obligati sa prezentam un statut clar al donatorului, in functie de recomandarile si serviciile pe care le ofera. De asemeni, cunoscand dorinta deosebita de a ajuta raportata la posibilitatile materiale propunem urmatoarele categorii de donatori cu drepturi si obligatii specifice.

DONATOR A – este sustinatorul a cel putin 2 copii cu donatii lunare de cel putin 200 RON (50 euro, dolari sau lire pentru cei din strainatate), iar in cazul copiilor de liceu si facultate, corespunzator cheltuielilor de cazare si transport, aproximativ 400 RON.

Donatorul va avea acces la contul rezervat pe platforma electronica cu informatii actualizate si imagini despre evolutia copilului. Comunicarea directa cu copilul se poate face doar prin intermediul asociatiei, iar pentru vizita la domiciliu, însoțit de voluntar, este de dorit o recomandare din partea parohiei sau comunitatii de care apartine. În cazul în care relația de sprijin depășește 36 de luni, se poate vorbi de o comunicare directă între donator și copil.

În semn de recunostinta fata de bunatatea dumneavoastra, va putem oferi dovada bucuriei copilului ajutat, prin felicitari realizate de acesta, cu ocazia celor doua mari sarbatori de peste an, dar si dovada progresului si a rezultatelor scolare, prin rapoarte lunare de evaluare și evidență a cheltuielilor.

Donatorul poate trimite colete si bunuri materiale fara a specifica date personale și de contact, și fără a solicita date de contact direct, pentru a evita deranjul din partea familiei copilului.                    

DONATOR B – este persoana care va sustine un singur copil si va avea acces la platforma electronica,precum si materialale realizate de copil. Comunicarea directa si vizitele  la copilul familiei vor fi posibile dupa 1 an de sustinere, de asemeni cu recomandare și cu acceptul nostru, după modelul prevăzut la donatorul de tip A.

DONATOR C –  poate fi orice doritor care intentioneaza sa sustina alaturi de alti donatori unul sau mai multi copii, cu o suma de bani pe durata intregului program. Accesul la informatii va fi limitat  la evoluția școlară si va primi din partea copilului felicitarile ocazionale. Comunicarea directă și vizitele la domiciliu, în prezența voluntarilor asociației, sunt permise după 24 de luni de susținere.

DONATOR D –  este orice persoana care doreste sa contribuie discret sau sporadic, financiar sau material (alimente, medicamente, haine, rechizite, jucarii, etc.)  copiii din programul nostru.

În acest caz, pentru protejarea identității donatorului și pentru desfășurarea optimă a programului (dorim să economisim resurse de timp și financiare), vom acorda informații și vom oferi detalii,  în limita timpului disponibil.

7 pași de urmat pentru a deveni ,,ÎNGERUL PĂZITOR” al unui copil sărman

 1. Alegeți din listnă (pentru detalii în ceea ce privește lista cu copilașii liberi, ne contactați pe adresa de email pr.dandamaschin@yahoo.com sau la telefon 0744798610/0742593616) și îi puteți  sprijini pe o perioadă îndelungată ( 1-5 ani).
 2. Vom nota în tabel numele dumneavoastă în dreptul copilului la secțiunea Înger Păzitor. În cazul în care posibilitățile financiare ale dumneavoastră pot asigura doar jumătate sau un sfert din cheltuielile de întreținere a unui copil, după numele dumneavoastră precizați procentul contribuției oferite (25% sau 50%).
 3. Pe Messenger în privat, ne lăsați numărul de telefon pentru a vă putea contacta și a vă oferi mai multe detalii.
 4. Odată ales copilul, veți primi în privat informații despre copil, și Contractul de ,,Adopție la Distanță”.
 5. Expediați contractul semnat în format electronic sau poștal. În cazul în care acest lucru nu este cu putință discutăm la telefon.
 6. Felicitări! Ați devenit Îngerul Păzitor al unui copil din programul ,,Dăruim Speranță” De acum înainte, în funcție de categoria de donator în care vă încadrați (A,B,C,D), vă vom oferi toate informațiile necesare.

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “Glasul Vietii”
Cod de inregistrare fiscala:  31539898

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 64 BTRL RON CRT 00 W875 9401

Cont Euro: RO 49 BTRL EUR CRT 00 W875 9401

CONT USD: RO 89 BTRL USD CRT 00 W875 9401

COD SWIFT: BTRLRO 22

Banca Transilvania sucursala IasiComentarii prin Facebook:

Enter custom donation amount

Donează

LATEST DONORS

Anonymous Donated €800,00
Anonymous Donated €60,00

Pentru copilul Ionut - 7261.

Anonymous Donated €20,00

Pentru copilul GLV 6575 - Magdalena

Stefan Adrian Simon Donated €100,00

BUNA SEARA SUNT UN CATOLIC IMPRESIONAT DE CE FACETI,FELICITARI SI MULTA PUTERE

Anonymous Donated €40,00
Anonymous Donated €20,00

Str. Decebal, nr.14, bl B3, sc B, ap 1 Ap1

Anonymous Donated €50,00

Donatie Ispir Sofia

Maria Ghioca Donated €50,00

Sanatate multa!

