GRĂUNTELE DE LUMINĂ 2024

CARLA, PRINȚESA BLONDĂ CU OCHI ALBAȘTRI ȘI ZÂMBET ANGELIC, O VREA PE MAMA!
… ALĂTURI DE EA, FRĂȚIORII DENIS, MIRUNA, MARIO, MĂRIUCA ȘI TOȚI CEI 10.233 DE COPII, ORFANI ORI SĂRMANI, AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU PENTRU A PRIMI LUMINA!


Dragilor, vă scriu astăzi o primă filă din noul volum al „Grăuntelui de lumină”, în care cu gând curat și cu mâini tremurânde, aștern povestea tristă a mamei Dana, ce nu poate fi trecută cu vederea atât de ușor…
Cu câteva zile în urmă, Dumnezeu m-a binecuvântat să o pot ține în brațe pe Carla, prințesa cu ochi albaștri și zâmbet angelic. Ne-am întâlnit și m-a cucerit iremediabil în fața celui de-al treilea apartament, ce a trebuit dat de urgență în folosință la Cartierul Vieții de la Găureni.
Am ținut mulți copii în brațe, unii mai frumoși și mai zâmbitori decât ceilalți. Vă imaginați, desigur, că zâmbetul tuturor izvorăște atât din bucuria darurilor aduse de „părintele”, dar mai cu seamă din liniștea oferită de privirea mamei, ce nu-i scapă din ochi nici o clipă.
Vinerea ce a trecut, însă, Carla, foarte entuziasmată de invitația de a-și vedea căsuța nouă din Cartierul Vieții, a ținut să-mi șoptească la ureche că este foarte fericită că „Mama vine acasă!”. Interesant, nu, că în sufletul ei de doar 3 anișori toate jucăriile și toate bunătățile din lume nu pot să înlocuiască privirea drăgăstoasă a mamei, de unde a și furat zâmbetul?
Dana are doar 35 de ani și cinci copii extraordinari. Ca toate mamele eroine este grijulie, atentă, iubitoare, mereu de veghe, dispusă oricând să se sacrifice, ca niciun pui de-al ei să nu pățească ceva… cu toate că, de 8 ani se luptă cu un cumplit cancer. În toți acești ani, a dat naștere ultimilor patru copii și a câștigat multe bătălii. Din păcate, de la nașterea Măriucăi, mezina casei, cancerul a mușcat din ce în ce mai adânc din trupul ei, până când boala s-a răspândit în corp, paralizându-i mai întâi mâna dreaptă, apoi piciorul drept, imobilizând-o la pat. Pentru că starea mamei s-a agravat, acum câteva luni a fost necesar ca Dana să fie internată, pentru a putea fi îngrijită și a rămas în spital, departe de copii, fără ca tratamentul să-i aducă o amelioarare a durerii. Doar soțul a vizitat-o când și cum a putut, din păcate fără să-și poată lua și copiii cu el, sărăcuții de ei, topindu-se de dorul mamei. Nici o clipă nu a trecut fără ca cei mici să nu amintească de plecarea mamei, de iubirea care le-a lipsit atât de mult… pentru că nici un loc din lume nu e mai cald și mai primitor decât brațele mamei.
Toţi frăţiorii sunt asemenea unor îngeri pe Pământ, sănătoși, frumoși și binecuvântați de Domnul cu daruri nemărginite! Denis, băiatul cel mare, este pasionat de matematică, a adunat și medalii de la concursuri și are grijă de frații săi încă de pe-acum, fiind un ajutor de nădejde pentru tatăl său. Gemenii, Mario și Miruna, în vârstă de 5 ani, sunt pe cât de veseli, pe atât de vorbăreți și isteți din cale-afară. Carla, în vârstă de 3 ani, este o mică prințesă, după cum vă spuneam, căreia îi place să se joace și să cânte. În ceea ce o privește pe Măriuca, de numai 5 luni, este încă prea plăpândă, dar tare luminoasă și blândă, chiar dacă nu a stat decât câteva săptămâni la pieptul mamei, iar tatăl încearcă din răsputeri să-i dăruiască din căldura și iubirea ei.
Câte nopți de suferință poate îndura o mamă? Pe holurile reci ale spitalului, printre privirile rătăcite și de neclintit, dar fără a primi nici un răspuns la întrebările fără de sfârșit: Își va mai revedea copiii? Va mai privi o șansă la viață? Se va mai întoarce acasă?
… Fără a primi vreo șansă de vindecare, mamei i s-a spus că nu va mai putea sta în spital, fiind nevoită să se întoarcă acasă într-o stare mai gravă decât cum ajunsese.
Un răspuns l-am oferit noi: o căsuță numai a lor, în Cartierul Vieții! Acum copiii se pot bucura de o baie, de o bucătărie utilată, de paturi confortabile și de un spațiu în care își pot face temele în liniște. Nimic, însă, nu se poate compara cu revenirea mamei în sânul familiei. O revedere fără de preț!
În sfârșit, mama va fi din nou în acasă, iar zâmbetul va înflori pe chipul Carlei, va primi și oferi iubire, iar Dumnezeu le va încununa bucuria!
Noi am reușit să facem cele lumești, atât cât am putut și ne-am priceput, dar Dana, o femeie atât de puternică, încă se luptă cu apriga boală. Misiunea noastră nu se oprește aici!

