Biserica Sfântul „Arhidiacon Ștefan” din Țicău, mai nou, Biserica mamelor înlăcrimate și a copiilor sărmani are nevoie de noi!

Dragilor, pe colina Țicăului, ceva mai în jos de Bojdeuca lui Creangă se găsește o biserică închinată Sfântului Arhidiacon Ștefan.

De-a lungul celor 200 de ani de prezență a lui Dumnezeu, această Biserică a fost cercetată mai întâi de refugiații din Balcani din calea turcilor, iar mai apoi de oameni sărmani care s-au stabilit la marginea orașului, acolo unde își puteau încropi un adăpost.

biserica-sfantul-arhidiacon-stefan-din-ticau-mai-nou-biserica-mamelor-inlacrimate-si-a-copiilor-sarmani-are-nevoie-de-noi  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Cu toate adaosurile și reparațiile repetate, determinate de așezarea locașului într-o zonă cu multe izvoare și teren alunecos, dar și de materialele de slabă calitate oferite de populația săracă din zonă, în ciuda eforturilor mai multor preoților slujitori din secolul XX, Biserica a ajuns într-un stadiu avansat de degradare.

biserica-sfantul-arhidiacon-stefan-din-ticau-mai-nou-biserica-mamelor-inlacrimate-si-a-copiilor-sarmani-are-nevoie-de-noi  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

A rânduit bunul Dumnezeu, prin încredințarea Părintelui Mitropolit Teofan să ne unim destinele și de acest lăcaș, pentru a pune aici bazele unui centru socio-misionar, dedicat copiilor orfani ori sărmani și mamelor înlăcrimate, mai ales că în cei 2 ani de pandemie tare greu le-au fost celor ce aveau nevoie de ajutor, dar și celor ce voiau să ajute într-o bisericuță atât de mică cum e cea a Maternității Cuza Vodă.

Cu jertfa unor oameni cu suflet mare, în doar un an, Biserica a fost rezidită din temelii și s-au amenajat mai multe spații necesare activității social-filantropice.

În momentul de față, această casă a lui Dumnezeu, așteaptă sfințirea propusă pe data de 15 octombrie, dar și îmbrăcarea în veșminte noi cu pictură și toate odăjdiile necesare.

Cum sunt mulți oameni care ar dori să fie ctitori într-o asemenea etapă, am bucuria să vă invit să deveniți părtași la încununarea locașului de închinare cu cele mai frumoase daruri.

Pentru informații, vă stau cu drag la dispoziție și dacă nu aveți telefonul meu, îl aflați aici 0744 798 610.

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu