TRIMITETI EMAIL LA pr.dandamaschin@yahoo.com
SUNATI ACUM 0744.798.610
DONEAZĂ

Doctorul Mobil

Doctorul Mobil

Asociația „Glasul Vieții” își propune realizarea unui proiect social, în domeniul medical, având ca țintă persoanele defavorizate și cu risc de excluziune socială din mediul rural; se are în vedere în principal acordarea de consultații medicale gratuite cu personal specializat, educație medicală dar și referirea cazurilor grave către centrele  medicale.

Scopul final este îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin acordarea a cât mai multe consultații de specialitate într-un cadru organizat pentru a identifica cât mai multe cazuri ce au nevoie urgentă de sprijin medical, social și material.

Distanța mare față de un centru medical, lipsa asigurărilor sociale de sănătate și lipsa educației preventive, constituie factorii de risc care fac ca în prezent condițiile din majoritatea zonelor rurale să fie similare cu cele anterioare procesului de urbanizare din țara noastră.
Cadrul legal actual a transferat responsabilitățile actului medical aflate inițial în sarcina dispensarelor către cabinetele de medicină de familie.

Acestea din urmă acordă consultații de primă intervenție persoanelor asigurate cât și celor neasigurate, cu o listă minimală de servicii medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Cu toate acestea, factorii amintiți anteriori (distanța mare față de un centru medical de specialitate, lipsa asigurărilor sociale de sănătate și lipsa educației preventive) constituie impedimente majore în realizarea actului medical.

Categoriile de persoane aflate în situație de risc sunt cele sărace dar mai ales femeile însărcinate, lehuzele și nou născuții. Indicatorii demografici ai anului trecut stabilesc că au loc mai multe decese infantile în mediul rural, decât în cel urban. Numărul mare de decese în rândul copiilor de până la un an are aceleași cauze dintodeauna: lipsa de supraveghere medicală a mamei, nașterea prematură a fătului, lipsa sprijinului medical ulterior nașterii, educație medicală precară, alimentație defectuoasă, condiții de igienă precare, viață insalubră și tot mai actual, vârsta fragedă a mamei.

Decesele nou-născuților survin în primele zile de viață. Cei mai mulți copii mor în prima lună de viață și apoi, cu un trend descendent în primul an. Bolile căilor respiratorii, ca și cauză a decesului, sunt devansate numai de afecțiunile perinatale. Nașterea este un eveniment ce se produce, mai ales în zona rurală, la vârste din ce în ce mai fragede; a crescut numărul persoanelor care nasc pentru a doua oară fiind minore (mai mici de 15 ani). Riscul în acest caz fiind dublu pentru mamă și copil. Avorturile minorelor au scăzut față de anul 2008 dar sunt la valori periculoase – 7611 cazuri în România.
Numărul mamelor afectate de tumori, fie post naștere (chirurgical), fie din alte motive este semnificativ în creștere. Dacă în mediu rural copii mor sub un an – 11,5‰ de locuitori, în mediul urban indicele de morbiditate este de 7,8‰ de locuitori .

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “Glasul Vietii”
Cod de inregistrare fiscala:  31539898

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 64 BTRL RON CRT 00 W875 9401

Cont Euro: RO 49 BTRL EUR CRT 00 W875 9401

CONT USD: RO 89 BTRL USD CRT 00 W875 9401

COD SWIFT: BTRLRO 22

Banca Transilvania sucursala IasiComentarii prin Facebook:

Selectați suma donată

 • 6 Donatori

  Donez pentru un centimetru de autocolant pentru mașină

 • 4 Donatori

  Donez pentru consumabile

 • 2 Donatori

  Donez o roată

 • Donatori

  Donez pentru combustibil

 • Donatori

  Donez capota

 • Donatori

  Donez pentru salariul medicului

 • Donatori

  Donez pentru salariul asistentei

 • 2 Donatori

  Donez pentru toată mașina, că-s mărinimos/asă

Introduceți suma de donat

Donează

ULTIMII DONATORI

Laurentiu Tisescu Donat €30,00
Anonim Donat €100,00
Anonim Donat €100,00

Aceasta donatie a fost inspirata de prietenii nostri Diana si Vasek, care au ales aceasta optiune in locul unui cadou de nunta. Sper sa fie de folos!

ANA BASCA Donat €2,00

Multa sanatate si putere Parintelui si ajutoarelor Sfintiei sale !

Mihaela Simionescu Donat €15,00
Anonim Donat €2,00
vicentiu test Donat €1,00

anulare

Anonim Donat €15,00
Anonim Donat €5,00
mIhail afloarea Donat €1,00
Andreea A. Donat €1,00
DISTRIBUIE
DONEAZĂ ACUM

ADAUGĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ține pasul cu noi

Trece adresa ta de e-mail și numele pentru a fi printre destinatarii scrisorilor noastre

Inline
Inline