BZI: Părintele Dan Damaschin, de la Iași, vrea să intre în Cartea Recordurilor: „Vreau să adunăm cea mai mare ceată de colindători”

Sâmbătă, 23 decembrie 2023, la ora 20.00, în Grădina Palas are loc un eveniment inedit, organizat de părintele Dan Damaschin. Acesta vrea să adune un număr cât mai mare de colindători care să cânte în cor „O, ce veste minunată”, pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Ieșenii care doresc să ia parte la acest eveniment o pot face. Părintele a depus o cerere către Primăria Municipiului Iași, pentru a putea realiza organizarea în spațiul amenajat.

Dan Damaschin vrea să intre în Cartea Recordurilor

Părintele Dan Damaschin organizează, sâmbătă, 23 decembrie 2023, la ora 20.00, un eveniment în Grădina Palas. Acesta vrea să pună din nou Iașul în Cartea Recordurilor cu cea mai mare ceată de colindători care cântă în cor „O, ce veste minunată”.

„Un minut și 34 de secunde durează colindul «O, ce veste minunată», cel mai frumos colind românesc. Am depus, la primărie, cererea prin care am solicitat organizarea unui eveniment sâmbătă, 23 decembrie la ora 20.00, în Grădina Palas, ne întâlnim să facem un eveniment inedit. Vreau să adunăm cea mai mare ceată de colindători pentru a intra în Cartea Recordurilor. Vreau să văd câți oameni buni vor veni pentru a cânta cu toții, în același timp, cel mai frumos colind”, declară părintele Dan Damaschin.

Iașul poate intra din nou în Cartea Recordurilor

De la ora 19.00, în Grădina Palas va fi proiectat un filmuleț cu nașterea lui Iisus Hristos, iar după proiecție va fi organizat un atelier de pictură, unde copiii își pot realiza propriile afișe ce le vor utiliza în timp ce colindă în cor.

Scopul evenimentului este cel de a arăta faptul că sărbătoarea Crăciunului este despre bunătate, unitate și inocență. Părintele Dan Damaschin a încercat să ia legătura cu reprezentații Guinness Book România, pentru a se întâmpla totul sub privirile lor, însă nu a reușit. A fost făcută și o solicitare online, însă rămâne de văzut dacă aceștia vor fi prezenți sau nu

„Vrem să învățăm copiii să colinde așa cum este firesc și, în același timp, să arătăm lumii faptul că Crăciunul este despre bunătate, unitate și inocență. De la ora 19.00, vom proiecta, în Grădina Palas, un filmuleț cu nașterea lui Iisus Hristos, vom încerca să avem chiar și un atelier de pictură, voluntarii vor împărți niște ecusoane pentru colindători, iar la ora 20.00 va avea loc evenimentul propriu-zis”, adaugă părintele Dan Damaschin.

Iașul a mai intrat în Cartea Recordurilor în anul 2012, când au fost lansate 12.740 de lampioane simultan. Totul s-a petrecut sub privirile reprezentanților de la Cartea Recordurilor, care au omologat performanța.

În anul 2013, Iașul a intrat din nou în Cartea Recordurilor. Atunci, 1.073 de persoane costumate în elfi au stabilit un nou record mondial la categoria „Cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în spiriduşii lui Moş Crăciun”. Astfel, s-a doborât recordul anterior, deţinut de Ammanford Town Centre din Ammanford, Marea Britanie, unde s-au reunit 762 de spiriduşi pe 17 noiembrie 2012. Acum, părintele Dan Damaschin organizează un eveniment care poate intra în Cartea Recordurilor la Iași.

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu