TRIMITETI EMAIL LA pr.dandamaschin@yahoo.com
SUNATI ACUM 0744.798.610
DONEAZĂ

Denisa vrea să meargă la școală!

Denisa vrea să meargă la școală!

Denisa vrea să meargă la școală!
Denisa și tăblița lui bunicu

Citesc de dimineață într-un “Magazin istoric” despre “chelfăneala” primită de aviația americană la Ploiești. Antiaeriana românească sprijinită de tehnica germană, curajul aviatorilor noștri, dar mai ales omenia celor care i-au “cules” și i-au tratat pe “yankeii” doborâți, au scris o frumoasă pagină de istorie.
Să – ți înfrâgi dușmanul într-o luptă dreaptă (apărându-ți neamul și țara) și să – i arăți milă, atunci când se prăbușește, să – ți recunoști demn înfrângerea și să respecți învingătorul, să – l ajuți pe cel slab, călăuzindu – l spre lumină, așa trăiește un român, așa se mântuiește un creștin.
Ce vedem astăzi – obscenități, ură și dispreț, toate acestea în numele democrației – ne duce spre barbarie, spre … groapa de gunoi a istoriei.
Ce vor învăța copiii dumitale și ai noștri, stimate cetățean suedez, din “metafora” tăbliței de înmatriculare, cu care ai reușit să monopolizezi opinia publică, de câteva zile încoace? Ce va reține, domnule purtator de cuvânt al poliției, tânăra generație? Că mușchii dumitale (atât de bine plătiți) sunt mai “periculoși” decât dragostea rudelor, bunătatea vecinilor și pacea propovăduită de “popi”?
Înainte de toate, oameni buni, de vrem dreptate, se cuvine să învățăm câte ceva din bună cuviință a bunicilor și părinților noștri (atât de blamați astăzi, numai și numai pentru că mai au și ei dreptul să gândească și să se exprime liber) și să reținem că eroismul căruia îi datorăm existența este plămădit din dragostea Domnului Hristos, răstignit pentru noi, și nu din ura justițiarului de Hollywood.
Pe vremea când mă minunam de poveștile bunicului meu de pe mamă despre grozăvia războiului, am învățat că Tatăl nostru, cinstea și “cartea” sunt lucrurile pe care se zidește o viață. Legănându-mă pe picioarele care au străbătut Rusia până la cotul Donului (și pe care hotărâse să și le taie, prin ’44, în cazul în care va fi obligat să se înroleze în diviziile trădătorilor bolșevici), în poveștile sale se mândrea că poate dormi noaptea liniștit pentru că nu a tras nici un glonț în soldatul cu care se întâlnea pe linia frontului.
“Trăgeam în sus, dagu’ tatii, că poate avea și el copii pe acasă, iar el trecea pe lângă mine și se făcea ca nu mă vede”.
Fără prea multă carte, pentru că – i lipsiseră banii de tăblițe (după clasa I, a fost trimis să pască vitele și sa muncească pământul), fără pământul și vitele furate de Colectiv (care promitea copiilor o viață fără griji), fără o parte din copii (uciși de foamete și tifos), bunicul a fost cel care a ținut, în ultimele luni de viață, să îmbine și să imprime în sufletul meu, atât de frumos, “Tatăl nostru” cu număratul pana la “o sută” și cu poveștile despre război. De răzbunare, obscenități și ură, nici vorbă. Și refuz să cred că a existat vreodată un bunic, o bunică, sau vreo mamă, care să fi făcut altfel.
Cât despre Denisa, o mare iubitoare de povești și de eroi, sincer, tare mi-ar place să scrie într-o zi despre poveștile bunicilor noștri, la tablă și să vorbească, la rându-i, de dragoste, de cinste și de carte.
Măicuța Domnului să ne ocrotească și să ne înțepțească!

Informații necesare:
ASOCIATIA ,,GLASUL VIETII”
BANCA TRANSILVANIA
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
COD SWIFT BTRLRO 22
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
Există subconturi și pentru celelalte valute CHF, CAD, LIRE, DKK,etc.
Paypal: pr.dandamaschin@yahoo.com
Western Union, RIA – Tarniță Adrian Iulian
Moneygram – Damaschin Ana
Coletele pot fi trimise pe adresa:
Biserica Maternitatii Cuza-Voda Iasi, Str. Cuza-Voda, Nr. 34, Iași.

https://docs.google.com/…/1gbxwX4E3Y6o4E_dz-Ydj7UR_fj…/edit…Comentarii prin Facebook:

Introduceți suma de donat

Donează

ULTIMII DONATORI

Andreea Luca Donat €10,00

Sunteți un părinte minunat! Doamne ajuta!

Anonim Donat €10,00

Am auzit glasul vieții la copiii mei,trebuie să aud și pe al celorlalți...

Ion Gheorghe Donat €25,00
Cosmin Vlădulescu Donat €10,00
Anonim Donat €30,00

DOAMNE AJUTA!!!

Anonim Donat €100,00
Anonim Donat €20,00
Anonim Donat €20,00

Sănătate multă și tot binele din lume vi-l doresc !!

Anonim Donat €15,00
Anonim Donat €60,00

Am gasit pe o pagina a Sfintiei Voastre o Fetita DENISA VREA SA MEARGA LA SCOALA. 60 euro. Doamne ajuta

Alexandru Paun Donat €20,00
Anonim Donat €10,00
Codruta Mihaela Ancuti Donat €50,00
Anonim Donat €20,00
Anonim Donat €30,00
Anonim Donat €50,00

Pentru copiii din lista cu codurile MRN 0765, 0766, 0767, 0768, 0769.

Anonim Donat €2,00

PontStraat 41

David Donat €0,50
David Donat €0,10
David Donat €1,00
DISTRIBUIE
DONEAZĂ ACUM

ADAUGĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ține pasul cu noi

Trece adresa ta de e-mail și numele pentru a fi printre destinatarii scrisorilor noastre

Inline
Inline