Grăuntele de Lumină, Episodul nr. 19

La finalul lunii ianuarie, Vasilică, frățiorul cel mic al celor 5 copilași din familia Costandache ne-a chemat să-i cântăm „La mulți ani”. A fost prima lui zi de naștere fără mami pe care o iubea cu toată ființa sa. ????

Petronela s-a mutat la cer fulgerător, răpusă de o suferință cardiacă, ce nu i-a dat nicio șansă. Cu toate că au luptat îndelung să o salveze, personalul medical de pe ambulanță s-a dovedit a fi neputincios, stopul cardio-respirator dovedindu-se a fi unul neresuscitabil, astfel că a trecut la Domnul fără a mai ajunge la spital.

Cei mici vor purta mereu în suflet amintirea luminoasă a ei, o mamă eroină, care nu doar că le-a dat viață, dar zi și noapte a fost lângă ei și s-a jertfit pentru a crește oameni mari.

De câțiva ani încoace, frățiorii lui Vasilică erau încredințați că tati și el mutat la ceruri, mult prea devreme se ruga pentru ei la Doamne – Doamne, și se îngrijea ca niciun lucru, oricât de mic să nu le lipsească. Toate rugăciunile au fost ascultate, întrucât alături de oameni tare dragi, am reușit să le asigurăm cam toate cele de folos, fie că facem referire la alimentele atât de necesare, hăinuțe și încălțări pentru școală și chiar o căsuță în care aceștia să poată trăi o copilărie ceva mai frumoasă.

Vestea că mama nu mai este ne-a lovit pe neașteptate, atât pe noi, căci speram ca Dumnezeu să îngăduie ca ea să fie cât mai mult timp alături de cei mici, dar mai ales pentru ei, care ar fi avut nevoie mai mult ca oricând de un suflet care să-i aline și să-i protejeze.

Cum să alini 5 suflete atât de fragile?! Cum poți să-i aduci lui Vasilică de ziua sa, un strop de fericire?

Ne-am pregătit cum am știut mai bine… În bucătăria Vieții am pus la cale cel mai gustos și dulce tort din câte ar putea să existe, la fabrica de jucării am alcătuit piesă cu piesă cea mai colorată și frumoasă din câte jucării ar putea să existe, ne-am străduit cu toții să facem din această zi una ceva mai altfel decât cele care s-au scurs de la trecerea la Domnul a mamei.

A fost una dintre întâlnirile de suflet, care ne-a amintit că Dumnezeu așază înțelepciunea Sa în cele mai curate inimi. Dincolo de orice cuvânt spus sau șoptit, am înțeles că Vasilică știa mai bine ca oricine că, de Sus, cineva se ruga pentru el. I-am îmbrățișat pe cei mici, i-am îndulcit și le-am arătat toate bunătățile ce le pregătisem pentru ei. La rândul lor, ne-au primit cu toată dragostea în mijlocul lor și cele câteva ore câte am fost la ei, s-au simțit ca un soi de timp al rugăciunii.

În final, cei mici ne-au oferit un dar neașteptat, lângă ei, simțindu-ne, încă o dată, copii.

De ziua lui, Vasilică mi-a spus că, mai mult decât orice, cel mai frumos cadou pe care l-ar putea primi este acela de a nu mai fi singur. Oameni dragi, haideți să-i fim alături, să-l mângâiem și, mai ales, să ne simtă aproape!

Vasilică și frățiorii săi sunt 5 dintre grăuncioarele de lumină care ne așteaptă în căsuța lor. Și pentru ei, ca și pentru cei 10.233 de copii, am pregătit un pachețel cu hăinuțe, articole de igienă și alimente.

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu