Pe drumul speranței!

Ziua de vineri este, de regulă, zi de bucurie pentru orice suflet ce trudește din greu o săptămână întreagă pentru supraviețuire, și asta pentru că vine celebrul weekend, în care, trebuie să recunoaștem, ne obosim și mai mult cu gospodărirea celor adunate ori cu pregătirea „desfătărilor”, atât de mult așteptate…

Oricum, un pic de odihnă tot apucăm!

Fără odihnă sunt însă mamele noastre, pentru care grijile casei nu-s deloc ușor de purtat.

Nu pot să nu mă întreb cât de mare este nevoia unei familii numeroase, dacă, într-o astfel de zi de sfârșit de Gerar, cu ninsoarea pe urmele ei, mama nu organizează planuri în vederea petrecerii weekend-ului într-un mod cât mai activ și interactiv, ci, mai degrabă, întocmește (încă de la primele ore ale dimineții, dintr-un microbuz care o va aduce la bisericuța noastră de la zeci de kilometri) o listă cu lipsurile care au făcut-o, și o determină, să plece de acasă!

Cu multe dintre ele mai glumesc, spunându-le că acasă îi așteaptă „ieduții” flămânzi, la fel ca-n povestea lui Creangă. Pe ei însă, nu-i va mânca lupul cel rău, dar sigur neajunsurile sunt la fel de fioroase!

Tocmai de aceea, dragilor, nu una, ci TREI SUTE de mame ne-au călcat pragul lăcașului nostru, unde Dumnezeu preschimbă nenorocul unei povești de viață dintre cele mai triste în fericirea că, de aici, mamele pot pleca cu traista plină acasă, la acei „ieduți” ascultători și harnici.

Așadar, trăistoara cu merinde se umple cu alimente, lapte praf, scutecele, hăinuțele și toate cele de trebuință, de te minunezi că mămicile noastre încă nu-s în vreun Campionat Mondial de haltere.

Unde mai pui că, totul se întâmplă mai ceva ca-n mușuroi, căci până-n 12:00, mămicile noastre-s deja în drum spre casă!

Dar, pentru ca totul să se plinească și să meargă ca pe roate, îl chemăm înainte de toate, pe Domnul Hristos în mijlocul nostru, mame, prunci, voluntari și slujitori pe Altarul Vieții, în cadrul Sfintei Liturghii.

Sfântul Ioan cel cu Gură de Aur, sărbătorit astăzi, ne învață cum „Nu săracii au nevoie de bogați, ci bogații au nevoie de săraci pentru a se mântui.”

Prin urmare, la fel astăzi, ca și în celelalte zile, vă îndemn să priviți spre cei mai neajutorați dintre semeni și să veniți în ajutorul acestora, în fiecare după putința sa!

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu