CALL US NOW 0744.798.610
DONEAZĂ

This Campaign has ended. No more donations can be made.

GRĂUNTELE DE LUMINĂ 2020

10%

DĂRUIEȘTE UN ZÂMBET!

 

GRĂUNTELE DE LUMINĂ 2020

 

Sonia, nu e un titlu de film, nici de roman, deși, cu o ecranizare modestă, ar câștiga cu siguranță un Oscar. Lângă ea găsesc alinare și căldură Bianca, Mihai, Spiridon, Mădălin, Antonie, Andrei, Gabriela și Maria. Sunt 8 copii rămași orfani de tata de câteva luni. Cu toate că Sonia trudește zi și noapte pentru a le pune cele trebuincioase pe masă, iar Bianca la doar 14 ani a devenit stâlpul casei, zâmbetul mezinelor Maria și Gabriela, la fel ca și graiul, au dispărut de parcă au fost îngropate odată cu tatăl lor.

Astăzi le-am făcut o vizită, așa cum mă pricep eu, cu ce are omul prin casă: o vacă și un tăuraș, lemne și toate cele necesare.

Despre situația în teren nu prea ai ce spune: bordeiul ca vai de el, stă gata, gata să se prăbușească, sărăcie lucie în jurul lui și multă, multă tristețe.

Cu tot efortul nostru (de fapt cu darul dumneavoastră), timp de două ceasuri, nu am putut obține decât o hârjoneală zdravănă, o dezbatere serioasă cu privire la numele noilor membri ai familiei, Joiana și Ferdinand, și câteva schițe-proiect de invidiat pentru viitorul cămin.

Da, ne-am dat peste cap și pentru un zâmbet de prințesă, dar adevărul este că ne-am ales doar cu o… promisiune: dacă le oferim un palat și rochițe, așa ca ale Cenușăresei, ne vor răsplăti numaidecât cu-n zâmbet și chiar cu o îmbrățișare.

Planul nostru secret este ca imediat după Paște, adică peste… 50 de zile, să ne apucăm de casă. Dar, dacă n-avem rochițe, n-o s-avem nici zâmbet, și tot efortul nostru  zadarnic va fi.

Care-i soluția? Dacă găsim zâne bune cu rochițe pentru prințese și cămăși pentru feți-frumoși, le-am putea avea pe toate, inclusiv un zâmbet și o îmbrățișare.

De câți donatori, pardon, zâne, ar fi nevoie? Deocamdată… 7000!

Rochițe s-avem! Mai facem rost de zâmbete!

 

Dacă povestea mea, din păcate mult prea reală, nu a lăsat să se înțeleagă ce vrem să facem până la Paște, treaba stă în felul următor:

 1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare cu CODUL din dreptul copilului, iar noi vă trecem in dreptul copilului ales.
  2. De ce ati ales copilul? Ca să-l imbracati și poate să-l hrăniți, desigur. Pentru asta, reduceți bugetul vacanței de Paște, scurtați cât puteți de mult lista de cadouri și de cumpărături pentru celebra masa și sigur veți economisi ușor și veți putea trimite către noi, în cont sau prin porumbei voiajori 250 lei (ca asa e tradiția), 50 și ceva de Euro sau Lire, Dolari (americani sau canadieni), cu precizarea “PENTRU UN ZÂMBET SAU ÎMBRĂȚIȘARE”.
  3. Noi, fuguța la fabricuța cea adevărată (cea a iepurașului e doar imaginară, să știți!) și venim cu coșul plin cu de toate – hăinuțe (încălțări, ciorăpei, pantaloni, bluziță, vestă, lenjerie), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pasta de dinți, detergent) și trăistuță cu merinde (brânzică, cărniță și dulcegării.
  4. Deocamdată, pentru că am făcut comenzi cât … Cargo, iar facturile sunt facturi, sper să nu fie cu supărare, dar dăm prioritate celor ce vor să achiziționeze un pachet de la noi, ca să ne scape de pușcărie. Cât de curând, vom lansa o listă 2 pentru cei ce doresc să facă shopping pentru sărmanii noștri, doar că, și de data aceasta, calitatea e bine să fie calitate și coșul complet.Pe de altă parte, ținând cont de taxele de transport și curierat, de adaosurile comerciale lipsite de bun simț, sunt convins că, cu bănuții dumneavoastră și cu mine ca negociator la poarta fabricii, am câștiga 3 zâmbete deodată, la același preț. Și n-ar fi păcat să nu fie așa?

 

AICI AVEȚI LISTA!!!!!

 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nrG6CV5CN8pV4NPFj_3hJpGVhF_QkTwj60Y3kVavCCM/edit?usp=sharing

 

Cum puteți dona?

 1. În conturile Asociației ,,Glasul Vieții”:

Asociația ,,Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)

Cod Swift BTRLRO 22

 1. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
 2. Prin Paypall la următoarea adresă dandamaschin@yahoo.com
 3. Puteți pune prin RIA pe numele SPINU LOREDANA cu ridicare de la Agenția Smith and Smith de pe Str. Costache Negri din Iași, iar prin Western Union și Moneygram numai după ce stăm de vorbă și vă dăm un voluntar care poate ridica banii.
 4. Avem și cont de REVOLUT:

DAMASCHIN DĂNUȚ

BB77REVO00997003670334

BIC: REVOGB21

0744798610;

 1. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”, Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.

 

Domnul să vă fericească!Comentarii prin Facebook:

Enter custom donation amount

Donează

LATEST DONORS

GABRIEL TROFIN Donated €200,00

Pentru copii...Doamne Ajuta!

Nicolae Gabriel Emil Donated €50,00
Mihaela Anton Donated €15,00
Simona Tatulescu Donated €100,00

parinte nu stiu cum sa ne trecem numele in lista cu ingerasi in asteptare, va rog, scrieti-ne Dvs ce e de facut. Multumim!

Corina Popa Donated €30,00
Stefan Marius Donated €60,00

Salciilor Nr 23

Anonymous Donated €50,00
Anonymous Donated €10,00
Anonymous Donated €50,00
Anonymous Donated €100,00
Lenuta Rosca Donated €100,00
Anonymous Donated €20,00
Anonymous Donated €0,00

De Pastele Blajinilor

Resmerita Constantin Donated €20,00
Rotaru Roxana Donated €20,00
Aurica Gheorghiu Donated €25,00
Anonymous Donated €15,00

ajutor pentru copii nevoiasi

Luculescu Adrian Donated €20,00

Doamne ajuta !

Gabriela Ivaniciuc Donated €5,00

Teiului

Anonymous Donated €10,00
SHARING IS CARING

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Inline
Inline