Andrei Siminic Donated €20,00

Sfantul Andrei sa va ocroteasca!

Anonymous Donated €100,00
Anonymous Donated €52,00

Pentru familia Agavriloaie

Anonymous Donated €100,00

Nașterea Domnului sa va aducă multe bucurii. Doamne ajuta.

Anonymous Donated €40,00

ALEEA DECEBAL 22U3A11

Anonymous Donated €100,00

Pentru Carp Ioana

Anonymous Donated €40,00
Aurelian Morosan Donated €50,00

23 rue des Presles

Anonymous Donated €20,00

B-dul Timișoara Nr.103E, Bloc A,sc.A,ap.23 Bloc A,sc.A,ap.23

Ionel Stanica Donated €100,00

Buna ziua. Pot fi pomenit si eu la rugaciune? Ionel

Anonymous Donated €500,00

Doamne Ajuta! am dori sa devenim Donatori A si sa sustinem pe unii din copii care au nevoie de ajutor. Can am putea sa va sunam si sa discutam? Va multumim si Doamne Ajuta! Oana Luca si Remus Nistorel

Anonymous Donated €61,00
SHARING IS CARING
Doneaza acum

12 Comments

 1. lavinia 4 years ago 3 January 2018

  Buna ziua,

  Pt a deveni donatorul B ce suma trebuie donata? donatia se face lunar sau cum? Si unde gasesc o lista cu copiii pt a putea “adopta” unul la distanta?
  Multumesc

  REPLY
  • Dan Damaschin 4 years ago 12 February 2018

   Doamne ajută! Va rugăm să ne lăsați un număr de telefon, aici sau într-un mesaj privat pe pagina de Facebook Dan Damaschin și vă dăm toate detaliile.

   REPLY
 2. Catalin 4 years ago 22 March 2018

  Buna ziua,

  Nu gasesc pe site nici lista cu copii nici tabelul.
  Cum pot avea acces la acestea sa pot devein donator?

  Multumesc
  Catalin

  REPLY
 3. Smaranda Ellerbrock (Caplescu) 4 years ago 8 April 2018

  Buna ziua Parinte,

  Hristos a Inviat!
  As dori sa aflu mai multe detalii pentru a deveni Donator categoria B sau D. Pentru aceasta categorie, se poate ajuta, pe langa bani, si cu materiale, pachete, etc?
  Cand aveti un moment, va multumesc in avans pentru un email cu mai multe informatii. Sau daca este mai usor pe telefon, sa imi spuneti, si va trimit email cu numarul de telefon.

  Va multumesc mult, Parinte! Si Doamne Ajuta!

  Cu stima,
  Smaranda

  REPLY
 4. R GRAMADA 4 years ago 25 May 2018

  Buna ziua

  Este afisata lista cu numele copiilor ce au nevoie de sustinere?

  Multumesc !

  REPLY
 5. GROßMAN LAURA 3 years ago 7 August 2018

  BUNA ZIUA,

  NU AM Facebook DAR AS VREA SA AJUT DOI COPII
  DE LA DISTANTA SAU O MAMA CU COPIL .CUM TREBUIE SA PROCEDEZ FIINDCA AS VREA SA VAD COPII SAU MAMA SI MIAS DORII MULT DE TOT CA DUPA O PERIODA DE TIMP(ANI)SA VIZITEZ COPII SAU MAMA SAU EI SA MA VIZITEZE PE MINE SI fAMILIA.

  MULTUMESC FRUMOS

  REPLY
 6. Daniel Bahrin 3 years ago 22 November 2018

  Buna ziua părinte,

  As dori sa ajut și eu un copil în regim ” adopție de la distanta ” pe o perioada îndelungată. Unde pot vedea lista celor care au nevoie de sprijin?
  M-aș bucura dacă mi-ați trimite pe mail pașii necesari.
  Sănătate multă și Doamne Ajută.

  Cu stima,
  Daniel

  REPLY
 7. Ghina 3 years ago 4 December 2018

  Buna ziua,

  nu gasesc lista cu copii. as vrea sa ajut si eu.

  Multumesc!

  REPLY
 8. C Monica 3 years ago 20 February 2019

  Buna ziua!Este afisata lista cu numele copiilor ce au nevoie de sustinere?

  REPLY
 9. Loredana 7 months ago 23 April 2021

  Buna,
  Pentru a deveni donatorul B ce suma lunara trebuie donata?
  Multumesc frumos!

  REPLY
  • Adrian 7 months ago 27 April 2021

   Doamne ajută! Vă rugăm să ne lăsați un număr de telefon! Domnul să vă ocrotească!

   REPLY
   • Adrian 7 months ago 28 April 2021

    Doamne ajută! Acesta este numărul de telefon : 0744.798.610. Domnul să vă ocrotească!

    REPLY

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Inline
Inline