Mame și copii cu venituri mici din Iași vor beneficia de tratament şi analize gratuite cu ajutorul preotului Damaschin

Mamele fără venituri și copiii lor vor beneficia de tratament și analize gratuite, într-un spital din Iași, amenajat și dotat prin asociația Părintelui Dan Damaschin.

Este o investiție uriașă, de aproximativ 2,6 milioane de euro, sumă strânsă din donații. Tot printr-o donație a fost obținută și clădirea, care va fi renovată. Mulți copii rămân orfani după ce mamele mor din cauza unor boli grave, descoperite prea târziu.
Așa cum a fost Veronica, o femeie de 35 de ani, cu cinci copii. Centrul de tratament va purta numele ei.

Lucrările pentru amenajarea centrului medico-social Veronica, ridicat de Asociația „Glasul Vieții”, încep luni. Timp de un an, preotul Dan Damaschin a făcut demersuri pentru a schimba destinaţia clădirii primite ca donaţie din hotel, în spital. Aici se vor putea trata mamele fără asigurări medicale, în lipsa unor venituri, dar și cei mici. Precum Sonia și cei șapte copii ai săi.

Sonia: ”Nu sunt asigurată. Am mers la noi la dispensar, am cerut ajutorul asistentei și mi-a spus că este ora 12 și nu se mai uită la copii că trebuie programare. ”

Veronica are șapte copii. Nici ea nu are loc de muncă, pentru că trebuie să stea acasă, să-i îngrijească.

Veronica: ”Dacă mi se întâmplă ceva mie sau se întâmplă copiilor mei, sigur am nevoie de ajutorul medicilor și atunci dacă merg la spital sigur trebuie să plătesc.”

În prezent, preotul Dan Damaschin are grijă, prin asociația pe care a fondat-o, de mai bine de 3.000 de mame nevoiașe și de cei 10.000 de copii ai lor.

În clădirea cu patru etaje vor funcționa laboratoare medicale și 24 de cabinete, pentru toate specialitățile, o farmacie, dar și compartiment de imagistică, dotat cu aparat de radiologie, RMN și computer tomograf de ultimă generație.

Printre medicii care vor lucra aici se află și un tânăr rezident, absolvent al Universităţii de Medicină din Iași.

Dragoș Bălănici, medic rezident: ”Îmi pun la dispoziție toată priceperea pentru ca aceste mame și copiii lor să aibă parte de îngrijiri așa cum merită, în primul rând ca oameni, în al doilea rând ca mame. ”

Dan Damaschin, fondator Asociația Glasul Vieții: “În maxim un an, mi-aș dori să putem să avem activitate permanentă. Ca să nu mai vedem oameni care nu au bani și care-și distrug sănătatea sau. Să avem copii cu sechele pentru tot restul vieții.”

Aparatura din spital costă aproximativ două milioane de euro. Încă 600 de mii de euro sunt necesare pentru reamenajarea clădirii.

Potrivit proiectului, după consultații, toți pacienții vor avea acces gratuit și la medicamente. Iar înainte de a pleca acasă, vor primi și o masă caldă în spital.

Sursa: Știrile Pro Tv

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

4 comentarii la „Mame și copii cu venituri mici din Iași vor beneficia de tratament şi analize gratuite cu ajutorul preotului Damaschin”

Adaugă un comentariu