1… Și! GRĂUNTELE DE LUMINĂ!


Dragilor, în această noapte intrăm în Sfântul și Marele Post al Paștelui.
Trei săptămâni de pregătire au fost rânduite de Dumnezeu prin Sfinții Bisericii, pentru această perioadă de examinare trupească și sufletească de 49 de zile, atât de necesară pentru întâlnirea în mod real cu Domnul Hristos Iisus, Cel din morți Înviat.
Nu poți posti cu adevărat decât dacă ești smerit asemeni vameșului din pilda Duminicii Vameșului și a Fariseului!
Nu poți posti și nici un post nu-ți va fi de folos dacă nu te vei întoarce la Dumnezeu mărturisindu-ți păcatele, pocăindu-te în Taina Spovedaniei, așa cum își vine în fire și va proceda fiul cel risipitor din pilda Duminicii Întoarcerii Fiului Curvar (am folosit termenul găsit într-o Evanghelie veche de pe la 1900)!
Nu poți posti si degeaba postești, dacă nu devii iubitorul sărmanilor și binefăcătorul lor, așa cum suntem avertizați de Domnul în Duminica Judecății Înfricoșătoare!
Trebuie să postim pentru că:

 1. Indiferent ce s-ar spune despre post, nu te vei putea bucura vreodată de Învierea Domnului dacă nu vei posti cu adevarat.
 2. Dumnezeu a rânduit postul încă din Rai, lui Adam și Evei, poruncindu-le să nu mănânce din Pomul Cunoștinței binelui și răului.
 3. Toți Drepții Vechiului Testament precum și toți Sfinții Noului Testament au postit, fără deosebire.
 4. Domnul Iisus Hristos ne spune să postim în așa fel încât, cu discreție și bunătate, să primim de la El răsplată, iar nu de la oameni (ca atunci când ne mândrim cu postirea). Tot El ne învață să biruim ispitele cu post și rugăciune.
 5. Dacă El a ținut 40 zile postul cel negru, după care, în pustiu, la izgonit pe diavol, cum vrem noi să devenim mai buni, mai credincioși și mai iubitori, fără post?
  Pentru a lămuri orice nedumerire cu privire la postul sufletesc, de care se uită cel mai adesea, ni se reamintește astăzi că dragostea față de aproapele trebuie să se manifeste până într-acolo încât să iertăm pe toți răufăcătorii noștri și să cerem iertare tuturor celor cărora le-am greșit.
  Cât despre milostenie, făcută spre a fi văzută de Dumnezeu, ea ne va păzi, pe de o parte, de pierderea inevitabilă a averilor noastre, prin răpirea de către alții ori înstrăinarea către urmașii noștri, iar pe de altă parte, de deprecierea și distrugerea ei în timp (molie și rugină).
  Oricât de superficială ar părea această afirmație, trebuie înțeles faptul că numai scăpând de povara averii te poți bucura cu adevărat de ea, fericirea desăvârșită venind doar de la Averea cea Cerească. De mâine, dragilor, haideți să ne îmbogățim în Cer, având drept model cele 49 de povești adevărate cu mame și copii sărmani, din cele 10000 și ceva de GRĂUNȚE DE LUMINĂ.
  În curând… DĂRUIM LUMINĂ!
  PS. Daria, mezina familiei Veronicăi și a voluntarilor de la „FLOAREA VIEȚII”, a venit astăzi să ne ajute să oferim FLORICELE PENTRU SCUTECELE și a fost, de departe, cea mai vrednică voluntară.
  În curând vă spunem și povestea ei.
  Să vă binecuvânteze Domnul Iisus Hristos cu un post cu sfânt folos!

Descarcă aplicația noastră

acasa [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

2 comentarii la „1… Și! GRĂUNTELE DE LUMINĂ!”

  • Doamne ajută și vă mulțumesc din suflet pentru darul și sprijinul oferit. Copilașul ales de dvs. avea deja un donator, așa că am notat în ordinea în care urmează în listă GLV 5888 CODRUȚA. Măicuța Domnului să vă răsplătească toată dragostea și să vă binecuvânteze!

Adaugă un comentariu