Votul nu este despre ștampile, afișe sau campanii mediatice exorbitante!

Mesajele ușor derutante lansate post-electoral în lumea virtuală ne duc din nou într-o zonă de negare, plasând pe umerii omului de rând toată impostura și tot analfabetismul cultural al marilor grupuri de interese.

Fie că n-au mers la vot, fie c-au votat în proporții covârșitoare comparabile cu alegerile din timpul lui Ceaușescu, fie că au votat un primar căzut la datorie în primărie, concluzia „editorilor”, pentru a cânta în strună ideologiei comandate, este aceeași: „Ne merităm soarta!” Dar, cu puțin discernământ și cu un strop de credință, lucrurile ar trebui privite dintr-o cu totul și cu totul altă perspectivă.

În marile centre urbane, unde oamenii nu au mers la vot, vorbim , de fapt, de o sancționare drastică a aleșilor de către popor. Deși s-au investit miliarde în internet și în afișe, „absenteismul” vrea să ne spună că românii sunt alegători cu o cultură politică ridicată, care sancționează vedetismul și încercările de manipulare mediatice, cât mai serios cu putință.

Românul preferă, așadar, să nu devină complicele mai marilor care nu-și găsesc timp, să le rezolve problemele.

Românul, într-o lume-a ignoranței, speră ca cel ce este plătit, din bănuțul muncit cu greu și cules drept taxă, să- i rezolve și problemele lui, nu doar ale „pilelor”.

Românul s-a săturat de poze profi și de regii ieftine, din partea celor cărora le-a acordat nu doar votul ci și încrederea sa.

De aceea dragilor, nu mai votează românii, nu că nu le-ar păsa de urbea lor!

Am văzut mai apoi că o țară-ntreagă a râs într-un mod nedemn de oamenii din Deveselu, care, știind foarte bine că alesul inimilor lor a plecat la Domnul și că momentan nu va putea fi egalat în valoare, au dedicat până la noi ordine, acest scrutin eroului lor. Mai mult, nu au rămas doar cu emoția unei ștampile, ci, la căpătâiul celui drag, i-au cinstit memoria creștinește. Nu știu la ce se așteptau contracandidații, care s-or fi jelit sau bucurat la înmormântare, dar ar fi cazul să ia aminte la ce ar trebui să facă un primar: să-și slujească oamenii!

În ce privește primarii care au primit votul unanim al comunității, știu și eu unul. Înainte de Paște, când mai toți primarii comunelor unde trăiesc copiii noștri sărmani s-au zăvorât prin birouri și prin dormitoare, nu-nainte de a „comanda” igienizări pe ulițe și amendarea la sânge a celor ce ieșeau să cerșească o bucată de pâine, primarul meu drag tocmai din Horodnicul de Sus s-a suit la volanul unui tir de cartofi adunați de la oamenii buni de acolo, și-a făcut o Cruce mare, a spart zeci de filtre, și a cărat cu spatele în depozitul nostru marea parte a sacilor, de parcă ar fi venit Samarineanul milostiv să care pentru flămânzi indiferența și comoditatea noastră. Ați văzut în ziare? Doar câteva voturi, probabil ale unor bunici cu ochelarii uitați acasă, i-au lipsit ca să fie un primar de 100%. Și cum să nu-l iubești pe Vali Luță, când, după scrutin își începe cuvântul vorbind despre credința în Domnul Hristos și a Sa binecuvântare!

Care-i concluzia, dragilor?

Votul nu este despre ștampile, afișe sau campanii mediatice exorbitante.

Votul este despre omenie, despre credință și despre… mila lui Dumnezeu!

De aceea cu o ușoară satiră, dar și cu multă durere, îi îndemnăm pe aleși să rămână oameni, români și creștini, iar noi alegătorii înainte de a alege demnitarii să alegem fapta cea bună și credința.

MERGEM MAI DEPARTE?

1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare cu CODUL din dreptul copilului, iar noi vă trecem în dreptul celui ales.

2. De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Toate, cu 250 de lei (că așa e tradiția), 50 și ceva de Euro sau Lire, Dolari (americani sau canadieni), cu precizarea “PENTRU UN ZÂMBET SAU O ÎMBRĂȚIȘARE”.

3. Noi, fuguța la făbricuța cea adevărată iar, cât ai clipi din ochi, croim de toate – hăinuțe (încălțări, ciorăpei, pantaloni, bluziță, vestă, lenjerie), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pasta de dinți, detergent) și adăugăm trăistuță cu merinde.

4. Deocamdată, pentru că am făcut comenzi cât… Cargo, iar facturile sunt facturi, sper să nu fie cu supărare, dar dăm prioritate celor ce vor să achiziționeze un pachet de la noi. Cât de curând, vom lansa o listă pentru cei ce doresc să facă shopping pentru sărmanii noștri, doar că, și de data aceasta, calitatea e bine să fie calitate și coșul complet. Pe de altă parte, ținând cont de taxele de transport și curierat, de adaosurile comerciale lipsite de bun simț, sunt convins că, cu bănuții dumneavoastră și cu mine ca negociator la poarta fabricii, am câștiga 3 zâmbete deodată, la același preț. Și n-ar fi păcat să nu fie așa?

AICI AVEȚI LISTA!!!!!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kG1-eHzLAfiiHjrnW6AAHqltAy439onlZp0WH_8VnDM/edit#gid=0

Cum puteți dona?

1.Asociația ,,Glasul Vieții” Cont: Banca Transilvania RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei) RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro) RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire) Cod Swift BTRLRO 22

2. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);

3. Prin PayPal la următoarea adresă pr.dandamaschin@yahoo.com

4. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”, Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.

5. Pentru Western Union, RIA, avem rugămintea de a ne contacta pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil.

6. Din păcate la acest moment, nu putem primi donații prin MoneyGram și Revolut

 

Leave a Comment

Scroll to Top