Dragilor, suntem în prima săptămână din Postul Paștelui, cu prilejul căreia deschidem un alt capitol al BURSELOR „GRĂUNTELE DE IUBIRE”- Campania „GRĂUNTELE DE LUMINĂ”. Începem în forță și trudim neîncetat pentru a aduce bucurie în sufletele tuturor celor 10.233 de copii, sărmani ori orfani asemeni Carlei.
Este cel mai nimerit moment și cel mai bun mod de a pune în lucrare porunca Mântuitorului de a ne iubi unul pe altul așa cum El ne iubește pe noi. Pentru a păstra zâmbetul angelic în obrăjorii Carlei, avem nevoie de mult ajutor și de multă rugăciune pentru mămicuța ei! De fapt, mai toți copiii noștri au nevoie de noi!
Haideți să plecăm genunchii pentru mama Dana și pentru toate mamele ca ea, atât de greu încercate.
Haideți să ajutăm fiecare din cei 10.233 de copii să zâmbească!
HAIDEȚI SĂ DĂRUIM LUMINĂ!

Cum poți ajuta?

Copiii sunt în această listă: https://docs.google.com/…/1nrG6CV5CN8pV4NPFj…/edit…

1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare sau un mesaj privat cu CODUL copilului, iar noi vă trecem în dreptul celui ales.

2. De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Toate, cu 400 de lei, 80 și ceva de euro, 70 lire, 85 dolari (americani, ceva mai mulți canadieni), cu precizarea „DĂRUIM LUMINĂ”.

3. Adevărul este, dragii mei, că noi am comandat tot ceea ce este necesar pentru o desagă plină cu de toate – pantofi INIMO de cea mai bună calitate, produse la noi în țară, hăinuțe (geacă, blug/pantaloni de trening, bluză, șosete și lenjerie de corp), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pastă de dinți, detergent), trăistuța cu merinde, dulciuri și, poate… chiar o jucarie.

4. Donatorul are, bine-nțeles, posibilitatea de a prelua coșul plin cu de toate de la Depozitul Faptelor Bune și să o ofere personal copilașului ales. Pe lângă desaga noastră, nu ne supărăm, ba chiar vă încurajăm să veniți și dumneavoastră cu daruri după putința fiecăruia.

5. Aveți în continuare posibilitatea de a sprijini copilașul ales în toate cele trei mari campanii (GRĂUNTELE DE IUBIRE, GRĂUNTELE DE LUMINĂ, GRĂUNTELE DE MUȘTAR), adică pentru un an întreg. De aceea, venim către dumneavoastră, oferindu-vă posibilitatea de a dona, în rate lunare. La un simplu calcul matematic, costul ar fi de fix 100 de lei. Aveți, așadar, șansa de a vă face rate către rai.

6. Toți cei care ați ales să ne sprijiniți în proiectul BURSELE „GRĂUNTELE DE IUBIRE” din campania precedentă, veți regăsi în listă copilașul pe care ați ales să-l fericiți. Pentru o mai bună gestionare a „listuței fără de sfârșit”, rugămintea noastră ar fi ca fiecare dintre dumneavoastră să confirmați că sunteți în continuare îngerul copilașului pe care l-ați ales.

7. Ca noutate, fiecare donator va fi pomenit cu toți cei dragi pe tot parcursul Postului Mare. Cum puteți face asta? Alături de codul copilașului ales, trimiteți către noi și un pomelnic pentru Sfântul Altar.

Variante de susținere a proiectului:

1. CONT BCR

Asociația ,,Glasul Vieții”

COD SWIFT: RNCBROBU

RO41RNCB0178156773130001 (LEI)

RO14RNCB0178156773130002 (EUR)

RO84RNCB0178156773130003 (USD)

Merge foarte simplu și cu aplicația GEORGE

2. BANCA TRANSILVANIA

Asociația ,,Glasul Vieții”

COD SWIFT: BTRLRO 22

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (LEI)

RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EUR)

RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)

RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

Acum avem și BT PAY- 0744798610

Există subconturi în toate valutele.

3. PAYPAL pr.dandamaschin@yahoo.com

4. WESTERN UNION sau MONEY GRAM – vă rog, cereți detalii

5. REVOLUT:

V. Andrei – 0757333711

IBAN Lei – RO05BREL0005529173560100

IBAN EUR – LT463250061136956414

BIC: REVOLT21

6. POȘTĂ

Biserica Maternității „Cuza-Vodă”, str. Cuza-Vodă, nr. 34, Iași, Dănuț Damaschin – 0744.798.610

7. DONEAZĂ direct la

Cutia Milei – BISERICA MATERNITĂȚII CUZA VODĂ IAȘI

8. SMS CU TEXTUL „Veronica” la numarul 8845 (doar 2 euro)

DISTRIBUIE ȘI URMĂREȘTE

– Site-ul „Glasul Vieții” : https://glasulvietii.ro/

-Canalul de YouTube – Dan Damaschin ( https://www.youtube.com/@DanDamaschin ), prin abonare gratuită. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe clopoțel pentru a primi notificările cu noile postări ale canalului, emisiunile în direct, toate slujbele transmise de la Biserica Maternității Cuza Vodă și Asociația Glasul Vieții.

– Facebook: https://www.facebook.com/preot.dandamaschin/

– Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/GlasulVietiiRomania/

– Instagram: https://www.instagram.com/pr.damaschin/

– Tiktok: https://www.tiktok.com/@pr.dandamaschin

Mergem mai departe?

Dăruim Lumină?

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu