Denisa și Ziua Națională a celor două Românii, cea din poze și cea îngropată în frig, în foame și în noroaie!

Păstrez încă în suflet tristețea zilei de ieri cauzată de contrastul evenimentelor fastuoase organizate până și în cele mai neînsemnate orășele din marginea țării și sutele de telefoane ori mesaje prin care suntem implorați să intervenim cu ceva ajutor pentru că „nu avem nimic de mancare”.

denisa-si-ziua-nationala-a-celor-doua-romanii-cea-din-poze-si-cea-ingropata-in-frig-in-foame-si-in-noroaie [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

De aceea, îndrăznesc să adaug și eu un gând, față de cele întâmplate și propagate pe scene, pe rețelele de socializare ori pe micile ecrane.

Ieri, toți românii s-au trezit dis de dimineață, cu iz de izbândă, pregătindu-se frumos, românește, cu cele mai frumoase straie populare și cu tricolorul în frunte, gata, gata… de manifestare. Pe toate canalele de comunicare se anunțau încă de la primele ore ale dimineții evenimentele minuțios pregătite cu ocazia acestei zile importante, dar și modul în care se va sărbători… cu vin fiert și nelipsita fasole cu cârnați, totul desfășurându-se într-un context în care creștinii ortodocși așteaptă cu nerăbdare Nașterea Pruncului Iisus.

Ca să nu credeți că suntem cârcotași trebuie să știți, că și noi la Centrul socio-misionar „Sfântul Arhidiacon Ștefan ” din Țicău am cinstit 1 Decembrie cu Sfânta Liturghie, cu o Slujbă de Tedeum, aducându-i mulțumire și slavă lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să ajungem în această zi, dar și cu multă osteneală.

Da, și la noi au ajuns sute de mămici cu copii în brațe sau de mânuță, dacă tot au avut liber de la școală, doar că la noi nu au venit pentru circ și discursuri demagogice, ci pentru că a fost vineri și „Drumul Speranței”.

Ieri, la așa mare „sărbătoare”, am zărit-o în Biserică pe Denisa-Nicoleta, o mamă singură cu trei copii in brațe și după ea în același timp, frumoși din cale afară, dar lihniți de foame, uzi și înghețați de frig.

Cei 3 frățiori, cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, au fost părăsiți de cel pe care trebuiau să-l numească „tată” și lăsați fără niciun sprijin.

De atunci, Denisa, este nevoită să lupte din răsputeri, singură, zi și noapte, pentru a le asigura minimul necesar supraviețuirii, într-o casă bătrânească care stă și ea gata să se dărâme. Iar asta nu e totul, pentru că bordeiul cu pricina este împărțit cu o bunică, care la rândul ei îngrijește alți 5 nepoți, ce tremură de frig și rabdă de foame.

Repet, nu vreau să fiu cârcotaș sau să judec, dar trebuie să știm cu toții faptul că, pentru a avea o Românie Mare, pentru ca mai marii noștri să urce pe scene și să țină discursuri pompoase, sute de mii de bunici și străbunici de-ai noștri au murit flămânzi, înfrigurați și îndurerați, sfințind cu sângele lor aceste meleaguri pentru ca aici să trăiască oameni fericiți.

Iar eu nu am văzut fericirea în ochii Denisei decât atunci când le-am dat copiilor să mănânce și cand i-am promis că-i vom duce și lemne.

Nu am văzut nici o scânteie de fericire la nici unul din cei aproape 1000 de copii și mame, care au bătut cale lungă până la noi pentru a avea ce pune pe masă și a se asigura că Moșul le va aduce hăinuțe, încălțări și, poate, niște lemne.

Pentru ce și pentru cine s-au jertfit străbunii noștri?

Acești copiii sărmani sau orfani, cărei Românii aparțin?

denisa-si-ziua-nationala-a-celor-doua-romanii-cea-din-poze-si-cea-ingropata-in-frig-in-foame-si-in-noroaie [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Haideți să DĂRUIM IUBIRE!

Sprijiniți un copil din LISTA de mai jos, oferindu-i o bursă Grăuntele de Iubire!
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nrG6CV5CN8pV4NPFj_3hJpGVhF_QkTwj60Y3kVavCCM/edit#gid=0

 1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare sau un mesaj privat cu CODUL din dreptul copilului, iar noi vă trecem în dreptul celui ales. Fiecare copil are postată o scrisoare pentru dumneavoastră, oamenii buni, harnici și darnici.
 2. De ce ați ales copilul? Ca să-l îmbrăcați și poate să-l hrăniți, desigur. Toate, cu 400 de lei, 80 și ceva de euro, 70 lire, 85 dolari (americani, ceva mai mulți canadieni), cu precizarea „DĂRUIM IUBIRE”.
 3. Adevărul este, dragii mei, că noi am comandat tot ceea ce este necesar pentru o desaga plină cu de toate – ghete INIMO de cea mai bună calitate, produse la noi în țară, hăinuțe (geacă groasă, blug/pantaloni de trening, bluză, fes, șosete și lenjerie de corp), trusă de frumusețe (șampon, săpun, periuță și pastă de dinți, detergent) și, desigur, adăugăm și trăistuța cu merinde.
 4. Dragii mei, în premieră anul acesta, donatorul are posibilitatea de a prelua desaga plină cu de toate de la Depozitul Faptelor Bune și să o ofere personal copilașului ales. Pe lângă desaga noastră, nu ne supărăm, ba chiar vă încurajăm să veniți și dumneavoastră cu daruri după posibilitatea fiecăruia.
 5. Pentru că tot vorbim de o premieră, din acest moment, dumneavoastră aveți posibilitatea de a sprijini copilașul ales în toate cele trei mari campanii (GRĂUNTELE DE IUBIRE, GRĂUNTELE DE LUMINĂ, GRĂUNTELE DE MUȘTAR), adică pentru un an întreg. De aceea, venim către dumneavoastră, oferindu-vă posibilitatea de a dona, în rate lunare. La un simplu calcul matematic, costul ar fi de fix 100 de lei. Aveți posibilitatea, așadar, de a vă face rate către rai.
  Variante de susținere a proiectului:
  CONT BCR:
  Asociația ,,Glasul Vieții”
  COD SWIFT: RNCBROBU
  RO41RNCB0178156773130001 (LEI)
  RO14RNCB0178156773130002 (EUR)
  RO84RNCB0178156773130003 (USD)
  Merge foarte simplu și cu aplicația GEORGE
  CONT BANCA TRANSILVANIA:
  Asociația ,,Glasul Vieții”
  COD SWIFT: BTRLRO 22
  RO64BTRLRONCRT00W8759401 (LEI)
  RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EUR)
  RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
  RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)
  Acum avem și BT PAY- 0744798610

Există subconturi în toate valutele.
PayPal: pr.dandamaschin@yahoo.com
Western Union sau MoneyGram – vă rog, cereți detalii
Revolut:
Vintu Andrei – 0757333711
IBAN Lei – RO05BREL0005529173560100
IBAN EUR – LT463250061136956414
BIC: REVOLT21
Prin poștă la adresa: Biserica Maternității „Cuza-Vodă”, str. Cuza-Vodă, nr. 34, Iași, Dănuț Damaschin – 0744.798.610
Direct la cutia milei din Biserica Maternității “Cuza-Vodă”

Descarcă aplicația noastră

acasa [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu