Grăuntele de Lumină – Episodul nr. 12

Doamne ajută, dragii mei. Am intrat în cea de a treia săptămână a Postului Mare, cea în care Hristos, Păstorul cel Bun, ne îndeamnă să luăm crucea (mai mare sau mai mică pentru fiecare) și să urmăm pe drumul cel greu al mântuirii.

Suntem, așadar, cu o săptămână mai aproape de Sfintele Paști. La Depozitul Faptelor Bune încep să sosească deja alimente, produse de igienă, încălțăminte și hăinuțe pentru copilașii noștri sărmani.

Atâta doar pentru a-i știi fericiți și pe cei 9000 de copilași care încă așteaptă va trebui să facem mari eforturi și mă tem că fără ajutorul dumneavoastră nu-i vom putea ferici pe toți.

Chiar astăzi am făcut o scurtă oprire în căsuța în care ne așteptau cei 5 copilași ai Elenei, copilași tare frumoși pe care îi avem în grijă de cam doi anișori. Din brațele mamei, Ioana, fetița de 6 anișori a acesteia, ne povestește despre cum a obținut prima ei medalie la un concurs de logică, la care a participat acum o lună de zile.

Știam că toții că e tare deșteaptă, încă de la primele întâlniri, când pe lângă drăgălășenia cu care ne primea, micuța ne oferea lecții de matematică dintre cele mai interesante. Acum că această inteligență este și apreciată, nu poate fi decât un semn că acest copil are un potențial uriaș, dar pentru a-l demonstra, Ioana are nevoie de toată susținerea pentru ceva ani de acum încolo.

Nu este încă decisă cu privire la ceea ce ar dori să facă, atunci când va crește mare, însă credem noi că orice își va alege, o va face cu tot dragul și va fi, dacă nu cea mai bună, măcar printre cei mai buni.

Lângă ea, Teodora, ceva mai micuță, dar tot cu un potențial uriaș ne povestește că îi place tare mult să se joace cu frățiorii mai mici și să o ajute pe mami la treburile gospodăriei, deloc puține.

Numai Elena știe cam câte kilograme de rufe se adună la finalul unei săptămâni de la toți cei 5 copilași, dar și câtă muncă este doar dacă e să ne referim la gătitul unei mese. Unde mai pui că Elena este cam singurică, tatăl celor 5 copilași fiind mai mereu preocupat în a asigura un bănuț din care aceștia să se poată întreține.

Căsuța în care și-au găsit adăpost devine pe măsură ce acești copilași cresc tot mai neîncăpătoare, astfel că, deși nu ne-au spus-o, știm că părinții își doresc o căsuță ceva mai mare și cu condiții ceva mai bune în care cei mici să poată trăi o copilărie ceva mai frumoasă.

Cu ocazia acestei întâlniri, le-am dăruit celor 5 micuți daruri (cum ne este obiceiul, alimente, elemente de igienă și câte ceva pentru a le mai domoli din atâtea lipsuri), dar și o promisiune: de Sfintele Paști vor avea o masă îmbelșugată!

…Și nu doar atât, pentru ei, la depozit vom pregăti ????????̆????????????????̦????, ????̂????????????̆????????̦????̆???????? noi și cam tot ce le mai trebuie.

Dragii mei, haideți să le aducem acestor 5 bulgărași de lumină speranța că indiferent de greutăți, binele învinge!

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu