Grăuntele de Lumină – Episodul nr. 10

De ziua mamei, Ioana, un îngeraș de doi anișori i-a dăruit Elenei cel mai frumos dar. În una din vizitele pe tern, părintele Antonie, responsabilul de evaluarea la domiciliu și de asigurarea celor necesare pentru cei mici, i-a oferit Roxanei, surioara de 10 anișori a Ioanei o cărticică de rugăciuni la capătul căruia pe o foiță de hârtie erau niște versuri cu care mai toți am crescut. Această întâmplare a fost acum cam trei luni, astfel că noi am cam uitat de darul simbolic pe care l-am oferit micuților.

Zilele trecute, părintele Antonie a ajuns încă o dată în căsuța celor 7 îngerași, iar Andra și Ioana l-au tras de mânuță, spunându-i astfel: „Părinte, am învățat cântecelul pentru mama! Vreți să-l auziți?”

Dragilor, mare ne-a fost bucuria când glasurile celor mici au murmurat versurile „E ziua ta, mămico/în dar ți-am adus inima”.

Astfel au așteptat ziua mamei copilașii familiei Carp, 7 grăuncioare luminoase de iubire pentru care ne luptăm de cam doi ani.

La acel moment am descoperit într-unul din sătucile Moldovei o mamă împovorată de griji, care făcea cu greu față atâtor nevoi. Elena se află într-o situație de-a dreptul disperată… din venitul aproape inexistent trebuind să asigure pamperși, lapte praf pentru cei mai mici, încălțări, hăinuțe, și pentru cei mai mari întrucât la școală nu puteau merge desculți, și dacă mai rămânea vreun bănuț ar mai fi fost de procurat alimente cât să umple cu ceva golul din burticile atâtor copii.

Din primele clipe ne-am dat seama că Elena era o mamă eroină care se lupta cu toată ființa ei pentru a oferi micuților o viață cât de cât mai bunicică. Printre lacrimi ne-a povestit situația de acasă imporând ajutor. În fața dramei prin care trecea această mamă, am știut că Dumnezeu va rândui după cum doar El știe toate cele de folos, astfel încât copilașii să poată fi din nou fericiți.

„Elena, nu mai plânge, Dumnezeu te iubește și chiar dacă ar fi să mutăm munții din loc o vom face pentru micuții tăi!”

De atunci această familie s-a dovedit a fi una dintre cele mai binecuvântate de Dumnezeu. Munții nu i-am mutat din loc, dar am simțit cum a lucrat dragostea atâtor oameni buni care ne-au sprijinit încă din primele momente în împlinirea necesităților acestei familii. La venitul modest al tatălui am adăugat dărnicia dumneavoastră, dragilor, și au rezultat lunar alimente de bază, hăinuțe și încălțări noi și de bună calitate pentru cei mici, electrocasnice (vă dați seama… la 7 copiii o mașină de spălat nu are o viață mai bună), dar cel mai important grăuntele de dărnicie s-a transformat într-o căsuță în care cei mici să poată ajunge oameni mari!

În noul „acasă”, Andra și frățiorii ei fac eforturi pentru a fi printre cei mai buni din clasă, aceștia știind mai bine ca oricine că singura șansă și cea mai de preț recunoștință pentru eforturile mamei este educația.

PS! Îl mai știți pe Ionuț, cel iubitor de tehnologie, care mă ruga într-un clip acum câteva luni să-i ofer un laptop? Cu siguranță nu ați uitat reacția lui când i-am propus, în schimb, un teanc mare de cărți.

Dragii mei, dincolo de aprecieri și inimioare, 10.233 de copii sărmani ne îndeamnă să facem o faptă bună.

DĂRUIM LUMINĂ?

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu