„Când voi ajunge în spital, îmi doresc să arăt și pacienților mei toată dragostea pe care și eu am primit-o.”

Una dintre bursierele noastre dragi este Monica, o studentă excepțională a Facultății de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. A ajuns la noi când era prin clasa a 10-a. Îmi amintesc și acum cum a pășit cu gentuța cu câteva lucrușoare, pe holul Centrului de Excelență „Damian și Cosma”, dar încărcate cu multe vise, aspirații și idealuri.

Încă de când am remarcat-o în sătucul ei sărăcăcios, Monica mi-a mărturisit că își dorește să ajute oamenii și să slujească celor aflați în suferință, bolnavi pe paturile spitalelor.

Am primit-o cu brațele deschise în mijlocul nostru, iar ce a urmat nu a fost un drum deloc ușor, întrucât aceasta acumulase decalaje destul de mari, unele dintre ele provenite din faptul că în

comunitatea săracă din care provenea, calitatea actului educațional nu era tocmai la cele mai înalte standarde, iar visul de a ajunge intre bolnavi părea irealizabil.

Am sprijinit-o cu tot ce a fost nevoie, cu multe ore de meditații, iar după un semestru de multă muncă și stăruință, a ajuns să se numere printre cei mai buni elevi ai clasei și ai școlii.

Acum, după ceva ani, rezultatele au dat roade, iar munca a fost încununată cu succes, astfel încât Dumnezeu a rânduit ca Monica noastră dragă, să urmeze cursurile Facultății de Medicină, specializarea Asistent Medical Generalist.

Slavă lui Dumnezeu, în câțiva anișori o vom vedea acolo unde și-a dorit dintotdeauna să fie: printre oamenii aflați în cele mai cumplite suferințe, dăruind sănătate și alinare, cum ea însuși o mărturisește: „Când voi ajunge în spital, îmi doresc să arăt și pacienților mei toată dragostea pe care și eu am primit-o.”

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu