Căsuța cu acoperiș spart

O mamă care și-a petrecut cu copiii ei destul timp în centrele de primire a victimelor violenței domestice a găsit datorită asociației noastre liniștea necesară pentru a-și îngriji familia. Însă problemele ei nu s-au sfârșit, ci au căpătat o altă formă. Căsuța modestă care încă nu este racordată la electricitate, dar în care și-au găsit pacea Adriana și fiicele sale, are un acoperiș ciuruit, coama desfăcută, pereții îmbibați de apă și un aragaz care scoate fum. Familia care oricum se afla în grija noastră ne-a cerut ajutorul.

Noi am intervenit în viața Adrianei pe când fugea de bătăi și căuta adăpost. Avea patru prunci și niciun loc sigur în care să își ducă traiul. De atunci a trecut multă vreme, doi dintre copii s-au făcut mari, au plecat la casele lor, însă au dat și ei de greu. Adriana a rămas să se îngrijească singură de două fete, una de 12 ani, alta de 16 ani. Și o face cât de bine poate. Însă o casă e greu de întreținut. Tabla de pe acoperiș are mai mult de 15 ani și a început să se găurească, iar ploile, care pot fi considerate o binecuvântare, au devenit motiv de îngrijorare pentru familia fără posibilități materiale. Pe pereți se prelinge apa și totul în jur se degradează în ritm rapid, inclusiv sănătatea fetelor și a mamei. Femeia a încercat să se descurce singură, a desfăcut rigipsul, a cumpărat ciment și a încropit un soi de protecție care s-a dovedit în final costisitoare și de-a dreptul inutilă.

Problema are ramificații mai serioase. Adriana are nevoie mare și de curent electric. Gândiți-vă dacă ați putea locui dumneavoastră fără aparatura ținută în priză, nu doar fără becuri. Și imaginați-vă cum se descurcă în ziua de azi doi copii de vârstă școlară în asemenea condiții. Adriana nu are bani pentru racordarea la electricitate, dar și implementare proiectului este greoaie într-o locuință îmbibată în apă.

Noi încercăm să le întindem o mână tuturor celor trec pragul bisericii noastre cerând sprijin. Însă ne este foarte greu cu atâta sărăcie și cu atâtea nevoi în jur. Tot ce facem, facem datorită oamenilor cu suflete mari care ne susțin. Și nu vrem să refuzăm pe nimeni. Vă rugăm să susțineți și această mamă care se zbate să le ofere un trai decent copiilor săi.

Acum avem un proiect prioritar, GRĂUNTELE DE MUȘTAR, pentru 10.228 de copilași sărmani. Le cumpărăm toate cele necesare ca să îi trimitem la școală. Deși mai sunt doar nouă zile până începe școala, pentru 4.048 dintre ei nu am găsit donatori. Îi ajutăm și pe ei, nu?

MERGEM MAI DEPARTE?

Cum puteți ajuta:

Alegeți un copil din LISTĂ și susțineți-l!

Descarcă aplicația noastră

acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]
acasa  [Dan Damaschin - Glasul Vietii]

Aplicație dezvoltată de firma Bull-Software

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții (CIF: 31539898)
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu