Grăuntele de Lumină, episodul nr. 22

Ludmila – o mamă în brațele Maicii Domnului!

V-ați întrebat vreo dată cum este să pregătești pentru școală vreo 8 copilași?

Chiar ieri am trecut pragul casei Ludmilei, noi căutând un adăpost în căsuța celor 8 grăuncioare de lumină ce căutau speranță în portbagajul încărcat cu bunătăți mai de tot felul.

Sunt ceva ani de când Ludmila a devenit un simbol al mamei creștine. Cu un tată prea puțin prezent în viața copiilor săi, încercată de greutăți mai de tot felul, aceasta a dus mai mereu o luptă ilegală cu foamea, frigul și indiferența celorlalți. Ce o face pe Ludmila noastră să meargă mai departe este un lucru pe care ni-l împărtășește mai tot timpul și anume: dragostea pentru copilași și încrederea că într-o bună zi, aceștia o vor face o mamă împlinită.

Imaginați-vă doar ce înseamnă să pui pe masă mâncare pentru atâtea guri, ori ce înseamnă să pregătești pentru școală 4-5 copilași, fiecare cu nevoile și dorințele sale. Când am întrebat-o cam câte ore doarme pe noapte, aceasta ne-a răspuns că dintre cele 8 ore recomandate, pline ar fi cam două, restul transformându-se în ultimii ani într-o rugăciune la căpătâiul suflețelele lor mult iubite.

Cu multă dragoste, aceasta se luptă să ofere ceva condiții, preocupându-se să-și știe împlinită misiunea de mamă. Singurică a învățat să treacă peste ce-i greu, chiar dacă uneori greul a fost cât un munte.

„Părinte, oare parchetul acesta e potrivit pentru camera copiilor?” „Părinte, vreau să dau cu var în camera celor mici!” „Părinte, cum să pun plasă de gard?”

Acestea ar fi o parte dintre întrebările cu care mama Ludmila ne vizitează și, zic eu, Maica Domnului a învățat-o să fie și meseriaș în construcții, să fie și bucătăreasă, să fie și mâna care mângâie, căci nu văd cum ar putea face față la atâtea provocări.

Ce m-a mișcat ieri la despărțire de această familie a fost răspunsul pe care singură și l-a dat. Cu multă dragoste, aceasta s-a întrebat cum vom putea să îmbrăcăm de Paște atâția și atâția copilași sărmani. Cu Maica Domnului, părinte…

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu