Grăuntele de Lumină, Episodul nr. 24 -Mama Ramona

În câteva zile se va împlini un an de când Ramona, o mamă tare dragă nouă, mamă a 4 copilași dintr-unul din satele Moldovei, a luat o hotărâre care avea să le schimbe viața.

Până atunci, o avem în evidențele noastre și o ajutam să-și crească copilașii, cum știam noi mai bine, de la peste 100 de kilometri distanță. Știam despre ea că e o mamă iubitoare, care se descurcă cu greu la provocările enorm de mari cu care se confruntă o mamă singură, mamă victimă a violenței domestice și a indiferenței autorităților.

Ne contactase disperată, căci în niciun chip nu mai poate face față cheltuielilor imense de acasă și nimeni, absolut nimeni nu o putea ajuta, nici măcar cu puținul de alimente de care aveau nevoie pentru a supraviețui.

Era în perioada Paștilor, și ea, sărăcuța, nu știa ce va putea să le pună pe masă celor mici, darămite să mai poată spera că vor ține piept cheltuielilor de tot soiul, într-o căsuță care nu era a lor. Își dorea enorm ca, oricât de multe sacrificii ar fi fost nevoită să facă, să-și vadă copilașii mergând la școală, fără lipsuri prea mari care să le marcheze viitorul.

Nu am stat prea mult prea gânduri și am răspuns ”prezent” strigătului de ajutor al unei mame singure. Două, trei zile mai târziu, i-am pășit pragul căsuței încărcați cu tot ce-i mai bun și frumos pentru cei mici. Printre lacrimile de fericire, deloc puține, Ramona ne-a întrebat dacă există vreo speranță pentru copilașii ei.

„Ramona, are grijă Dumnezeu de micuții tăi.”, i-am spus, fără să am vreun plan exact al lucrurilor ce vor urma, dar încredințat că dragostea lui Hristos va lucra mai departe.

Prin dragostea lucrătoare și mâna darnică a sute de oameni tare buni, un an mai târziu, putem spune că soarele a răsărit pe strada Ramonei. Curând, se împlinește un an de când, aproape de Iași, trăiesc în armonie și cresc în cele mai bune condiții cei 4 micuți ai mămicii noastre. Aici, la câțiva kilometri de școli de prestigiu, într-o căsuță cu toate condițiile, echipată așa cum trebuie, aceștia au acum speranță și dorință de a merge mai departe în viață.

Ne bucurăm să știm că, astăzi, cu toții vor avea un viitor mai bun. În doar 2 zile, în jurul mesei, încărcate cu toate cele pentru Sfintele Paști, cu toții vor spune ”Hristos a Înviat!”.

Pe listele Grăuntelui de Lumină, încă 2249 de copii , așteaptă o binecuvântare de Sfintele Paști. Cum vom răspunde unui ”Hristos a înviat”, din sufletele a 2249 de copii sărmani?

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu