Distincție la Seara Valorilor

„Să avem câți mai mulți oameni inimoși, oameni capabili să ia Crucea Domnului Hristos cu iubire și cu inimă mare pentru a face o lume mai bună”…

Am fost invitat la Seara Valorilor, unde mi s-a oferit o distincție pentru organizarea festivalului INIMO vara aceasta la Iași. Am vorbit despre cum s-a născut acest proiect de suflet.

10.000 de copii… 10.000 de copii nedoriți, copii orfani, copii abandonați sau copii uitați. Ei sunt cei care m-au determinat, după mai bine de 30 de ani de la benzile de magnetofon Kashtan, parcă așa se numeau, să reascult muzică, să intru pe YouTube și să văd care or fi cele mai sonore nume ale muzicii din România și să inițiem, să organizăm la Iași festivalul INIMO – festivalul familiei, al vieții și al faptelor bune.

Aseară, la câțiva pași de noi, o mamă eroină, așa cum le numesc eu pe toate cele vreo 2.900 de femei care au acești copii în casele lor, a adus pe lume al 8-lea prunc. Se va numi, bineînțeles, Paraschiv. Tatiana l-a adus pe lume pe Paraschiv pentru că, în urmă cu câțiva ani, a pierdut un prunc și i-a făgăduit Domnului că va face tot ceea ce îi va rândui El în viața sa. Și așa a apărut Paraschiv în viața sa, doar că, înainte de a veni pe lume, tot ea, Tatiana, ne-a cerut sprijinul pentru a-i amenaja casa modestă și au ieșit acolo încă o baie, încă o cameră, tot ce trebuia pentru ca și Paraschiv să aibă un loc lângă frații lui.

Tot aseară, bucuros de aglomerația sărbătorii ieșene, am riscat să întârzii aproape la vecernie pentru că undeva, la vreo 20 și ceva de kilometri de Iași, la Erbiceni, o altă mamă, Gabriela, care a rămas văduvă cu opt copii acum un an de zile, se afla chiar în maternitate, ne-a rugat să o ajutăm să-i reparăm acoperișul pentru că grija ei pentru copii era să nu înghețe prin orificiile foarte „generoase” care au rămas în casa neterminată.

Da, despre Paraschiv și mama lui, Tatiana, despre Gabriela și orfanii ei a fost vorba la INIMO. Dau slavă lui Dumnezeu pentru că am reușit să aducem la Iași acești oameni care să pună umărul la a ne ajuta să facem OAMENI MARI din acești copii și în acest moment nu se cuvine decât să-L rog pe Domnul Iisus Hristos să ne ajute să avem câți mai mulți oameni inimoși, oameni capabili să ia Crucea Domnului Hristos cu iubire și cu inimă mare pentru a face o lume mai bună.

Mulțumesc din suflet, Părinte Mitropolit, pentru binecuvântare, pentru încredere și pentru sprijin!

Mulțumesc echipei Primăriei Iași care a întins un braț de nădejde, în frunte cu domnul primar, la acest proiect și îl rog pe Domnul să vă binecuvânteze!

În afară de INIMO, mai sunt o mulțime de proiecte în desfășurare. Vă rog să le susțineți pentru a le duce la bun sfârșit.

Cum puteți ajuta:

Alegeți un copil din LISTĂ și susțineți-l!

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu