Grăuntele de Lumină, Episodul nr. 15

V-ați întrebat vreo dată cum arată o mamă trecută prin patru cezariene?

Vasilica noastră este o mamă care în urmă cu câteva luni a venit speriată, palidă și tremurând din toate încheieturile, cuprinsă de deznădejde, căci primise două vești ce aveau să-i schimbe total viața. Pe de o parte, vestea cea bună că va fi din nou mămică, pe de altă parte, vestea că viața ei va fi într-un mare pericol dacă va alege să ofere o șansă la viață.

Ei… și de aici a început o întreagă luptă…

După părerea medicilor, rezolvarea problemei Vasilicăi era doar avortul, singura metodă prin care „răul” putea fi înlăturat. Din acel moment, Vasilica nu doar că ne-a devenit prietenă, dar a devenit parte din marea noastră familie.

Am călăuzit-o pe Vasilica și am purtat-o pe la zeci de controale, am căutat cei mai pricepuți medici. Am călăuzit-o pe Vasilica și am purtat-o pe la zeci de controale, am căutat cei mai pricepuți medici, cum știm noi mai bine, am parcurs mii și mii de kilometri, și ne-am asigurat că pruncul va veni pe lume.

Trebuie să vă mărturisesc și marile frici pe care le-am trăit, alături de medici, mai ales atunci când venea vreun telefon de la Vasilica, căci aflându-se la a patra cezariană, riscurile erau uriașe. Ne-am rugat Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor Sfinților și, astfel, Vasilica a născut cu bine, iar pruncul, căruia medicii nu-i dădeau șanse, este astăzi sănătos și fericit, înconjurat de iubirea și dragostea membrilor familiei sale.

Pentru Măriuca, o fetiță tare scumpă de vreo 6 anișori, mămica ei, Vasilica nu este doar o mămică. Încă de dimineață, cu toate că nu o știe prea bine la vârsta ei, îi aude pașii în căsuța cu două camere și din glasul ei înțelege că mămica ei e mai rapidă decât răsăritul soarelui.

Vasilica noastră se trezește tare de dimineață, pentru că în căsuța ei ???????????????????? ????????????????????????????̦???? așteaptă să primească micul dejun, de multe ori cam sărac, ce-i drept; așteaptă să fie îmbrăcați, unii dintre ei pentru școală; așteaptă un cuvânt bun și o încurajare pentru rezultate cât mai bune la învățătură.

Cum încă nu a început școala, Măriuca se trezește ceva mai târziu, dar asta nu înseamnă că este timp și de lenevit… Cum cămăruța lor mică se transformă într-un fel de stup, în care fiecare are câte o activitate și Măriuca noastră intră rapid în ritmul zilei, urmându-i pe frățiorii cu ceva mai multă energie.

Masa-i repede gata și Vasilica noastră rămâne cu multă treabă, fie că ne referim la a avea grijă de mezinul familiei, care are doar câteva luni, fie că ne referim la a asigura hrana, ori a pregăti hăinuțe curate pentru zilele ce vor urma.

La patru copii, hăinuțele se duc destul de repede și, de aceea, programul de spălat este unul cam de fiecare zi. Da, când ai acces la apă curentă și la energie, e foarte ușor să speli zeci de kilograme de haine, fără a-ți răni mâinile ori a pierde timp. Dar ce te faci când ai acces la doar 6 găleți de apă pe zi și din acestea ești nevoit să asiguri toate cele de lângă casă?!

Numai Vasilica știe cum le organizează pe toate pentru a se încadra și a mai stăvili puțin din nevoile gospodăriei. După cam 4 ore, copilașii se vor întoarce de la școală și atât are la dispoziție mămica noastră pentru a le face pe toate. Parcă desprinsă dintr-o poveste cu super-eroi, printr-o supraputere pe care doar ea o are, aceasta îi primește zâmbitoare înapoi acasă, mai întâi pe Măriuca, apoi pe frățiorii ei. La grădiniță a fost o zi minunată, astfel că cea mică îi povestește mamei toate cele și cuminte, așteaptă prânzul.

După un somn binemeritat, Matei și Remus dau startul unei sesiuni de hârjoneală la care nu ai cum să rămâi indiferent și uite așa, dragilor, Vasilica pare că le face pe toate și că e acolo pentru nevoile deloc mici ale micuților ei. Adevărul este că Dumnezeu este cel care îi dă putere și îi alină suferințele.
Cu toate că și-ar dori să facă mai mult, tot ceea ce reușește soțul ei e să asigure un venit minim din care sa trăiască 6 suflete, din munca grea la câmp ori taiat lemne, neavând transpot pentru un loc mai bine platit la oraș.

Cum știm că Vasilica este o mamă vrednică nu am stat prea mult pe gânduri când ne-a cerut ajutorul. Cei 4 copilași sunt dincolo de a fi 4 poziții dintr-o listă de 10.233. Sunt 4 suflete care așteaptă de Sfintele Paști alimente, încălțări noi, hăinuțe de calitate.

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu