GRĂUNTELE DE LUMINĂ 2023 – EPISODUL 4

„Mamă, mamă, vino repede, arde casa!”

La auzul acestei vești, Claudia, mama a 8 copii a încercat să ajungă cât mai repede la copilașii care o așteptau în ceea ce fusese până atunci locul copilăriei lor.

În acea dimineață a lunii august, era plecată la Iași de unde din puținul agonisit prin multă muncă nădăjduia să cumpere câte ceva pentru a potoli foamea celor 8 micuți. Și-ar fi putut să le poată asigura mai mult, cu atâția copii de școală, nevoile nu sunt deloc puține. Au nevoie de papucei buni, de calitate, hăinuțe potrivite, rechizite, pachețel de școală, uneori de un bănuț al lor. Din păcate, însă, aceste nevoi nu sunt nici pe departe împlinite din bănuțul câștigat cu greu din munca cu ziua.

Atunci când a ajuns acasă, Claudia și-a găsit puii, salvați din casa în flăcări de către fratele mai mare. Slavă lui Dumnezeu, acum erau cu toții în siguranță, însă, din agoniseala de o viață nu mai rămăsese decât scrum.

Nu a durat mult și vestea a ajuns în bisericuța maternității „Cuza Vodă”. Îi cunoșteam bine familia și știam că mama noastră este o mamă dintre cele mai vrednice, astfel că nu am putut să nu-i sărim în ajutor.

Cum să lași atâtea suflete să doarmă sub cerul liber fără vreo haină care să-i îmbrace, ori fără vreo pătură să-i învelească, unde mai pui că cei mici aveau încă de pe atunci visuri dintre cele mai mari: Măriuca, o mogâldeață de doar 3 ani, energică și tare frumușică visa ca în căsuța lor să deschidă un „dispensar” prin care cei mici să se facă bine, după cum văzuse la doamna doctor din sat.

Deși ceva mai mare David își dorea să ajungă la academie de unde să devină măcar general. Cum să treci cu vederea peste visuri atât de mari?

Am făcut apel la toate sufletele bune, la toți oamenii care ar fi putut ajuta pe facebook, pe instagram, în presă. Îmi doream ca această nenorocire să fie un prilej de înnoire în viața acestei familii care merită pe deplin, și astăzi, orice ajutor. Și iată că ajutorul nu a întârziat să apară.

Timp de 4 luni, atât cât au locuit într-un fost spațiu comercial care le-au servit drept adăpost, părinții lui Alexandru și celor 7 frățiori ai săi s-au străduit cum au știut mai bine să dea o mână de ajutor la construcția unui cămin nou, să aibă grijă de cei mici, astfel că timpul în care s-a petrecut minunea a trecut cât ai clipi.

De Sfântul Nicolae din papuceii cu migală lustruiți ai celor 8 copii a răsărit… ???? ????????????????̆!

Astăzi cei mici trăiesc o copilărie cum nici nu au îndrăznit să viseze, o copilărie cu mai puține griji, la finalul căreia societatea se va îmbogăți cu 8 oameni de toată nădejdea.

Până atunci, însă, și ei ca toți cei 10.233 de copilași așteaptă de Sfintele Paști un GRĂUNTE DE LUMINĂ: încălțări noi, hăinuțe noi, pachet de igienă și pachet alimentar.

Dăruim lumină?????

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu