Cât de mare poate fi durerea unei mame?

Suntem mereu alături de mame și de copilașii sărmani în fiecare ceas, însă necazurile cu care se confruntă aceștia adesea ne zdrobesc sufletele și ne lasă neputincioși.Atâtea povești cutremurătoare…

 Povestea Danei este una tristă, aceasta fiind o femeie tânără, în vârstă de 34 ani, mamă a cinci copii minunați și atent îngrijiți, care însă trece prin clipe foarte grele.

În urmă cu opt ani, după nașterea primului copil, Denis, după multe stări de amețeală și de durere fizică, în urma controlului medical, mama a primit vestea tristă că este disgnosticată cu cancer mamar. Au început tratamentele, chimioterapia, radioterapia și după ceva timp a fost nevoie chiar de extirparea sânului drept.Ulterior, medicii au anunțat-o că pericolul a trecut și nu sunt șanse ca această groznică boală să evolueze. A urmat sarcina cu gemenii, Mario și Miruna și ulterior a fost născută și Carla. Mama Dana mai mers la control de mai multe ori, i s-a transmis că este bine, însă cancerul a recidivat.

După nașterea fetiței celei mici, Măriuca, în luna septembrie a anului 2023, au început durerile tot mai crunt, mâna dreaptă nu a mai putut să o folosească, descurcându-se tot mai greu cu treburile casei. După toate acestea, boala s-a extins și i-a afectat și piciorul drept, iar acum nu se mai poate deplasa.

În prezent este internată la IRO-Centrul metodologic de îngrijiri paliative din Iași, țintuită într-un pat, așteptând o rază de speranță de la specialiști. S-au făcut mai bine de două luni de când Dana este în spital, departe de copii, fără a primi vreun tratament care să-i amelioreze suferința. Doar soțul o vizitează cât și când poate, pentru că nu i se permite să poată lua și copiii cu el, pentru a vedea măcar chipul mamei, iar ei trebuie să rămână în grija cumetrei, singura care le este aproape. Copiii, cu vârste cuprinde între 8 ani și 5 luni, cu greu înțeleg plecarea mamei, care era mereu lângă ei și le veghea somnul… și în fiecare clipă aceștia întreabă de mama lor dragă și așteaptă ca aceasta să se arate în prag.

Tatăl, în schimb încearcă din răsputeri să aibă grijă de copii și de multe ori se simte neputincios privindu-și copiii în ochi. A preluat atribuțiile mamei și se dedică cu totul copiilor, dar și soția are nevoie de el. Casa bătrânească în care locuiește familia greu încercată de probleme, este cea în care a crescut tatăl copiilor, având doar două camere despărțite de un hol, însă doar una este încălzită pentru a nu risipi lemnele cu greu adunate. El și soția sa și-au dorit să construiască o nouă casă pentru copii, au ridicat temelia casei, dar nu au putut continua lucrările, pentru că problemele s-au ținut lanț și nevoile de bază ale copiilor au rămas prioritare.

Mama Dana este pe cât de îndurerată, pe atât de puternică și demonstrează zi de zi că luptă, în durere, pentru a putea fi alături de pruncii ei. Vă imaginați cum se poate simți o mama care nu și-a mai privit copiii de atât de mult timp? Care nu îi poate prinde de mână, nu îi poate îmbrățișa, nu le poate fi aproape când au cea mai mare nevoie?

Atâta suferință doar o mamă poate duce!

Zilele sunt lungi, nopțile fără de sfârșit, fără somn și fără vești bune. Medicii ridică din umeri, nu se pronunță în pivința unei posibile vindecări. Și când ne gândim că nici reapariția cancerului nu era posibilă… si totuși, a fost! Însă veștile rele nu se opresc, în curând mama va trebui să se reîntoarcă acasa, într-o stare mult mai gravă, pentru că nu mai poate beneficia de găzduire în spital.

Cine îi poate oferi un răspuns unei mame, care luptă din rasputeri să se facă bine, dar nu i se dă nicio șansă? Chiar și fără a se putea mișca, Dana se roagă și crede că Dumnezeu îi va oferi șansa să se întoarcă pe propriile picioare la copiii săi.

Dumnezeu este singura nădejde!

Haideți să o ajutăm pe mama Dana să meargă acasă la copiii săi!

Haideți să readucem zâmbetul pe buze copilașilor!

Împreună putem aduce vindecare mamei aflate în nevoie!

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu