FII BUN DE CRĂCIUN 2019 – GRĂUNTELE DE IUBIRE 2019

FII BUN DE CRĂCIUN 2019 – GRĂUNTELE DE IUBIRE 2019

8 noiembrie.
Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Poposim în casa Gabrielei, una din multele noastre case tricolore, oferită cu toată dragostea familiilor de zece, cu copii de nota zece. Față de acum un an, când locuia cu frățiorii ei pe un șes mlăștinos, acolo unde părinții hărnicuți își încropiseră o casă, sau mai curând un bordei măcinat de igrasie și întuneric, casa e inundată de lumină. Îmi dau seama că cei cinci frățiori ai Gabrielei tocmai s-au întors de la școală și grădiniță, după pofta cu care își împart plăcinta cu mere, rumenită în rolă. Văzându-i, sunt fericit că Dumnezeu ne-a ajutat, dându-le acestor copii șansa la o nouă viață. Desigur, toate acestea, cu mult suflet și multă, multă osteneală din partea dumneavoastră, a donatorilor și a voluntarilor noștri.
Cu gândul la lansarea de astăzi, încerc să-i fur câte un zâmbet:

“Și, ce-ți dorești de Crăciun, Gabriela?”
„Păi… niște ghetuțe de prințesă, o gecuță cu blăniță pentru grădiniță și… o păpușă.”, cu o voce mult prea timidă și cu ochișorii, când la mama, când la sacoșica cu dulciuri și jucării din mâna mea, nelipsită în aceste ocazii.
Încerc să adaug în mintea mea și în dreptul Gabrielei o păpușă, făcând la drept vorbind, un efort deosebit pentru a o înghesui printre celelalte 5000 de Gabriele, Mihaele și Alexandre din lista noastră…

… An de an, amețiți de reduceri și oferte fără număr, împovărăm coșurile de cumpărături cu lucruri pentru fiecare dintre cei dragi, după liste prestabilite, cu mult timp înainte: lista cu rudele, lista cu prieteni de colindat și vizitat, lista de cadouri, lista de bucate, și câte-or mai fi. Mă întreb, oare, va putea găsi loc cineva în lista sa și pentru Gabriela? Pentru hainele, încălțămintea, dulciurile, sau păpușa ei? Gândul mă duce la Bethleem, la ieslea Pruncului Iisus, acolo unde, dacă oamenii au izgonit-o pe Fecioara Maria la marginea lumii, necuvântătoare neprihănite îl primesc pe Domnul Iisus în casa și la masa lor. De fapt, aceasta este cheia adevăratei milostenii, a iubirii față de aproapele, care trebuie să treacă peste bănuțul strecurat prin geamul întredeschis al mașinii, peste sacoșa cu alimente aproape de expirare, dată prin ușa, și ea întredeschisă, sau pachețelul cu două portocale și o ciocolată, drept “lecție de binefacere” pentru copii și liniștire a conștiinței noastre îmbuibată cu de toate.

Îmi dau seama, privind în ochii Gabrielei, că cei 250 de lei, bani agonisiți cu greu de mulți dintre noi, nu reprezintă doar contravaloarea unui pachet generos de Crăciun, negociat îndelung la poarta fabricilor și antecamera directorilor de hipermarket, ci este acel pârleaz care, făcea trecerea, cu ani în urmă, de la vecin la vecin, de la casă la casă, un fel de punte a dragostei și a încrederii între om și om, dar mai ales, între om și Dumnezeu.
De bună seamă, nu vom reuși să aducem, în ziua de Crăciun, după Liturghie, așa cum este frumosul obicei, în casele noastre, un copil sau o familie sărmană la masa noastră, îmbrăcându-i în haine noi și dându-le cinstirea, ca și cum Dumnezeu ar intra sub acoperișul nostru.
Vă oferim însă, pe această cale, în forma pe care de ani de zile o tot perfecționăm, ocazia de a-L primi pe Pruncul Iisus, și prin El, pe Gabriela, în suflet.

CUM VĂ PUTEȚI IMPLICA ÎN ACEASTĂ CAMPANIE?
1. Alegeți un copil din listă, recomandăm în ordine sau la întâmplare, lăsând un comentariu la postare cu CODUL din dreptul copilului sau ne dați un mesaj privat (precizând același cod) , iar noi vă trecem in dreptul copilului ales.

2. De ce ati ales copilul? Ca să-l imbracati și poate să-l hrăniți, desigur. Pentru asta, reduceți bugetul vacanțelor care au mai rămas, sau cele pe care le plănuiți pentru anul viitor și sigur veți economisi ușor și veți putea trimite către noi, în cont sau prin porumbei voiajori 236 lei (ca asa e tradiția), 50 Euro, 45 lire sau 55 dolari, cu precizarea “pentru GRAUNTELE DE IUBIRE”.
Noi, fuguța la fabricuța cea adevărată și venim cu desaga plină cu de toate – trening, ghete, geacă, produse de igienă și de curățenie și dulciuri.

Aici găsiți lista cu copilașii pe care îi puteți sprijini, achitând contravaloarea acestui fel de pachet:
Lista 1 – Pachet plătit de donator
https://docs.google.com/…/1RwdQTMudn2oVpo9Okal-0XU4Rl…/edit…

Dacă vreți neapărat să faceți dumneavoastră cumparăturile, noi nu ne supărăm. Alegeți pentru acest demers doar copiii care se află în tabelul acesta:
Lista 2 – Pachet pregătit de donator
https://docs.google.com/…/1ehXUAgpSwGNA9FQ5219mu73Xz5…/edit…

Nu uitați faptul că pachetul trebuie neapărat să conțină următoarele: trening, ghete, geacă, produse de igienă și de curățenie, iar dacă vreți să mai completați cu ceva, nu ne supărăm!

Vom avea rugămintea ca cel târziu până la 9 decembrie să ne trimiteți coletul la Iași, la Biserica Maternității Cuza Vodă, la care adăugați în cont, la poștă sau în cutiuță 50 de lei pentru alimente.

FOARTE IMPORTANT!

Aici aveți toate datele necesare pentru a transfera bănuți sau colete:
Asociația ,,Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)
PayPal: pr.dandamaschin@yahoo.com
Adresa de corespondență: Iași, str. Cuza Vodă nr. 34 la Biserica Maternității Cuza Vodă

Fii om bun de Crăciun!

#glasulvietii #graunteledeiubire

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu