COPIII DE ZECE – ECATERINA…

COPIII DE ZECE – ECATERINA

Ce-mi place mie în mod deosebit când vin ori pleacă guvernele este modul în care știu să dea vina unii pe alții, acuzându-se reciproc de incompetență și minciună. Mai văd că miniștrii ăștia stau în birourile lor perioade limitate de timp. Știu însă că într-un Minister sunt alte sute de birouri unde lucrează așa numiți profesioniști care calculează, fac pronosticuri și gândesc strategii pentru mulți ani înainte. Atunci când auzi pe-un “expert”, “tehnocrat”, că “a salvat” România de la o catastrofă iminentă, vorbim de fapt de munca multor oameni care, zic și eu, își fac treaba. Peste toate acestea, vine un băiat deștept care așterne o semănătură deochiată. De aceea, refuz să cred baliverne și manipulări grosolane care aduc în discuție “reforme”, lipsa banilor, tăieri bugetare, închideri de spitale, etc, etc, etc.
Atât timp cât vorbim de “consens național” pentru bani publici, pentru campanii electorale, protocoale, sau pensii speciale, înseamnă că circul e atât de bine regizat și toată lumea, mulțumită.

Până ce ne dumirim de-adevăratelea cum e cu sintagma “pleac’ ai noștri, vin ai noștri”, sau citând pe domnul Eminescu “toate’s vechi și nouă toate”, vă îndemn și astăzi să ne guvernăm noi, cu mila Domnului, problemele.

Așa cum știți, suntem preocupați de viitor, astfel încât la școala “Glasul Vieții” formăm oameni de stat (nu degeaba). Unul dintre ei este Ecaterina, elevă în clasa a X-a. În multe ocazii, o surprind buchisind calcule complexe pe colțuri de foi A4, nu pentru că n-ar fi mai simplu pe un calculator de buzunar, dar pentru a-și antrena mintea și a o menține ageră. Când nu-i preocupată de planuri de afaceri și balanțe economice, se retrage în universul literar, tot mai bogat cu fiecare carte citită.
Ce credeți, dragi prieteni? Credeți că o să mai meargă cu pile, nepotisme și cunoștințe când o fată ca ea va ajunge în vreun for decizional, ministru de finanțe, secretar de stat? Eu cred că nu! Și știți de ce? Ecaterina are acasă o familie minunată, cu mulți frățiori și surioare, cu toții premianți. În vacanțe muncește zi și noapte pentru a-și ajuta familia și știe mai bine ca oricine, din păcate mult prea devreme, că un sistem căpușit de nepotisme și servicii nu poate să biruiască un om bine pregătit, frumos la minte și la inimă, cu Dumnezeu mereu în suflet.

Până va crește Mare, Ecaterina, are nevoie însă de cărți, ceva pregătire de specialitate, și toate celelalte lucuri necesare unui copil să-și desăvârșească formarea. Mâine, vorbim de medicină și de Evelina, iar mai spre seară, de Crăciun. Ce Crăciun? Păi, n-aveți nevoie de timp să îmbrăcăm împreună 5000 de voinici?

Bunul Dumnezeu să ne ierte și să ne învrednicească toată fapta cea bună!

Donează

1. Online cu cardul:

2. Tranfer în conturile:


Asociația Glasul Vieții
Cont: Banca Transilvania (COD SWIFT: BTRLRO 22)

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (LIRE)

3. REVOLUT: - Vă rugăm cereți detalii
4. În cutia milei de la Biserica din incinta Maternității ,,Cuza Vodă”
(puneți pe GPS Biserica Maternității ,,Cuza-Vodă” și vă lasă exact unde trebuie);
5. Prin PayPal la următoarea adresă: pr.dandamaschin@yahoo.com
6. Prin Poștă sau Curierat pe numele Bisericii Maternității ,,Cuza-Vodă”
Iași, str. Cuza-Vodă, nr. 34.
7. Pentru Western Union, RIA, MoneyGram avem rugămintea de a ne contacta
pentru a vă oferi numele unui voluntar disponibil

Adaugă un comentariu