Vă mulțumesc pentru un 2022 minunat, oameni dragi!

Anul 2022 se încheie pentru voluntarii, donatorii și beneficiarii Asociației „Glasul Vieții”, cu o mulțime de proiecte duse la bun sfârșit, dar și cu multe altele în plină desfășurare.

Îndrăznesc în aceste momente de recunoștință și de bilanț pentru fiecare dintre noi să vă prezint pe scurt sinteza misiunii noastre, care fără Mila lui Dumnezeu și fără dragostea dumneavoastră, nu ar fi fost posibilă.

Grăuntele de Iubire, Grăuntele de Lumină și Grăuntele de Muștar reprezintă CEA MAI AMPLĂ lucrare socială din Moldova, din țară și cred că nu greșim dacă spun poate chiar din Europa și din lume, pentru că prin acest proiect am reușit să oferim unui număr de 10.233, de 3 ori pe an, copii proveniți din familii cu foarte mulți frați, copii orfani de unul sau ambii părinți, copii abandonați la bunici sau la rude de părinții plecați în străinătate. Copii care au primit toate cele trebuincioase pentru a deveni fericiți, demni și curați la școală, în comunitate și în biserică.

Lemnul Vieții marchează la noi sfârșitul și începutul fiecărui an în care trebuie să ocrotim de frigul iernii pe cei mai firavi copii și cele mai dezavantajate familii din Moldova.

În momentul de față, peste 300 de familii cu aproape 2.000 de copii sunt ajutate în acest proiect, conștienți fiind de faptul că fără acest efort uriaș făcut de voluntarii și donatorii noștri pentru a aduce căldură, aceste case, acești copii s-ar fi îmbolnăvit și ar fi dobândit sechele pentru tot restul vieții.

Cartierele Vieții de la Găureni, și mai nou de la Popești, se pregătesc să primească în cele 4 imobile de la Găureni, cu 32 de apartamente și cele trei case la Popești, un număr de 280 de suflete, oameni sătuli de batjocură și de marginalizare din partea comunităților și chiar a unor instituții ale statului.

Centrul de Excelență „Damian și Cozma” ne aduce multă bucurie, dar cere și mult sacrificiu. Aici, bursierii noștri, în număr de 110 elevi, studenți la cele mai bune școli din Iași, proveniți din familii greu încercate de sărăcie, care nu ar fi avut nicio șansă de a susține dorința copiilor de a ajunge oameni mari, toți primesc, după socoteala noastră cele trebuincioase pentru școală.

La cele trei internate: Casa „Maicii Domnului”, cu 40 de locuri, Casa „Sfânta Ana” cu 20 de locuri și Casa „Sfântul Daniil Sihastrul” cu 30 de locuri, am adăugat în această toamnă și programul de tip After School „Cuvântul Vieții”, prin care 200 de copii sărmani ori orfani, din cele mai sărace comunități din zona Moldovei, Mădârjac, Popești, Hărpășești ori Crucea primesc prin efortul nostru, în bisericile sau școlile de proveniență, șansa la o nouă viață.

Proiectul „Casa Mamei” a devenit în ultimii ani, partenerul de nădejde al mamelor singure, cu copii de mână sau în pântece, care trăiesc pe stradă ori sunt hăituite de așa numiți soți, concubini și chiar de autorități.

În „Casa Credinței” de la Rediu, în Casa celor 7 mame din Cicoarei, în „Casa Îngerilor” din Holboca și în Casa „Sfântul Ierarh Nicoale” sunt așteptate mereu acele suflete atât de împovorate, pentru care nimeni nu a avut timp sau loc în inima și în preajma lor.

De asemenea, Casa „Sfânta Elena”, în ultimul an, în contextul războiului din Ucraina, și-a deschis porțile și a oferit speranță sutelor de mame și copii refugiați la noi în țară.

Cine nu a auzit sau nu a văzut în spațiul mediatic fericirea copiilor năpăstuiți de soartă, aflați pentru prima dată într-o vacanță la malul mării, în tabăra Marea Vieții?

Efortul nostru a dat anul acesta și mai multe roade, pentru că, în ciudat tuturor piedicilor aproape 1650 au trăit vacanța vieții lor departe de griji, de foame, de sărăcie și necazuri.

Ca și cum n-am fi avut suficient de lucru, criza materială provocată de pandemia de COVID-19 și de războiul din Ucraina ne-a determinat să urcăm pe scenă alături de cele mai cunoscute voci ale României și să adunăm 70.000 de oameni UNIȚI de aceleași valori: familie, copii, maternitate și fapte bune. Astfel, prin INIMO, mii de copii au putut merge la școală.

Prin proiectul Casele Vieții, pe lângă cele 35 locuințe din CARTIERELE VIEȚII, cât și cele 12 locuințe din Casa Îngerilor de la Holboca, anul acesta am reușit prin efortul susținut al voluntarilor și oamenilor de bine, să ducem la bun sfârșit alte 8 Case ale Vieții, asta pentru că nu am putut să spunem nu atunci când mame îndurerate și copii sărmani ne-au bătut la ușa bisericii din cadrul Spitalului „Cuza-Vodă”.

Cea mai bună veste pentru acest sfârșit de an a venit chiar în Ajunul Nașterii Domnului și asta pentru că, după un an și jumătate de întocmit documentație și de așteptări, am ajuns în posesia autorizației de amenajare a Policlinicii Veronica.

Sperăm ca în cel mai scurt timp miile de mame neasigurate și toate familiile fără posibilități materiale de pretutindeni să poată avea acces la cele mai bune servicii în domeniul sănătății și asta cu totul și cu totul gratuit.

În final, iubiții mei, vă mulțumesc din suflet pentru toată dragostea revărsată asupra fraților mai mici ai Domnului nostru Iisus Hristos și anume copiii sărmani, orfani și mamele noastre înlăcrimate.

Mă rog Bunului Dumnezeu să vă binecuvânteze pe fiecare dintre dumneavoastră cu toți cei dragi și pe toți deopotrivă cu sănătate, cu ajutor în toate și cele de folos pentru viață și mântuire, cu ani mulți și fericiți.

În nădejdea că faptele bune și dragostea dumneavoastră față de toți cei în suferință vor rămâne o prioritate și în anul 2023, dragilor, vă îmbrățișez cu toată dragostea și cu recunoștința nemărginită.

Fiți binecuvântați!

Preot Dan Damaschin

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Un comentariu la „Vă mulțumesc pentru un 2022 minunat, oameni dragi!”

  1. Sunt Veronica Vasc din Zalău vă rog să-mi scrieți dacă pot să redirectionez cei 3,5din impozitul pe venit catre spitalul care il construiți în Iasi cu numele sf Veronica. Vă rog să-mi scrieți prin ce modalitate pot să fac acest lucru.Doamne ajută.

    Răspunde

Adaugă un comentariu